agalind 19.08.2011 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Ja również nie lubię k-g i nie planuję podwieszanych sufitów, zastanawiałam się tylko co z rurą, bo jeżeli musiałabym coś podwiesić to zmienia się wtedy koncepcja światła. Aga jesteś skarbnicą wiedzy:) Bez przesady:) Przez Ciebie rumieńce mi z twarzy nie schodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.08.2011 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Podwieszane sufity mają jeszcze taką wadę, że obniżają pomieszczenie. Niby nie dużo (bo mogą mieć zaledwie kilka cm), ale zawsze. U mnie tylko w kuchni trzeba będzie pomyśleć o czymś takim (przez tą rurę od okapu). Nie po to chciałam wysokie, żeby teraz je obniżać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.08.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 znajomi mają rurę schowaną w szafce, w sumie to wyszło im że to szafka tylko dla rury i trzymają w niej jakieś zapasowe świeczki, zapałki i inne bzdety ale dzięki temu nic nie podwieszali. NIkt niewtajemniczony się nie zorientuje się że to szafka z serii pic na wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.08.2011 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 U mnie wiszących na tej ścianie nie będzie, więc rura musi pójść pod sufitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.08.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Aga, czy Ty jesteś moim alter ego;) ja też nie bardzo widzę wiszące szafki, a rurę schować jakoś muszę, chociaż okap planuję tuż przy otworze wentylacyjnym, więc może się uda bez większego kombinowania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.08.2011 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 (edytowane) Aga, czy Ty jesteś moim alter ego;) ja też nie bardzo widzę wiszące szafki, a rurę schować jakoś muszę, chociaż okap planuję tuż przy otworze wentylacyjnym, więc może się uda bez większego kombinowania:) Okazuje się, że Ty moim alter ego też jesteś Edytowane 19 Sierpnia 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.08.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 to pokażcie swoje kuchenne projekty ja na razie wiem że nic nie wiem, muszę się na dniach do znajomego uśmiechnąć żeby mi ze 3 projekty machnął i będę kombinowała co tu wybrać, tyle że wg niego to już powinnam podjąć decyzję która z lodówek będzie i jaka płyta kuchenna skoro chcemy już projekt pod zamówienie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.08.2011 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Projekt to ja mam, ale w głowie:) Jeszcze trochę będziesz musiała poczekać, zeby go zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.08.2011 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Nasz dach po weekendowej ulewie i wichurze przeszedł test wytrzymałości, choć pokryty jest tylko membraną. Pojechaliśmy sprawdzić czy wszystko w porządku i okazało się, że membrana cała, i nawet kominy dobrze były zabezpieczone, bo żadnego przecieku nie było. Choć muszę przyznać, że przy tak silnym wietrze trochę strasznie na poddaszu. Tu trzeszczy, tam trzaśnie. Jak w filmie grozy. O przeciągach nie wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.08.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 U nas też przeciągi straszne, jak stanęłam na przelocie to myślałam że mi kieckę wywieje. Szybko uciekłam żeby się nie dorobić problemów z korzonkami.Membrane mamy na razie tylko z jednej strony i na tej jednej do połowy już jest położona blacha. Już się nie mogę doczekać kiedy całość będzie zrobiona żeby nam na głowę kapać przestało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.08.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Nie dośc, że zgrabne to jeszcze szczelne, macie szczęście z tymi kominami, nasza landara też wkrótce będzie ładniejsza i szczelniejsza:) My zmagamy się z zaduchem, w salonie magazynujemy styropian i on niesamowicie kumuluje ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.08.2011 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 (edytowane) Wasz komin niedługo przejdzie "extreme makeover" i ubędzie mu parę kilo:) Edytowane 22 Sierpnia 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.08.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Wasz komin niedługo przejdzie "extreme makeover" i ubędzie mu parę kilo:) Pięknie powiedziane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.08.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Aga, pewnie jak przyjdzie pokrycie dachu to trzaski się skończą (mam nadzieję brrr)Czasem się zastanawiam jak to będzie jak np zostanę sama w domu wieczorem i zacznie mi coś pukać albo trzaskać... chyba umrę ze strachu;) za dużo się horrorów naoglądałam chyba;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.08.2011 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Lukarna, ja tez sie wychowałam na horrorach, dlatego Cię rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.08.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ja jeszcze kryminały czytam do poduszki... Byliśmy w naszym Bławim nocą i robił dość przejmujące wrażenie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.08.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ostatnio jak weszłam do naszej (prawie już już) piwnicy i spojrzałam na miejsce gdzie bedzie stał piec to mi się zaraz Koszmar z ulicy Wiązów przypomniał To były czasy... miałam chyba z 15 lat jak to oglądałam:) ale to bajka taka:) takie mogę oglądać, gorzej z takimi które wydają się bardziej realne brrr nie mówiąc już o swoich osobistych wyobrażeniach po horrorach czytanych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.08.2011 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ciekawe jak będzie po zamieszkaniu. Wyobraźnia potrafi płatać figle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.08.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Lubie kryminały ale nie horrory, ogólnie to ja jestem straszna panikara i stukanie, pukanie i wszelkie trzeszczenia mnie o kołatanie serca przyprawiają A tak w ogóle to wiecie czego najbardziej się boję w przeprowadzce w mniej zabetonowane rejony?? myszy, szczurów i pająków. brrrrrrr. Jak wczoraj sąsiad powiedział żonie żeby drzwi za sobą zamykała bo myszki latają to obsesyjnie pod nogi patrzyłam, całe osiedle mnie usłyszy jak jakaś się do mnie przypałęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.08.2011 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Horrory oglądałam jak byłam młodsza, teraz wolę kryminały...poczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts