Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Stolarz nabawił się kontuzji ramienia, więc na fotki trzeba będzie poczekać:(

Dzisiaj czeka mnie ponowne malowanie pralni, bo nagle zaczęło się nam spieszyć - meble już zamówione:) Tak naprawdę to długi kawał blatu i 2 szafki, ale nie mogę się doczekać gdy kolejne pomieszczenie będzie skończone i będzie można z niego bezproblemowo korzystać:) Zobaczę jak to będzie wyglądało i domówię jeszcze szafkę wiszącą, typu bieliźniarka.

Edytowane przez agalind

Pewne propozycje odpadają ze względu na cenę;) Drewno też podobno się nie nadaje, a ludzie nawet blaty przy zlewach z niego robią... U mnie laminat sprawdza się idealnie, a że tani to jakby coś mogę często wymieniać, te mam 7. rok i nawet nie noszą śladów użytkowania. A Wy na jaki się zdecydowaliście?

nie pralnie a tylko górną łazienkę :p

tam będzie stała dość długa szafka, na której będzie stała umywalka...

w dolnej łazience damy chyba blat z ikei, który będzie zaolejowany...

mdf jeśli tylko załapie wilgoci puchnie... najczęściej zdarza się to przy nie zabezpieczonych wycięciach w blacie pod umywalkę...

Tylko, że my rozmawiamy o pralni:P Mam wycięcie w obecnej i nic nie puchnie, jest zabezpieczone silikonem, ale tak jak mówię to tylko pralnia i nie zamierzam w niej robić granitowego blatu, a laminaty nie są drogie, wiec jakby coś mogę często wymieniać. Z własnego doświadczenia mogę polecić z czystym sumieniem:)

W łazience będę miała właśnie drewniany blat olejowany.

Pralniane meble robi mi stolarz, który też w łazienkach szafki zrobił. W pralnię nie mam zamiaru jakoś specjalnie inwestować, więc będą zwykłe szafki w okleinie i blat laminowany. Będzie co prawda mały zlew, ale nie martwię się blatem, bo teraz w kuchni tez taki mam i nic mu się nie dzieje pomimo intensywnego używania. Zabudowa będzie w literę L i od lewej: pralka, suszarka, szafka ze zlewem, szafka narożna z półkami (i filtrami w przyszłości), 2 kosze na pranie. Wszystko przykryte blatem.