Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga, jak możesz twierdzić, że masz małą pralnię?;) To co ja mam - namiastkę?:D Prasowanie mi nie przeszkadza, bo że lubię to może za dużo powiedziane;) Mam zaplanowany kosz na ciuszki do prasowania (będzie na kółkach, żeby przewieźć do garderoby, bo chyba tam będę prasowała)

Kostka przyjechała wczoraj, ale co z tego jak elewacja jeszcze nie skończona, bo ciagle pada. Zastrzelić sie można:bash: Oczywiście w niedzielę słońce paliło a w poniedziałek od rana deszcz. Trzeci tydzień już tak pada. Mieli przyjść dzisiaj, ale o 5 rano przyszła burza i teraz jeszcze pada. Dziś w nocy i jutro powinno być bez deszczu, wiec moze jutro się uda.

U nas to też mase ziemi trzeba będzie nawieźć. Trochę juz mamy, ale to i tak będzie mało. Choć ja się nie upieram przy idealnie równej działce, więc dla mnie mogą być górki i dolinki;)

My czekamy na słońce, żeby w końcu można było zrobić hydroizalację tarasu. Potrzebujemy przynajmniej 3-4 słonecznych, upalnych dni a tu słońca ani widu ani słychu :/

A propos kostki - ostatecznie idzie starobruk ciemny grafit i opaska biała nakrapiana czarnym naturo semmerlock, ciekawe jak to wyjdzie w ostateczności

Semmelrock_Naturo_kostka_brukowa_jasnoszary.jpg

My mamy wielką górę ziemi na działce i nie mam pojęcia co z nią zrobić.

Więc stoi na razie i porasta chwastem:/

A co do pralni to:

Jak na pralnię i prasowalnię to duża nie jest.

trochę masz rację:) moja 2x4 z ledwością pomieści wszystko - P mówi że mi się w d.. przewraca;) Pewnie ma rację:D

Aga a Twoja jakie ma wymiary??

My czekamy na słońce, żeby w końcu można było zrobić hydroizalację tarasu. Potrzebujemy przynajmniej 3-4 słonecznych, upalnych dni a tu słońca ani widu ani słychu :/

A propos kostki - ostatecznie idzie starobruk ciemny grafit i opaska biała nakrapiana czarnym naturo semmerlock, ciekawe jak to wyjdzie w ostateczności

[ATTACH=CONFIG]123537[/ATTACH]

U nas będzie Polbruk Beganit grafitowy (w przewadze) z jasnoszarym:

http://www.polbruk.pl/_img/media/27/min_13098899179505208274.jpg

My mamy wielką górę ziemi na działce i nie mam pojęcia co z nią zrobić.

Więc stoi na razie i porasta chwastem:/

A co do pralni to:

trochę masz rację:) moja 2x4 z ledwością pomieści wszystko - P mówi że mi się w d.. przewraca;) Pewnie ma rację:D

Aga a Twoja jakie ma wymiary??

U nas też niby hałda ziemi lezy, ale juz wiadomo, ze nie starczy, więc sama sie zdziwisz jak rozplantują, że to wcale nie jest dużo.

Pralnia ma trochę ponad 9m2..

żółtek był pomysł z poprzedniej realizacji, a biały panowie wymyślili w momencie jak zobaczyli naszą elewację :) Myślę, że liczyli na klasyczny budyniowo-żóły kolor domu i stąd o tym żółtku mówili ;)

O nas we wsi mówią: "Ci nowi z białego domu". Gdybyśmy mieli żółty pewnie nie byłoby nic ciekawego.