Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

Witam ulciam w moich skromnych progach i zapraszam do częstszego zaglądania. Rady i komentarze mile widziane:). U Was już więźba, więc i do końca budowy macie trochę bliżej. Na kiedy planujecie przeprowadzkę?

U nas pow. użytkowej będzie ok. 145m2, a z piwnicą i garażem to prawie 200m2. Pozdrawiam.

Edytowane przez agalind

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Byłam dzisiaj na działce i nadproża juz częściowo gotowe (oprócz okien narożnych). Nie miałam aparatu, wiec zdjęcia będą następnym razem.

Z wizyty przywiozłam mężowi 2 wiadomości: dobrą i złą.

Dobra wiadomość: Salon mi się podoba i już nie wydaje mi się za mały. Pełne ściany zmieniaą jednak perspektywę! Mam tylko nadzieję, że to wrażenie się nie zmieni, bo oszaleję ja i mój mąż:rolleyes: Od początku miałam problem z wyobrazeniem sobie jak bedzie wygladal. Ciekawe co bedzie jak postawia scianki dzialowe. Az sie boje:eek:.

Zła wiadomość: Okno w wiartołapie jest za blisko ściany. Powinno być ok. 60cm od ściany i 30 od drzwi a jest 30 od sciany i 60 od drzwi. Przy scianie miala byc szafa, więc trzeba będzie przesunac okno. Szkoda, że dopiero teraz sie zorientowalam, bo nadproze otowe i trzeba bedzie kuć :bash:.

Czesc kobieto pracująca. Przyszłam z rewiztą, a tu i piwnica i uskoki, normalnie full wypas. Niech Wam się wiedzie, a okno narożne niech się trzyma bez mostka.

Powodzenia zycze i wpadne od czasu do czasu:)

Schodki pierwsza klasa (żeby za łatwo nie było). Co do mostków to się okaże, ale wiarę trzeba mieć.

Zapraszam cześciej i pozdrawiam.

Ja również witam Sąsiadkę z Trójmiasta. My budujemy w Pierwoszynie! A Wy chyba z drugiej strony Gdyni prawda? Domek rośnie, jeszcze troszkę i będzie "sufit" - jak mówi nasz synek- główny budowlaniec :)Powodzenia w budowie, pozdrawiam

Budujemy w okolicach Szemuda. Sufitu już się nie moge doczekać.

Pozdrawiam i zapraszam częściej.

To ładną powierzchnię będziecie mieć-taką w sam raz(według mnie).Mój domek to maleńki -ale co tam dla nas ważniejsze że będzie.

Twój domek jest uroczy, a jak go wykończycie będzie pięknie. Nasz miał mieć do 120m2 pow. użytkowej, a jak architekt narysował to wyszło więcej. Metrów dodaje też piwnica i garaż. Ciekawe jak bedzie ze sprzataniem;)

Pogoda dopisuje, więc robota idzie aż miło:)

Przyszła pora na szalowanie stropu nad parterem. W środę betonowanie!!!

http://images38.fotosik.pl/835/69c2618f7087be61med.jpg

A w środku wyrósł las:

http://images35.fotosik.pl/658/9efd7a055695452cmed.jpg

Edytowane przez agalind