pumpaluna 16.03.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 o kurcze, my nie mamy cokołów, muszę zadzwonić o listwy mdf! zapomniałam na śmierć :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 16.03.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 No i tego będę się trzymać ten cokolik jest wystający...? czy on jest zlicowany płytą gk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.03.2012 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 ten cokolik jest wystający...? czy on jest zlicowany płytą gk? Cokoły sa wkute w ścianę lub zlicowane płytą w zależności jaka to ściana;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 16.03.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Cokoły sa wkute w ścianę lub zlicowane płytą w zależności jaka to ściana;) no to sprawa jasna, problemu z osadzeniem ościeżnicy, nie będziesz miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.03.2012 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Chociaż jakas dobra informacja, bo juz myślałam, ze dałam ciała z tymi drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 16.03.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Chociaż jakas dobra informacja, bo juz myślałam, ze dałam ciała z tymi drzwiami. przecież nie Ty, a ekipa jak już... wyjdzie zresztą w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.03.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 A jak wytraca się różnicę - grubość płytki i kleju 1,5 cm i panel 8mm, żeby na łączeniu było ok.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.03.2012 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 przecież nie Ty, a ekipa jak już... wyjdzie zresztą w praniu Niby ekipa, ale sama nie wiem jeszcze na 100% jakie drzwi będą, choć optuję za przylgowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.03.2012 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 A jak wytraca się różnicę - grubość płytki i kleju 1,5 cm i panel 8mm, żeby na łączeniu było ok.??? Pewnie masz tam ogrzewanie podłogowe, więc najlepiej dać wylewkę samopoziomującą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 16.03.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 A jak wytraca się różnicę - grubość płytki i kleju 1,5 cm i panel 8mm, żeby na łączeniu było ok.??? takie grube masz płytki...? zazwyczaj podłogowe to 8-9mm, klej 5 mm, jeśli masz posadzkę wszędzie na tym samym poziomie, pod panel podkład z korka, będzie różnica 1-2mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.03.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Ardea u nas panel ma 9mm do tego idzie podkład 4mm i pan powiedział mi, że płytki muszą być na 13mm położone - woodentic jest grubszy ale ta górne akurat wyszły jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.03.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Paradyż ma 10mm. Aga, a jaką macie grubość paneli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.03.2012 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Płytki 10mm, panel 8mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.03.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 I dawałaś wylewkę wszędzie poza łazienką, czy wcześniej zrobiłaś jakiś myk? U mnie dokładnie tak samo i niemal wszędzie na górze podłogówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.03.2012 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 I dawałaś wylewkę wszędzie poza łazienką, czy wcześniej zrobiłaś jakiś myk? U mnie dokładnie tak samo i niemal wszędzie na górze podłogówka. Na górze położyliśmy płytki w łazience a żeby wyrównać różnicę daliśmy grubszy podkład. Tam nie ma podłogówki, więc nie zmniejszy się jej działanie. Na dole w salonie i gabinecie zrobiliśmy wylewkę samopoziomującą i na to pójdzie podkład i panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 16.03.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 I dawałaś wylewkę wszędzie poza łazienką, czy wcześniej zrobiłaś jakiś myk? U mnie dokładnie tak samo i niemal wszędzie na górze podłogówka. Na górze położyliśmy płytki w łazience a żeby wyrównać różnicę daliśmy grubszy podkład. Tam nie ma podłogówki, więc nie zmniejszy się jej działanie. Na dole w salonie i gabinecie zrobiliśmy wylewkę samopoziomującą i na to pójdzie podkład i panele. a wystarczyło zrobić różnice w poziomach na etapie wylewek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.03.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 a wystarczyło zrobić różnice w poziomach na etapie wylewek.. Esiak nie każdy jest tak zapobiegliwy i ma wybrane panele czy płytki na etapie wylewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.03.2012 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 a wystarczyło zrobić różnice w poziomach na etapie wylewek.. Wylewki, kiedy to było:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.03.2012 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Tak sobie myślę, że lepiej teraz dolać niż skuwać jakby sie coś pozmieniało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.03.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 a wystarczyło zrobić różnice w poziomach na etapie wylewek.. Może wystarczyło, ale zabrakło wiary, że da się to zrobić co do milimetra;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts