agalind 18.05.2012 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Będą jak tylko zostanie wszystko zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.05.2012 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Będą jak tylko zostanie wszystko zrobione. ale spokojnie, "wszystko" nie znaczy "po przeprowadzce";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.05.2012 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 ale spokojnie, "wszystko" nie znaczy "po przeprowadzce";) Uff:) Chociaz na takie "po przeprowadzce" tez dłuuugo nie czekalibysmy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.05.2012 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 (edytowane) Jeszcze trochę Od piątku siedzimy na działce i po wczorajszej ciężkiej pracy mamy dziś błogi relaks:) Wszystkim życzę miłej niedzieli:) Edytowane 20 Maja 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.05.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 U nas podobnie, praca i trochę świętowania, ale praca niebudowlana. Niedziela zaś to zasłużony błogostan, właśnie wróciliśmy z działki:) Czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.05.2012 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 (edytowane) Stolarz nabawił się kontuzji ramienia, więc na fotki trzeba będzie poczekać Dzisiaj czeka mnie ponowne malowanie pralni, bo nagle zaczęło się nam spieszyć - meble już zamówione:) Tak naprawdę to długi kawał blatu i 2 szafki, ale nie mogę się doczekać gdy kolejne pomieszczenie będzie skończone i będzie można z niego bezproblemowo korzystać Zobaczę jak to będzie wyglądało i domówię jeszcze szafkę wiszącą, typu bieliźniarka. Edytowane 21 Maja 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.05.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Aga a gdzie pralniane meble kupujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.05.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Aga, czy to ten sam stolarz, który robi kuchnię? Wypasione będziecie miały pralnie:) Ja kupię blacik z laminatu i wstawię szafkę wysoką ( w obecnym mieszkaniu jest na dokumenty) fornir jesionowy z mlecznym szkłem, pralka, suszarka i więcej się nie zmieści;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.05.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 laminaty nie za bardzo nadają się do pomieszczeń mokrych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.05.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Mam od 7 lat w kuchni i łazience, więc ten też najwyżej za 7lat wymienię A co Twoim zdaniem sie nadaje na blat do pralni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.05.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Mam od 7 lat w kuchni i łazience, więc ten też najwyżej za 7lat wymienię A co Twoim zdaniem sie nadaje na blat do pralni? corian, kerrock, granit, szkło... w ostateczności mdf lakierowany na połysk wykończony akrylem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.05.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Pewne propozycje odpadają ze względu na cenę Drewno też podobno się nie nadaje, a ludzie nawet blaty przy zlewach z niego robią... U mnie laminat sprawdza się idealnie, a że tani to jakby coś mogę często wymieniać, te mam 7. rok i nawet nie noszą śladów użytkowania. A Wy na jaki się zdecydowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.05.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 drewnu dobrze zaolejowanemu nic się nie stanie - patrz pokłady statków, jachtów...my na razie czekamy za specyfikacją szafki od naszej p. projektant... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.05.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Szperam właśnie w necie, bo mnie zaintrygowałeś i jakoś nie mogę znaleźć info, ze laminat się nie sprawdzi. W mojej łazience sprawdza się idealnie, w kuchni przy zlewie też nie mam problemu. Łał, nawet pralnię Wam projektuje architekt wnętrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.05.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 nie pralnie a tylko górną łazienkę tam będzie stała dość długa szafka, na której będzie stała umywalka... w dolnej łazience damy chyba blat z ikei, który będzie zaolejowany... mdf jeśli tylko załapie wilgoci puchnie... najczęściej zdarza się to przy nie zabezpieczonych wycięciach w blacie pod umywalkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.05.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Tylko, że my rozmawiamy o pralni:P Mam wycięcie w obecnej i nic nie puchnie, jest zabezpieczone silikonem, ale tak jak mówię to tylko pralnia i nie zamierzam w niej robić granitowego blatu, a laminaty nie są drogie, wiec jakby coś mogę często wymieniać. Z własnego doświadczenia mogę polecić z czystym sumieniem:) W łazience będę miała właśnie drewniany blat olejowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.05.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 to ulepszony sposób: wycięcia polakierować lakierem poliuretanowym w ostateczności akrylowym, a później samą umywalkę oblecieć wokół silikonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.05.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 W pralni nie będzie umywalki:eek: wiem, wiem co to za pralnia;) ale ja wcale nie piorę ręcznie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.05.2012 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Pralniane meble robi mi stolarz, który też w łazienkach szafki zrobił. W pralnię nie mam zamiaru jakoś specjalnie inwestować, więc będą zwykłe szafki w okleinie i blat laminowany. Będzie co prawda mały zlew, ale nie martwię się blatem, bo teraz w kuchni tez taki mam i nic mu się nie dzieje pomimo intensywnego używania. Zabudowa będzie w literę L i od lewej: pralka, suszarka, szafka ze zlewem, szafka narożna z półkami (i filtrami w przyszłości), 2 kosze na pranie. Wszystko przykryte blatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.05.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Ale fajnie macie, że będziecie mieć pralnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts