Ardea 24.08.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 To musi być dobry piec, bo nasz hydraulik też o nim wspominał, a my mu ufamy niemal bezzgranicznie, bo to świetny fachowiec:) Fajnie Pumpaluna, że potwierdzasz.U nas zdecydowanie mniej grzejników, a wiecej podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.08.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Na naszej uliczce ma być gaz, więc na razie ekogroszek jest dobrym rozwiązaniem (mąż w ogóle chce przy nim zostać). Ile te defro kosztują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.08.2011 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Na parterze będzie podłogówka, na poddaszu grzejniki. Nie zgłębiłam jeszcze tematu, ale pewnie coś z purmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.08.2011 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ja tez poproszę cenę defro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.08.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Aga, a to źle jest kłaść podłogówkę na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.08.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 bierzemy defro komfort eko 15kw, powiedzieli nam 7,5tys z nowej linii, od ceny producenta TUTAJ u nas możliwe są rabaty 10-15% i my mamy cenę już po rabacie wyliczonąco do gazu to u nas 300m od domu też jest linia, do nas nie wiemy kiedy podłączą ale my ogólnie do gazu sceptycznie podchodzimy, wiecie jak kurek zakręcą na wschodzi to może być bida... podłogówkę na dole kładziecie pod płytki w salonie? ja pod panele bym się bała, pod dechę tym bardziej niewskazane a płytek w salonie sobie nie wyobrażam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.08.2011 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Pewni, że nie. My sie nie zdecydowalismy bo na poddaszu beda sypialnie i może niektórzy sie ze mną nie zgodzą, ale uważam, że tam gdzie się śpi wystarczy grzejnik. Powietrze też nie bedzie takie suche (no chyba, ze sie mylę?). Sypialnie też są bardziej zastawione meblami a na pętlach nie powinno nic stać. W stópki grzać nie musi, bo od dołu raczej zimno nie ciągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.08.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ja nie kładę podłogówki w salonie, ale u dziecka na górze już tak, pod panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.08.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 mówią też że mocno się kurz na podłogówce zbiera / wybija a w pomieszczeniach do spania to lepiej tegoż unikać jak ognia ze względu na drogi oddechowe; no i jednak wiele osób odradza podłogówkę pod cokolwiek innego niż płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.08.2011 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 A dlaczego w salonie nie bedzie podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.08.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Znajomy lekarz(ortopeda) twierdzi, że podłogówka w ogóle nie jest zdrowa... a sam ma ją wszędzie;) Dzieci bawią się na podłodze, więc tam podłoga ciepła, w naszej sypialni grzejnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.08.2011 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Też o tym słyszałam, zwłaszcza w kwestii powstawania żylaków (dotyczy głównie osób gotujących, które dużo czasu stoją w kuchni na podgrzewanej podłodze). Podobno nie jest zdrowa, ale na parterze musi byc zeby nie ciagnął chłód od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.08.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) Aga, a w górnej łazience nie kładziesz podłogówki i na korytarzyku? Na parterze mamy miejsce na dość dużą warstwę styro, a w salonie będzie gruby parkiet (kumulujący ciepło) i niestety cud grzejniczek, ale będzie baardzo wąski i długi - to chyba do przeżycia:) Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.08.2011 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 U góry będzie podłogówka, ale nie w sypialniach. Przepraszam za skrót myślowy, bo to że w łazience musi być to oczywista oczywistość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.08.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 chciałam w salonie nisko długi grzejnik zamontować ale to nie na naszą kieszeń więc będzie cud urody klasyczny za stołem schowany a w kuchni tez tylko pętla przez środek żeby żadne meble na rurach nie stały, nie wiem ile mamy styro, chyba 10 na dole idzie, w sumie na gotowo z wylewką odliczaliśmy 17cm na dole a na górze 12cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.08.2011 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 U nas podobnie - 17 cm na dole i 12 cm na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.08.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Pumpaluna, to te dłuższe grzejniki takie drogie? Mamy duże okno nisko nad podłogą i tam planujemy ten grzejnik... U nas na górze tak samo 12, ale na dole 22, no prócz garażu i w nim też będzie podłogówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.08.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 sama ceny nie sprawdzałam, jedynie mąż rozmawiał z hydraulikiem ale już nie pamiętam dokładnej kwoty, ale jak mój ślubny był przerażony to chyba jednak duża była o podłogówce w garażu to jeszcze nigdy nie słyszałam. u nas na razie w ogóle nie planujemy ogrzewania do garażu tylko cieplejsze drzwi garażowe. Będzie wyprowadzenie do grzejnika i jak będzie zimno to kupimy najtańszy. Wszyscy mówią że nie ma potrzeby ogrzewania garażu skoro jest przy kotłowni zaraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.08.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Mąż chce ogrzewany garaż, ja też myślę, że grzejnik by wystarczył, jeszcze zobaczymy na co ostatecznie się zdecyduje... Sprawdzałam ceny na str. producenta i jakoś nie zabijały, zobaczymy co powie hydraulik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.08.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 jeden z tych wąskich kosztował prawie ... 1,5tys!!! fakt był inny wąski za 800zł ale to i tak wg mnie dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts