Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To latem zapraszam do nas - u nas salon od strony północnej - nad czym trochę ubolewam:(

U nas wyjście do ogrodu od strony wschodniej, więc tam będziemy się chować latem. Ta duża witryna centralnie na południe wychodzi. A wejście frontowe mamy od zachodu i tam planuję sobie ławeczkę postawić żeby grzać się w zachodzącym słoneczku :yes:

Chyba zapytam pana od którego mamy wypożyczony osuszacz czy nie ma też takiego odkurzacza, może weekend by starczył na wysprzątanie. Tyle, że gdzieś czytałam że nim lepiej sprzątać przed malowaniem i układaniem paneli, musiałabym w temacie bardziej pogrzebać. Te 60zł to dość dużo. Chociaż my teraz za osuszacz płacimy 70zł/doba (stargowaliśmy z 80 bo wzięliśmy na 2,5tygodnia)

Pan od osuszacza niestety takowego sprzętu nie posiada. Szkoda, że u nas nie ma wypożyczalni sprzętu tego typu bo bym z pewnością się "szarpnęła". Nasz wykonawca mówił, że to co zmieciemy ze ścian szczotką (a najlepiej miękkim dużym pędzlem) i szczotą z podłogi a potem odkurzymy i to powinno do grutnowania starczyć. Grunt ten, który pójdzie pod panele ma 'ponoć' związać te wszystkie pyły. No ale że ja wygodna jestem a przy mojej astmie zbyt dużo kurzu może się okazać zgubne to będę szukała jakiejś porządnej machiny. Jak do tej pory to wykonawca sam zamiatał i ogarniał po sobie.