Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja dobrze wiem skąd u mnie bierze się pył z garażu! bo do tej pory nie ma tam płytek, no i z łazienki na poddaszu, bo też do niedawna nie było tam płytek. Zdecydowanie polecam ułożenie podłóg we wszystkich pomieszczeniach przed wprowadzeniem, bo inaczej tak jak u mnie trzeba mopa trzymać w pełnej gotowości :-)

u nas jak już pójdą panele to drzwi będą montować z dnia na dzień i zaraz później listwy. Może jakoś ujdzie z tym pyleniem. A podłogę pod panelami na bank zagruntowali??

Gdybym zdecydowała się na drzwi od razu to nie musiałabym tyle czekać. A tak to kilka tygodni to potrwa, ale myślę, że warto, bo drzwi będą w całości drewniane. Zamówiliśmy ostatecznie u stolarza z okolicy. Zrobi je w takiej cenie, że nie mogliśmy sobie odmówić:)

W sprawie kuchni jestem zdecydowana na 90%. Czekam jeszcze na odpowiedź (i cenę) kilku szczegółów. W tym tygdoniu chcę juz zamówić i zając kolejnymi sprawami na liście;)

Drzwi będą dębowe:yes: Były do wyboru jeszcze sosnowe ciut tańsze, ale rysunek słojów i twardość dębu bardziej nam odpowiada. Do stolarza trafiliśmy przypadkiem a jak powiedział za ile nam zrobi te drzwi, to myślałam, ze się pomylił i zaraz doliczy mi wszystkie dodatki po kolei. A tu niespodzianka, bo cena była za całość z montażem (chowane zawiasy, zamek magnetyczny, częściowe przeszklenie, ościeżnica i opaska). Byliśmy u niego obejrzeć co robi i na razie jesteśmy zadowoleni. Jedyny minus to czas, ale wydaje mi się, ze warto czekać.

Całe dębowe z dodatkami, o których już pisałam wyszły 1160zł/szt (sosnowe 860zł).

:jawdrop: Biorąc pod uwagę marże w studiach kuchennych to wszystko jest możliwe, ale wydawało mi się, że mój wykonawca nie jest aż tak drogi... a tu różnica ponad 100% Czy Twój stolarz działa globalnie (np. w łódzkim;))

Też nie mogłam uwierzyć w tą cenę, ale kolega który nam go polecił 2 lata temu zamawiał u niego drzwi, też dębowe, i płacił ok. 1000zł. Cały czas jestem w szoku.

Obawiam się, że ekspansji jeszcze nie rozpoczął;) Ma zakład w małej wsi, ale zamówień całą masę.