malka 03.07.2012 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Blat zachodzi na płytki a nie pod jak było zaplanowane i dolny pas płytek jest jakby ucięty. i jak Ty biedna będziesz z tym życ ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.07.2012 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 i jak Ty biedna będziesz z tym życ ? ? Wzrokowcom nie jest letko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 04.07.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Wzrokowcom nie jest letko aga - a jakbys ściagnęła te niekoniecznie ładna listwe wykonczeniowa i dała silikon ? Zyskasz jakies 2-3 cm A pralni zazdraszczam bo ja juz widzę, że w swojej się nie zmieszczę Nie pomyślałam o koszach na wypraną ale niewyprasowaną odzież A u mnie tej sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.07.2012 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 (edytowane) A pralni zazdraszczam bo ja juz widzę, że w swojej się nie zmieszczę Nie pomyślałam o koszach na wypraną ale niewyprasowaną odzież A u mnie tej sporo U mnie też Nie zazdraszczaj, bo Twoja pewnie i tak większa. ]aga - a jakbys ściagnęła te niekoniecznie ładna listwe wykonczeniowa i dała silikon ? Zyskasz jakies 2-3 cm Ładnej listwy chyba jeszcze nigdy nie widziałam. Też już tak kombinowałam czy by jej nie wywalić, ale wiesz jak to jest, potem co innego wypadło i została, ale jej dni są policzone;) Edytowane 5 Lipca 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.07.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Z tymi listwami nie jest łatwo, ja miałam dylemat z kuchnią, mogliśmy dać cieniutką aluminiową, ale stolarz powiedział, że nie daje w tym przypadku gwarancji bo już były sytuacje, że aluminiowe ściana-szafka się wyginały od ciepła garów. No i w sumie dawać w połowie cienką listwę a w połowie grubą to stwierdziłam, że za duży miszmasz i polubiłam moją listwę, szeroką "niekoniecznie ładną" ale za to praktyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.07.2012 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Ja się zdecydowałam w kuchni właśnie na cienką aluminiową. Stolarz sam w sumie zaproponował, więc gwarancja jest. Najwyżej będziemy wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 05.07.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 (edytowane) to tak jak z tymi podłogowymi - nie ma ładnych. Ja taką jak aga w pralni miałam kiedyś gdzies (chyba w starej kuchni w bloku) i moja była na tasmie dwustronnej mocowana i się to po jakimś czasie odklejało Teraz mam silikon i w nowym domu też chyba dam. Między blatem (laminatem niekoniecznie ładnym ) a lacobelem. aga - moja pralnia ma lekko ponad 8m ale jest równoczesnie kotłownią a piec tez sporo miejsca zajmuje. Poza tym jest bardzo nieustawna Edit aga - wymyśliłaś juz coś ładnego na połączenie paneli z gresem??? Ja juz nie miałam siły szukac i chyba zostawię to co mam. Ale powiem Ci ze się przyzwyczaiłam i mi nie przeszkadzają tak jak na początku Edytowane 5 Lipca 2012 przez 1976pinacolada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.07.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 A ja mam ładną listwę panele-płytki, praktycznie wygląda identycznie jak panel, jest w dębowej okleinie i 13mm szeroka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.07.2012 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Edit aga - wymyśliłaś juz coś ładnego na połączenie paneli z gresem??? Ja juz nie miałam siły szukac i chyba zostawię to co mam. Ale powiem Ci ze się przyzwyczaiłam i mi nie przeszkadzają tak jak na początku Też się przyzwyczaiłam i mi nie przeszkadza. Moja siostra własnie zrobiła aluminiową listwę dylatacyjną ok.12mm szer. przy szarych płytkach i panelach i nawet nieźle to wygląda, ale póki co u siebie nie bedę robić. aga - moja pralnia ma lekko ponad 8m ale jest równoczesnie kotłownią a piec tez sporo miejsca zajmuje. Poza tym jest bardzo nieustawna Najważniejsze, ze zsyp sie zmieścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 05.07.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Też się przyzwyczaiłam i mi nie przeszkadza. Moja siostra własnie zrobiła aluminiową listwę dylatacyjną ok.12mm szer. przy szarych płytkach i panelach i nawet nieźle to wygląda, ale póki co u siebie nie bedę robić. tzn rozumiem ze nie przeszkadza Ci brak listew ...? Bo Ty chyba nie masz ich jeszcze tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.07.2012 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Nie mam i na raize mieć nie bedę, bo jeszcze takich nie wymyślili które by mi się podobały:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 05.07.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Witam się pięknie w Twoim domku Sama nie wiem od czego zacząć chwalić. Ogólnie jest w moim stylu, ale szczególną uwagę zwróciłam na: panele (jakbyś mogła podać kolor i producenta byłabym wdzięczna), gres w kuchni, parapety, płytki w łazienkach... i na koniec sobie zostawiłam ...PRALNIĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 05.07.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Nie mam i na raize mieć nie bedę, bo jeszcze takich nie wymyślili które by mi się podobały:cool: tak myślałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.07.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Wzrokowcom nie jest letko wiem cos o tym Gęba mojego muzyka z podstawówki jeszcze mnie po nocach straszy Nie mam i na raize mieć nie bedę, bo jeszcze takich nie wymyślili które by mi się podobały:cool: dlatego ja swoje bedę robić tymirencami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.07.2012 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 ooooo Malka, co wymyśliłaś z tymi listwami? z czego je planujesz zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.07.2012 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Witam się pięknie w Twoim domku Sama nie wiem od czego zacząć chwalić. Ogólnie jest w moim stylu, ale szczególną uwagę zwróciłam na: panele (jakbyś mogła podać kolor i producenta byłabym wdzięczna), gres w kuchni, parapety, płytki w łazienkach... i na koniec sobie zostawiłam ...PRALNIĘ. Witaj Rocia. Miło, że sie podoba. Zaglądaj częściej:) Panele na dole to Quickstep Elite deska podniszczona (chyba 1303) z 4-stronną v-fugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.07.2012 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 dlatego ja swoje bedę robić tymirencami To się podziel pomysłem co tam wymyśliłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.07.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 To się podziel pomysłem co tam wymyśliłaś. ja chce bardzo proste listwy, bez zaobleń, białe. Więc polecę OSB 22 na 12 cm , potem szpachlówka do drewna i biała farba lateksowa, na to lakier i już: Pod choinkę zamówiłam sobie piłę stołową z mozliwościa ustawiania tarczy pod kątem i bede ciąć, ciąć, ciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 06.07.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 ja chce bardzo proste listwy, bez zaobleń, białe. Więc polecę OSB 22 na 12 cm , potem szpachlówka do drewna i biała farba lateksowa, na to lakier i już: Pod choinkę zamówiłam sobie piłę stołową z mozliwościa ustawiania tarczy pod kątem i bede ciąć, ciąć, ciąć Oj to Ty chyba raczej o listwach przypodłogowych piszesz a my rozpaczamy nad tymi dylatacyjnymi czyli na połączeniu panel-gres lub czasami tez panel-panel np w progu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 08.07.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Mnie również jest miło, że mogę u Ciebie gościć (od czasu do czasu). Dziękuję za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts