Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wzrokowcom nie jest letko:p

aga - a jakbys ściagnęła te niekoniecznie ładna listwe wykonczeniowa i dała silikon ? Zyskasz jakies 2-3 cm

A pralni zazdraszczam bo ja juz widzę, że w swojej się nie zmieszczę :sick: Nie pomyślałam o koszach na wypraną ale niewyprasowaną odzież :sick: A u mnie tej sporo :lol2:

A pralni zazdraszczam bo ja juz widzę, że w swojej się nie zmieszczę Nie pomyślałam o koszach na wypraną ale niewyprasowaną odzież :sick: A u mnie tej sporo :lol2:

U mnie też ;)

Nie zazdraszczaj, bo Twoja pewnie i tak większa.

]aga - a jakbys ściagnęła te niekoniecznie ładna listwe wykonczeniowa i dała silikon ? Zyskasz jakies 2-3 cm

Ładnej listwy chyba jeszcze nigdy nie widziałam. Też już tak kombinowałam czy by jej nie wywalić, ale wiesz jak to jest, potem co innego wypadło i została, ale jej dni są policzone;)

Edytowane przez agalind

Z tymi listwami nie jest łatwo, ja miałam dylemat z kuchnią, mogliśmy dać cieniutką aluminiową, ale stolarz powiedział, że nie daje w tym przypadku gwarancji bo już były sytuacje, że aluminiowe ściana-szafka się wyginały od ciepła garów. No i w sumie dawać w połowie cienką listwę a w połowie grubą to stwierdziłam, że za duży miszmasz i polubiłam moją listwę, szeroką "niekoniecznie ładną" ale za to praktyczną

to tak jak z tymi podłogowymi - nie ma ładnych.

Ja taką jak aga w pralni miałam kiedyś gdzies (chyba w starej kuchni w bloku) i moja była na tasmie dwustronnej mocowana i się to po jakimś czasie odklejało :( Teraz mam silikon i w nowym domu też chyba dam. Między blatem (laminatem niekoniecznie ładnym :lol2: ) a lacobelem.

aga - moja pralnia ma lekko ponad 8m ale jest równoczesnie kotłownią a piec tez sporo miejsca zajmuje. Poza tym jest bardzo nieustawna :mad:

Edit

aga - wymyśliłaś juz coś ładnego na połączenie paneli z gresem??? Ja juz nie miałam siły szukac i chyba zostawię to co mam. Ale powiem Ci ze się przyzwyczaiłam i mi nie przeszkadzają tak jak na początku ;)

Edytowane przez 1976pinacolada

Edit

aga - wymyśliłaś juz coś ładnego na połączenie paneli z gresem??? Ja juz nie miałam siły szukac i chyba zostawię to co mam. Ale powiem Ci ze się przyzwyczaiłam i mi nie przeszkadzają tak jak na początku ;)

Też się przyzwyczaiłam i mi nie przeszkadza. Moja siostra własnie zrobiła aluminiową listwę dylatacyjną ok.12mm szer. przy szarych płytkach i panelach i nawet nieźle to wygląda, ale póki co u siebie nie bedę robić.

aga - moja pralnia ma lekko ponad 8m ale jest równoczesnie kotłownią a piec tez sporo miejsca zajmuje. Poza tym jest bardzo nieustawna :mad:

Najważniejsze, ze zsyp sie zmieścił;)

Też się przyzwyczaiłam i mi nie przeszkadza. Moja siostra własnie zrobiła aluminiową listwę dylatacyjną ok.12mm szer. przy szarych płytkach i panelach i nawet nieźle to wygląda, ale póki co u siebie nie bedę robić.

tzn rozumiem ze nie przeszkadza Ci brak listew ...? Bo Ty chyba nie masz ich jeszcze tak?

Witam się pięknie w Twoim domku :)

Sama nie wiem od czego zacząć chwalić. Ogólnie jest w moim stylu, ale szczególną uwagę zwróciłam na: panele (jakbyś mogła podać kolor i producenta byłabym wdzięczna), gres w kuchni, parapety, płytki w łazienkach... i na koniec sobie zostawiłam ...PRALNIĘ. :rolleyes:

Wzrokowcom nie jest letko:p

wiem cos o tym :bash:

Gęba mojego muzyka z podstawówki jeszcze mnie po nocach straszy ;)

Nie mam i na raize mieć nie bedę, bo jeszcze takich nie wymyślili które by mi się podobały:cool:

dlatego ja swoje bedę robić tymirencami

Witam się pięknie w Twoim domku :)

Sama nie wiem od czego zacząć chwalić. Ogólnie jest w moim stylu, ale szczególną uwagę zwróciłam na: panele (jakbyś mogła podać kolor i producenta byłabym wdzięczna), gres w kuchni, parapety, płytki w łazienkach... i na koniec sobie zostawiłam ...PRALNIĘ. :rolleyes:

Witaj Rocia. Miło, że sie podoba. Zaglądaj częściej:)

Panele na dole to Quickstep Elite deska podniszczona (chyba 1303) z 4-stronną v-fugą.

To się podziel pomysłem co tam wymyśliłaś.

ja chce bardzo proste listwy, bez zaobleń, białe. Więc polecę OSB 22 na 12 cm , potem szpachlówka do drewna i biała farba lateksowa, na to lakier i już: :)

Pod choinkę zamówiłam sobie piłę stołową z mozliwościa ustawiania tarczy pod kątem :) i bede ciąć, ciąć, ciąć :lol2:

ja chce bardzo proste listwy, bez zaobleń, białe. Więc polecę OSB 22 na 12 cm , potem szpachlówka do drewna i biała farba lateksowa, na to lakier i już: :)

Pod choinkę zamówiłam sobie piłę stołową z mozliwościa ustawiania tarczy pod kątem :) i bede ciąć, ciąć, ciąć :lol2:

Oj to Ty chyba raczej o listwach przypodłogowych piszesz a my rozpaczamy nad tymi dylatacyjnymi czyli na połączeniu panel-gres lub czasami tez panel-panel np w progu ....