Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

Wczoraj był pan od paneli i sprawdzał miernikiem suchość podłoża, o ile na górze moglibyśmy już śmiało kłaść o tyle na dole ciągle jeszcze salon niedoschnięty. Kazał oddać osuszacz (po stargowaniu z ceny 1200zł nas szarpnął) i robić przeciągi jak tylko przestania padać. Wstępnie jesteśmy na montaż umówieni ok 20-23kwietnia

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pumpaluna, 1500 za te wszystkie lampy??? Załamujecie mnie:( Aga - drzwiami, a Ty - lampami. Swoje lampy (bez zewnętrznych i po cieciu kosztów) wyliczyłam na 5tys.:(

No wiesz jakbym wybrała wersję wymarzoną to za samą salonową stojącą i nad stolik kawowy bym zapłaciła 1800zł, a że ta stojąca na razie jest nam zbędna to odpuściłam i w ogóle przeliczywszy chcenia na możliwości zrealizowałam plan oszczędnościowy. Przeliczyłam ile mniej więcej możemy wydać na konkretne pomieszczenie i nawet w wyszukiwarce zawęziłam wyniki wyszukiwania do konkretnych kwot. Przejrzałam setki (no może i nawet więcej) obrazków i wybrałam coś co mi się podobało ale i miało pożądaną cenę ;) Myślę, że jeszcze z 500zł będzie nam na lampy potrzebne bo brakuje kilku sztuk (tak jak pisałam 2 na hol, na schody, łazienkowy plafon i 2 kinkiety) i muszę wznowić poszukiwania online. Jeszcze pewnie z 300zł trzeba doliczyć na żarówki także to jeszcze nie koniec zakupów, niestety dla portfela, stety dla frajdy zakupowej ;)

Pumpaluna, a kto tu mówi o wersji marzeń;) O lampach marzeń nawet nie marzę;)

Jeszcze przed rozpoczęciem budowy ustaliliśmy, że nie budujemy pasywniaka, nie stawiamy na komfort z najwyższej półki i nie spełniamy marzeń przy wykończeniówce. Chociaż jest taka jedna lampa - Giudecca805... na szczęście ani nie pasuje do Bławiego, ani nas na nią nie stać i nigdy stać nie będzie, więc dylematu nie ma;)

Budżetu lampowego nie przekroczyłam, wiec myślę, ze jest w miarę rozsądnie, ale jeszcze popróbuję zejść niżej;)

My na lampy i żarówki mieliśmy przeznaczone 1,5tys ale na szczęście doszły jeszcze prezentowe pieniążki więc już jestem spokojna o to przekraczanie. Na farby liczyliśmy max 2,5tys (z gruntami, pędzlami, taśmami) i tu myślę że się też wyrobimy (chociaż same grunty i pędzle na teraz kosztowały 400zł)

Wczoraj był pan od paneli i sprawdzał miernikiem suchość podłoża, o ile na górze moglibyśmy już śmiało kłaść o tyle na dole ciągle jeszcze salon niedoschnięty. Kazał oddać osuszacz (po stargowaniu z ceny 1200zł nas szarpnął) i robić przeciągi jak tylko przestania padać. Wstępnie jesteśmy na montaż umówieni ok 20-23kwietnia

Lepiej poczekać niz sobie potem problemów narobić

Aga, mało które panele dobrze wyglądają na fotkach;) chociaż z niektórymi jest akurat odwrotnie;) Kolor mają ładny. Kominek i łazienka są dla mnie nr jeden nie do przebicia:yes:

Koloru wcale złapać nie można. Na zdjeciach wyglądają rzeczywiście tak sobie. Dobrze, że w realu jest inaczej.

A mnie kolor się na fotkach spodobał:) Jak szyba w kominku po pierwszym paleniu?

Drewno nie było całkiem suche, więc szyba się przybrudziła. Poza tym facet od kominka mówił, ze na początku coś tam sie moze jeszcze wypalać. Kupiłam płyn do czyszczenia i brud schodzi jak w reklamie płynu do naczyń;)

Agalind najważniejsze, że kolor w realu Ci się podoba.

A powiedz, kupiłaś już te listwy mdf albo orientowałaś się już w cenach? (chyba że znowu mylę i to Ardea miała takie listwy mieć)

Kupiłam listwy pod panele. Coś ok. 20zł za listwę długości 2,5m.

Drewno nie było całkiem suche, więc szyba się przybrudziła. Poza tym facet od kominka mówił, ze na początku coś tam sie moze jeszcze wypalać. Kupiłam płyn do czyszczenia i brud schodzi jak w reklamie płynu do naczyń;)

Aga, a ta Lechma to z płaszczem wodnym....?

niestety podobno lechmy strasznie brudzą szyby, coś nie tak jest rozwiązany nawiew powietrza na szybę...