agalind 13.05.2012 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Allo Agalind! i co? i co? czy dostep do kabla juz masz? :D:D Maja Przecież dziś jest niedziela, nie? Przepraszam za opóżnienie, ale chyba skleroza się pogłębia;) Ok, to teraz sesja panelowa:) http://img252.imageshack.us/img252/1091/img0002lyz.jpg http://img19.imageshack.us/img19/9364/img0003kft.jpg http://img688.imageshack.us/img688/9579/img0006ee.jpg http://img84.imageshack.us/img84/1913/img0007pdc.jpg http://img15.imageshack.us/img15/2397/img0008xiu.jpg http://img829.imageshack.us/img829/6692/img0009kl.jpg http://img138.imageshack.us/img138/8658/img0010zbj.jpg Mam nadzieję, ze pomogłam w podjęciu decyzji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.05.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Ale panelowa sesja zdjęciowa:) Oprócz ładnych paneli widzę tam jeszcze ładne połączenie z gresem... jak zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.05.2012 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Ale panelowa sesja zdjęciowa:) Maja chciała żebym porobiła zdjęcia z bliska, więc ma:cool: Oprócz ładnych paneli widzę tam jeszcze ładne połączenie z gresem... jak zrobione? Tak naprawdę, to nie ma nic na połączeniu i dlatego tak ładnie wygląda;) Nie znalazłam nic co by się nadawało, więc na razie jest przerwa pomiędzy gresem i panelami. Wiem, ze będzie trzeba coś tam zrobić, ale to zostawiam na kiedyś, bo póki co nic nie wymyślili co by mi pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.05.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Te szparki są bardzo malutkie, myślisz, że mogłoby tak zostać? Ja w sumie tylko w progach będę tak miała, ale chętnie zostawiłabym bez niczego... Da się tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.05.2012 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Zobaczymy jak będą panele pracowały i wtedy się okaże. U góry trochę się "skurczyły" i pod ścianą jest większa dylatacja. Na dole na razie bez zmian, ale nie wiem jak po czasie to będzie wyglądać. Na dzień dzisiejszy jest ok, więc tak zostają. Wstrętną listwę zawsze można zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.05.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 No właśnie, nie ma co się spieszyć z wstrętnymi rzeczami;) Przy ścianach też nie masz listew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.05.2012 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Listwy leża i czekają na montaż, ale to zrobimy jak już drzwi będą. Aż takim hardkorowcem nie jestem, żeby listew nie montować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 14.05.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Aga tak z innej beczki na jakiej wysokości będziesz miała umywalki. Muszę potwierdzić stolarzowi wysokość szafki i się zastanawiam czy dobrze wyliczyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.05.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Widziałam dom bez listew i było ładnie, pod względem funkcjonalności podobno też ok. Ja muszę mieć listwy, bo jest zagrożenie mikropęknieć na linii wylewka - ściana, gdy się robi wylewki przed tynkami. Ale przy schodach listew nie będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.05.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Cześć Ardea ale Ty masz oko:) Faktycznie widac płytki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.05.2012 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Widziałam dom bez listew i było ładnie, pod względem funkcjonalności podobno też ok. Ja muszę mieć listwy, bo jest zagrożenie mikropęknieć na linii wylewka - ściana, gdy się robi wylewki przed tynkami. Ale przy schodach listew nie będzie:) Ja bardziej kieruję się tym, że trzeba zostawić dylatacje, bo podłoga przecież pracuje a te szczeliny mi się nie podobają. Poza tym panele muszą być idealnie równo przycięte, bo każdy milimetr różnicy widać. Dlatego zdecydowaliśmy się, ze robimy je wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.05.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Schodom nie potrzebne dylatacje, wiec tam listew nie będzie - kolejny punkt za tym, że muszą być gładzie. Widziałam szparki dylatacyjne wypełnione akrylem (albo silikonem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.05.2012 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 (edytowane) Aga tak z innej beczki na jakiej wysokości będziesz miała umywalki. Muszę potwierdzić stolarzowi wysokość szafki i się zastanawiam czy dobrze wyliczyłam. Wszystko zalezy tak naprawdę od umywalki i waszej wygody (wzrostu). W dolnej łazience mam nablatową, która jest dosyć głęboka, więc tam blat na którym stoi jest stosunkowo nisko, bo coś ok 70cm, a brzeg umywalki wychodzi na wys. 85cm. W górnej umywalka jest wpuszczana i blat jest odpowiednio wyżej, ale dokładnie nie pamiętam (też coś koło 85cm), bo tam jeszcze istotne dla mnie było żeby krawędź blatu zgrała sie z poziomą fugą. Sprawdź sobie w domu jak masz i czy jest to dla Was wygodne i tak zrób, albo odpowiednio zmień. Edytowane 14 Maja 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 14.05.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Dzięki Aga, właśnie uwzględniałam 85 cm, ale musiałam się upewnić bo gdzieś tam czytałam że przyjmuje się 80 cm. Choć wiadomo wszystko zależy od wzrostu i naszej wygody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.05.2012 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Dokładnie, najważniejsze to wygoda, bo jeden ma 150cm wzrostu a inny 190cm;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.05.2012 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Sprawdziłam jak mamy w domu (80cm) i dodałam kilka cm dla wygody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 14.05.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Jak kierowałam się tym co jest u moich rodziców - bo jesteśmy przyzwyczajeni do tej wysokości i nam odpowiada. Czyli będzie ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.05.2012 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Jeśli ta wysokość Wam odpowiada to pewnie będzie dobrze. Ja miałam jeszcze zagwostkę na jakiej wysokości zamontować baterię podtynkową przy tej nablatowej umywalce. Tego nie potrafiłam sobie już wyobrazić, bo do tej pory baterie zawsze miałam wychodzące z umywalki, więc mierzyłam, przymierzałam. Na szczęscie wyszło idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 14.05.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 A to ja nawet nie wiem na jakiej wysokości mamy baterię podtynkową w górnej łazience- Marcin pilnuje, na pewno będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.05.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Idealnie, czyli na jakiej wysokości? Mnie wychodzi jakieś 115cm nad podłogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts