Ardea 18.06.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 jak basalt18, to ma go Myszonik i Atika... Esiak, nie chcę Ci wytykać braków w pamięci, po prostu sam sprawdź co pokazywałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.06.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 no już nie pamiętam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.06.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 no już nie pamiętam... Otóż to, dziewczyna mają basalt,ale już nie 18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.06.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 ok, 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.06.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Nie mniej Esiak bardzo mi pomogły Twoje fotki, ale swój odcień brałam w ciemno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.06.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 a ja byłam przekonana, że wzięłaś ten odcień z fotwidziałaś go na próbniku w ogóle czy tak totalnie na zasadzie z netu? ten nasz kolor na próbniku zupełnie inaczej wygląda niż na tej wprawce na płycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.06.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Nigdzie go nie widziałam, poprosiłam tylko o opinię zaprzyjaźnionego architekta zza oceanu;) Napisałam co chcę, a czego nie chcę i spytałam czy ten odcień spełni moje oczekiwania, dostałam dłuuugaśnego maila z uzasadnieniem, dlaczego mój kolor jest moim;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.06.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Ale mnie straszycie z tym wyborem koloru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 18.06.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Lukarna - popatrz sobie na nasz kolor, jest czym straszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.06.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Lukarna, jeśli Ci się podoba to najbezpieczniejszy jest śmietankowo - waniliowo - budyniowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.06.2012 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 (edytowane) Aga, uważam efektowne ogarnięcie bryły z wysokim podpiwniczeniem za bardzo trudne, dlatego to, co zrobiłaś to mistrzostwo. Naprawdę extra:) A w bieli właśnie to lubię najbardziej, że nie jest jednowymiarowa. Wyłamuję się z klubu, bo nie latałam z tynkiem, nawet kawałeczka nim nie pomalowałam, wzięłam w ciemno;) Miło to słyszeć, bo rzeczywiście lekko nie było i cały czas miałam obawy jak to wyjdzie. Mam nadzieję, ze cokół nie popsuje całości. Ja latałam z tynkiem, ale wg. starego wzornika. Potem pojawił się nowy wzornik z nowymi kolorami (tamtych już nie było) i tynk wybraliśmy z próbek całkiem inny niż pierwotnie. W zasadzie więc kolory wzięliśmy w ciemno, bo na takiej małej próbce to w sumie nic nie widać. Był to w zasadzie najszybszy wybór - całe 5 minut;) Szary był np. w palecie "lazuryt" i cały czas sie bałam czy nie wyjdzie niebieski. Edytowane 19 Czerwca 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.06.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Pochwalę się - mamy front domu zrobiony kolorem i bingo Jestem zadowolona - w słońcu wpada w biel, w cieniu delikatniutka szarość. Jutro kończą z kolorem a pojutrze idzie cokół. W piątek liczą, że posprzątają i się z nami pożegnają. Ale niestety znamy już też kwotę do zapłacenia :/ W sumie wyszło 25m więcej niż ja miałam wyliczone bo nie policzyłam całego podcienia i słupów. Niby ten nasz domek niewielki a 250m2 elewacji wyszło po odliczeniu okien tarasowych i bramy. Przez to że na cokoły szedł styrodur to okazało się że mamy za dużo genderki. Muszę dać ogłoszenie na lokalnym portalu to może jakiegoś kupca znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.06.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Pumpaluna, ekipa ma spore tempo, moja zdecydowanie wolniejsza, kończą może (!) w sobotę. Aga, jeszcze niczego nie popsułaś, ma duże wyczucie (moim zdaniem), więc będzie cudownie - mogę się w ciemno założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.06.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 W sumie nie widziałam chłopaków nic nierobiących. Robota pali im się w rękach ale może dlatego że szef często kontrolnie wpada. Też uważam że nieźle im idzie zwłaszcza, że mieli przestój w piątek od południa, w sobotę i w poniedziałek bo nie było parapetów ale dzisiaj od rana pracowali jak mrówki. Jutro zaczynają o 6 rano i będą robić aż skończą, żeby rozebrać rusztowanie jeszcze przed wieczorem. Wykonawca mówił, że w naszym rejonie jutro w nocy i pojutrze rano mają padać silne deszcze i potem od rusztowań odbije deszcz a i lepiej rynny założyć przed ulewą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.06.2012 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Pumpaluna, ekipa ma spore tempo, moja zdecydowanie wolniejsza, kończą może (!) w sobotę. U nas nie wiadomo kiedy skończą, bo od soboty pada:bash: Oczywiście w niedzielę świeciło piękne słońce, ale ekipa miała wolne:sick: Aga, jeszcze niczego nie popsułaś, ma duże wyczucie (moim zdaniem), więc będzie cudownie - mogę się w ciemno założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.06.2012 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 W sumie nie widziałam chłopaków nic nierobiących. Robota pali im się w rękach ale może dlatego że szef często kontrolnie wpada. Też uważam że nieźle im idzie zwłaszcza, że mieli przestój w piątek od południa, w sobotę i w poniedziałek bo nie było parapetów ale dzisiaj od rana pracowali jak mrówki. Jutro zaczynają o 6 rano i będą robić aż skończą, żeby rozebrać rusztowanie jeszcze przed wieczorem. Wykonawca mówił, że w naszym rejonie jutro w nocy i pojutrze rano mają padać silne deszcze i potem od rusztowań odbije deszcz a i lepiej rynny założyć przed ulewą. Dobrze, że trafiła Ci sie taka robotna ekipa. Moja też nie jest zła, bo póki pogoda była robota im szła. A mieli skończyć do poniedziałku (przedwczoraj:() Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.06.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 mysle ze sie troche szefa boja, facet pojawia sie kilka razy dziennie bez zapowiedzi, o roznych porach i wpada od razu na rusztowania, gosc trzyma ludzi w ryzach a ze jest uwazany za dobrego pracodawce a i kase dobra placi i z premiami nawet, to ludzie sie staraja. Wiem ze ma sporo chetnych do pracy wiec moze przebierac. Fakt jest najdrozszy od elewacji w okolicy ale wszyscy mowia ze warto. Od tego najtanszego ktorego znalezlismy a okazal sie partaczem jest drozszy o ponad 25zl. A srednio ok 12-18od innych firm, przy 250m robi to juz roznice ale przeciez elewacja jest na lata i nie ma co oszczedzac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.06.2012 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Niektóre rzeczy muszą być zrobione porządnie i warto zapłacić więcej żeby nie poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.06.2012 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 (edytowane) Mam pytanie gdzie zamawialiście sprzęt AGD? Macie jakieś namiary na dobre sprawdzone sklepy? Edytowane 20 Czerwca 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.06.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Udało się, zdążyli przed deszczem nie tylko zrobić kolor ale i rozebrać rusztowania i dopiero po jakiejś godzinie zaczęło padać. Jutro jeszcze podcień (tu przy wejściu) mają zrobić a jak nie będzie padało to mozaikę machną A co do sklepów to wszystko kupowaliśmy teraz w NA ZAKUPY \i kiedyś robiliśmy zakupy w agito i w morelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts