Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

Zmotywowałaś mnie i bujnęłam się do mojego pana od drzwi. Przy mnie liczył mocno zafascynowany ceną;) i nijak mu nie wychodziło taniej:( selekcjonowane drewno, impregnacja (żeby zminimalizowac pracę drewna), szkło hartowane, porządne zawiasy, jakieś tam wzmocnienia, lakierowanie i stwierdził, że nawet obniżając standardy nie może zejśc przy dębowych poniżej 1500zł. Wniosek: Twój stolarz musi miec dobre dojścia do tanich materiałów i może macie w regionie niższe ceny. Czuję sie niepocieszona, chyba wyprowadzę się na Kaszuby;) Pozostaje mi tylko zazdrośc;););)

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A może ma nie tyle nawet dojście co własne materiały? Agalind napisała, że to stolarz z jakiejś wioski, może ma lasy rodzinne. Ja znam drzewiarzy, którzy wykupili lata temu lasy, mają zgody na wycinkę i np stawiając dom z bala na zlecenie tną sobie swoje drzewka rok czy dwa wcześniej, a na schody mają odpowiednia porcję wysuszoną i przygotowaną.

Tak jakby. Na razie się nie zdecydowaliśmy na żadną ramkę. Mi podoba się tak jak jest i jeszcze kilka miesięcy mam na decyzję (przed rozpoczęciem sezonu trzeba będzie jakiś wybór poczynić). Pewnie ostatecznie zamówimy stalową w kratkach albo konglomerat polare, ale na razie tę kwestię odpuściliśmy bo są sprawy pilniejsze jak mąż tylko na weekend zjeżdża

Zmotywowałaś mnie i bujnęłam się do mojego pana od drzwi. Przy mnie liczył mocno zafascynowany ceną;) i nijak mu nie wychodziło taniej:( selekcjonowane drewno, impregnacja (żeby zminimalizowac pracę drewna), szkło hartowane, porządne zawiasy, jakieś tam wzmocnienia, lakierowanie i stwierdził, że nawet obniżając standardy nie może zejśc przy dębowych poniżej 1500zł. Wniosek: Twój stolarz musi miec dobre dojścia do tanich materiałów i może macie w regionie niższe ceny. Czuję sie niepocieszona, chyba wyprowadzę się na Kaszuby;) Pozostaje mi tylko zazdrośc;););)

Czyli da sie taniej niż za 2500zł?;)

Motywowałyśmy się nawzajem, bo na dziś wieczór umówiłam się ponownie z moim stolarzem. Zaczęłam wątpić, ze widziałam u niego dębowe drzwi widząc ceny w Waszych okolicach.

A może ma nie tyle nawet dojście co własne materiały? Agalind napisała, że to stolarz z jakiejś wioski, może ma lasy rodzinne. Ja znam drzewiarzy, którzy wykupili lata temu lasy, mają zgody na wycinkę i np stawiając dom z bala na zlecenie tną sobie swoje drzewka rok czy dwa wcześniej, a na schody mają odpowiednia porcję wysuszoną i przygotowaną.

Całkiem możliwe, ze tak jest, bo tam lasów tez mają pod dostatkiem.

Co do drzwi to masz fart (jakby tych wejściowych było mało to te też będziesz miała fajniejsze od moich:) i tańsze;)) Tylko niby da się taniej, bo w tej wersji poniżej 2500 liczył zwykłe drewno leżakowane bez selekcji, tańsze zawiasy (jakich do cięższego drewna się nie daje) i cieńsze szkło. Zostaję przy fornirze, będą odkryte zawiasy, żeby za elegancko nie było, bardziej surowo i kolor chyba jednak pod kolor okien.

Esiak bardzo pobieżna recenzja (nie lubię takich) płyta o wiele bardziej nastrojowa i nie bardzo wpasowali się w mój obecny nastrój;) Potrzebuję o wiele ostrzejszego grania, ale oczywiście Anathema trzyma poziom. Mój ulubiony numer z tej płyty (w sumie jedyny, który tak mi przypasował) to Untouchable 2:)