Joannk 02.05.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Co do płytek drewnopodobnych, to sam producent (paradyż) zaleca układanie ich z przesunięciem jednegoelementu względem drugiego o nie więcej niż 1/3 dł. płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 02.05.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Film instruktażowy "Wskazówki do układania płytek kolekcji Woodentic" http://www.paradyz.com/pro/porady/film_woodentic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 03.05.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Aga, są już do kupienia bilety na październikowe koncerty Anathemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.05.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Film instruktażowy "Wskazówki do układania płytek kolekcji Woodentic" http://www.paradyz.com/pro/porady/film_woodentic Dzięki za linka, właśnie obejrzałam filmik i raczej mnie przekonał do woodentica Noce by my way są droższe i efekt inny niż chciałabym u siebie w salonie. Wolę stonowaną, nie dominująca podloge. Natomiast widziałam w dwóch salonach płytkowych wykonane łazienki przy uzyciu Noce i prezentowały się naprawdę cudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 03.05.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Ewanz- co do salonu to też uważam że noce mniej pasują niż woodentic. Ale mam nadzieję, że my nie będziemy nimi rozczarowani w łazience (noce już zakupione). My widzieliśmy w jednym salonie obydwie serie i ta woodenticka już była albo źle położona (byle jak) albo już mocno zużyta bo nie prezentowała się jak noce które były wówczas nowością. Ale wiadomo jak coś jest nowo położone to zawsze przyciągnie bardziej uwagę. Jednak do salonu to wybierz woodentica.A zamawialiśmy płytki przez neta, bo nawet w hurtowni po rabatach (20%) nie dostaliśmy takich cen jak w necie. Jak będziesz chciała namiar na sklep w którym zamawialiśmy to daj znać, oni mają bardzo dużo z paradyża, a obsługa jest błyskawiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.05.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Noce nadadzą łazience wyjątkowy look :)Mnie się bardzo podobają. W salonie płytkowym widziałam też aranżacje z Noce do sypialni i wyglądała naprawdę nieziemsko. do Woodentica trzeba dobrać odpowiednią fugę - nie chciałabym zbyt jasnej. Już zwiedziłam kilka dzienniczków i spisałam sobie nazwy fug, które zostały wykorzystane. (Sprawa paneli jednak nie jest jeszcze do końca przekreslona - muszę zmierzyć grubośc płytek z klejem w kuchni i holu, może cośwymyślę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 03.05.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Majówka trwa w najlepsze:) Od soboty pomieszkujemy w domku i napiszę tylko jedno: JEST C U D O W N I E Pogoda sprzyja spotkaniom na świeżym powietrzu, więc gościmy całą masę ludzi;) Jak nie mamy gości to pracujemy w domu i wokół niego. I choć ze zmęczenia nie pamiętam co mi się śniło pierwszej nocy, to jest bosko:) kurczę ale zazdroszczę.... my zaczniemy działać jak nam na koniec maja pozbruk położą (droga do domu+ podjazd+ pas bozbruku pod domem), teraz robi się drewutnia, a w następny weekend pewnie płot tujami będziemy obsadzać (ok. 100 szt) więc będzie co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.05.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Ja tam bym w misce chętnie pomyła, ale pod warunkiem ze będą już sciany i podłogi na gotowo;) A na razie to u nas strach do domu wchodzić bo przeciągi takie że głowę urywa - teściunio zasłania okna czym się da bo go stale zawiewa;) Miłego reszty weekendu w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.05.2012 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Zazdroszczę Wam tej majówki na działce - u mnie sam piach - prawdziwa pustynia - zupełnie niefajnie Moje budowanie - wykanczanie jest w fazie dłuższego przestoju - czekam do poniedziałku, wtedy ruszamy z elewacją a ponadto chciałabym wykończyć podlogę w salonie. Wciąz bije się z myślami: panele, czy może jednak woodentic? Coraz bardziej skłaniam sie w strone płytek, mimo że początkowo nie chciałam o nich słyszeć. Oto moje argumenty za: podłogówka w salonie będzie miała większą efektywnośc, łatwość połączenia powierzchni z gresem w kuchni i holu no i nie trzeba sie martwić o piasek wnoszony z ogrodu. A co Wy myślicie? Ewanz, u nas dookoła to tylko piach, perz i koniczyna, ale co tam, zamykam oczy i widzę ogród;) Wizualnie woodentic w salonie prezentuje się bardzo dobrze (np. u Pumpaluny) i rzeczywiście ma wiele plusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.05.2012 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Aga, a ja sie pytam co dalej..? Sielanka, bo co ma być innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.05.2012 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Ha!:lol2: Juz wiem, dlaczego mi sie tak Twoje podlogi na zdjeciach podobaly, bo to Elite!!:wiggle: Moge prosic o wiecej zdjec? Jakies przyblizenia? bardzo prosze....:D Maja Zdjęcia porobię, ale zrzucę je dopiero jak będę w domu (wracamy w niedzielę), bo kabla tu ze sobą nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.05.2012 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Aga, są już do kupienia bilety na październikowe koncerty Anathemy... Dziękowac, dziękować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.05.2012 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 (edytowane) Ja tam bym w misce chętnie pomyła, ale pod warunkiem ze będą już sciany i podłogi na gotowo;) A na razie to u nas strach do domu wchodzić bo przeciągi takie że głowę urywa - teściunio zasłania okna czym się da bo go stale zawiewa;) Miłego reszty weekendu w domu Jesli moge coś polecić, to OKNA świetnie rozwiązują problem Edytowane 4 Maja 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.05.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Sielanka, bo co ma być innego? I tego Ci gorąco życzymy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.05.2012 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 I tego Ci gorąco życzymy:) Dziękuję. Na razie próbuję wrócić do normalności po tygodniu wioskowego życia;) Pierwsze co pomyślałam, gdy wczoraj wróciliśmy do mieszkania to: kurcze, jak tu ciasno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.05.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Cześć Aga:)Słuchaj ale Ty nas nie opuścisz jak już się na zawsze przeprowadzisz co?? A o oknach nie mów nic, juz PRAWIE dostawca wybrany jest:) Opowiadaj co robiliście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.05.2012 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 O oknach nie pisałam, żeby Ci nie mieszać Słuchaj ale Ty nas nie opuścisz jak już się na zawsze przeprowadzisz co?? Nie opuszczę Przez ten tydzień też kilka razy zaglądałam i nawet coś tam napisałam. Inna sprawa, ze co chwila gości mieliśmy i czasu za dużo wolnego nie było. Z tego też powodu mało budowlanie czas spędzaliśmy, jeśli nie liczyć sprzątania:cool: Ogólnie odpoczynek na całego: książka, gazetka, rower, spacer, obserwacje brykających zajęcy, ptaków. Sielanka:) Ach, no jedynie na grilla patrzeć już nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.05.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Zgadzam się co do grilla, co goście to grillowanie, ile można:cool: Pozostałych doświadczeń zazdroszczę bardzo, nawet tego sprzątania. Na kiedy planujecie ostateczną przeprowadzkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.05.2012 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Myślę, że na przełomie czerwca i lipca powinno się udać, ale nie podaje dokładnego terminu żeby potem nie trzeba było go przesuwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.05.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Myślę, że na przełomie czerwca i lipca powinno się udać, ale nie podaje dokładnego terminu żeby potem nie trzeba było go przesuwać To już można planować co najpierw przewieźć. Całe lato w nowym ślicznym domku:) Nawet Ci się nie będzie chciało do nas zaglądać Ale na pewno zatęsknisz za budową i wtedy weźmiesz się za ogród;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts