agalind 18.03.2012 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Dziewczyny ale przecież inne lustra w domu można zawieszać a nie koniecznie wklejać to i taniej wyjdzie. Tak jak pisałam - sama tafla nie jest jakoś mega droga. Lustra w ramie maja całkiem przystępne ceny, dlatego nie spodziewałam sie, ze wklejane może tyle kosztować. Ale to jak napisałaś, tafla nie jest droga tylko te gadżety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.03.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 W pokoju córki na razie nie zrobię lustra, bo jest zbyt zainteresowana swoim wyglądem, a nie chcę tego podbijac jeszcze;) W przyszłości, gdy pokoi przeistoczy się z dziecięcego w nastolatkowy zrobię jej takie romantyczne stojące i wielkie:) Udało mi się znaleźc ściankę i drzwi prysznicowe za niewiele ponad 3tys., a myślałam, ze zbankrutuję przy tym rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.03.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 W garderobie mam o tyle fajnie, że oszczędzając na drzwiach wzięliśmy takie totalnie proste "ciosane" wręcz żeby tylko kolor się zgrywał z pozostałymi i tak sobie myślę że właśnie lustro na całe machniemy żeby mnie nie drażniły tym odróżnianiem (no ale gra warta świeczki była bo kosztowały o kilkaset zł taniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.03.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 nie wiem gdzie te dystanse szły i czy to na 100% się tak nazywa, wiem że pod spodem jakieś takie specjalne listewki były żeby wszystko grało. Wiem że to było na zasadzie że lustro nie zacznie matowieć czy nie wyjdą po czasie jakieś plamy. Lustro bez szlifowania ramki w koło i bez maty grzejnej pod spodem. Tylko klej specjalny do wilgotnych pomieszczeń Dziewczyny ale przecież inne lustra w domu można zawieszać a nie koniecznie wklejać to i taniej wyjdzie. Tak jak pisałam - sama tafla nie jest jakoś mega droga. Mnie się nie podoba lustro w ramie do płytek, wiec 4 lustra dużych rozmiarów nadal aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.03.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Ardea, moja Najstarsza gdy była przedszkolakiem w ogóle nie miała ciągotek "kobiecych", spodnie, trampki i na trzepak z autkiem pod pacha;) Natomiast Wera?? Falbanki, koronki, długość sukienki maxi i najlepiej gdyby się "kręciła" A do pokoju zażyczyła sobie łózko z baldachimem i toaletkę "Mamusiu postawię sobie na niej swoje pudełko z bizuterią i jeszcze mi kupisz takie stojaczek jak ma Wika" Słowo daję że obydwie starałam się wychowywac tak samo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.03.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Ardea czyli do każdej łazienki dajesz 2 sztuki? U nas w górnej łazience na ścianie z umywalką nie ma płytek (obym tego nie żałowała) i tam albo gładkie lustro będzie albo w ramie. Zobaczymy jak cenowo znajdziemy. Nie będzie duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.03.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Jedno do wiatrołapu, a tam płytki (takie grafitowe cegiełki dostałam - autentyczne z londyńskiego metra) do wc -2 i do łazienki -1. Lukarna, ale to fajne, że każde dziecko jest takim zaskoczeniem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.03.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Myslę że nie będziesz żałowała bo ile sie może z tej umywalki nachlapać?Ja w górnej też chcę ograniczyć płytki ile się da tylko nie wiem co Minister na to:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.03.2012 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Ardea czyli do każdej łazienki dajesz 2 sztuki? U nas w górnej łazience na ścianie z umywalką nie ma płytek (obym tego nie żałowała) i tam albo gładkie lustro będzie albo w ramie. Zobaczymy jak cenowo znajdziemy. Nie będzie duże Zaoszczędziłaś na płytkach to wydasz na lustro;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.03.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Myślę, że lustro nie będzie już takie drogie bo klejonego nie planuję Płytki to jednak nie sam m2 ale te kleje, fugi no i nie tania robocizna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.03.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Ja będę miała nawet mniej płytek w łazience niż Aga, to może zaoszczędzę na lustra;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.03.2012 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Ja będę miała nawet mniej płytek w łazience niż Aga, to może zaoszczędzę na lustra;) U mnie w sumie trochę metrów tego wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.03.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 No nic miłe panie, powolutku uciekam Dobrej nocy i zerknijcie czasami tu i tam sprawdzając to i owo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.03.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Ardea jak przeczytałam ile zapłącisz za szklana kabinę i że jesteś zadowolona że to nie dużo to poszłam sprawdzić ile mnie będą moja szklane drzwi kosztowały;) Ale uff nie jest źle, gotowe drzwi zaczynają się od 400-500 zł. Tylko zanim zacznę wykończeniówkę muszę się zdecydować jakie chcę do dolnej łazienki żeby jakies standardowe dobrać.I górna kabinę zrobię na szerokość gotowych...Nie wiem tylko czy uda mi się tak dopasować aby w razie W wszedł brodzik szeroki na 100cm i drzwi montowane między ściankami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.03.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Tylko ta moja prysznicownia duża - 120x120, bezprofilowa, montowana do podłogi i z easy clean. Do tej pory widziałam same po 4-5tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.03.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 No, ja same drzwi to trochę mniej mnie wyniosa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.03.2012 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 No nic miłe panie, powolutku uciekam Dobrej nocy i zerknijcie czasami tu i tam sprawdzając to i owo Sprawdziłam to i owo;) Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.03.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 No, ja same drzwi to trochę mniej mnie wyniosa;) Cała ta łazienka to taki kaprys;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.03.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Ardea ale w końcu to czy cały czas mamy sobie czegoś odmawiać? Budowa domu to cholernie drogie przedsięwzięcie i dla każdego z nas jakieś obciążenie finansowe. Każdy z nas rezygnuje z różnych rozwiązań i ponosi jakies wyrzeczenia. Nie ma co porównywać bo każdy robi wg siebie, wg swoich mozliwości itd:) I każdemu należy się coś co będzie dla niego luksusem, wymarzonym na który poniesie koszty których nie musiałby ponieść.Dla jednych to będzie wypasiony kanał (z którego może skorzysta raz w roku) i narzędziownia wielkości pokoju;) dla innych łazienka a dla jeszcze innych coś zupełnie innego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.03.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Nazywam ją kaprysem, bo ja zawsze wybieram użytecznośc nad chciejstwem. Wiadomo, ze dwie łazienki są bardziej praktyczne niż jedna duża, a ja chciałam jedną, dużą, bez skosów, z dużym oknem i wejściem do pralni. Do tego wielka kabina i umywalka znacznie przekraczająca budżet - koniec luksusu w Bławim;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts