Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga, a my byliśmy w Ikea - i powiem szczerze że najbardziej korzystnie cenowo nam wyszło. Poważnie się zastanawiamy czy faktycznie nie weźmiemy od nich. U stolarzy z którymi rozmawialiśmy wycena była wyższa o 3-4 tys. Ta różnica to zawsze ta jakaś lodówka i okap:) Podobno może pod koniec kwietnia w Ikea będą promocje na kuchnie (tak nam pracownik powiedział), bo co roku w tym okresie taka akcja się zaczyna. Będziemy śledzić.

Wiem, u nas też by były jakieś listwy maskujące - ale chyba góra 2. To jest niestety mankament mebli gotowych. Szczerze wolałabym też mieć na zamówienie, bo Ikea:

1. Ma wszystko wymiarowe i nam wypada jedno cargo mniej.

2. Kolor chciałam biały, a w Ikea jest jakiś kremowy czy coś takiego - przy froncie który nam się podoba.

3. Okropne są dziurki na półki w środku szaf - szczególnie widoczne przy frontach z szybą - no już taka ilość .

Plus:

1. Cena

2. W razie zniszczenia frontu nawet po 5 latach mogę dokupić sobie taki sam.

A jeszcze dochodzi gwarancja na ikeowskie meble długa: ostatnio kumpeli po 8 czy 9 latach coś się stało z 2 frontami (nie wiem dokładnie co:)) - jako, że nie mieli już tych frontów w sprzedaży zaproponowali wymianę wszystkich na nowe w ramach gwarancji, i tym sposobem kumpela ma nową kuchnię;)

U mnie ostatnio mało przyjemne sprawy nie-budowlane wyszły na prowadzenie i nie mam zbyt dużo czasu na wieczorne pisanie. Zresztą na budowie tez chwilowy przestój i na razie nawet mi to odpowiada. Kilka dni temu byliśmy kupić odpływy do umywalek, bo nasze meble do łazienek powinny się pojawić niedługo i tak niespiesznie wybierając śmialiśmy się, że tak jakoś dziwnie robić zakupy bez pośpiechu, na pełnym luzie.

Hej!

Dawno nie wpadałam, mam lenia. Jednak jak człowiek już zamieszka to osiada na laurach, a jeszcze tyle do zrobienia. Życzę dużo luzu, chłodnego oka. Jeśli masz duuuużo czasu na przemyślenia w kwesti aranzacji wnętrz tym bardziej na finiszu będziesz zadowolona.

Obiecuje na regularniejsze zagrzucanie okiem do Ciebie.

Pozdrawiam