agalind 10.07.2012 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 a panele masz pod tą wykładziną w sypialni czy chociaż na tym zaoszczędziłaś? co do impregnatu to z tego co rozmawialiśmy to ten wydatek jest raz na kilka lat, producent sugeruje, że starczy na jakieś 3lata, niby nie jakiś duży koszt rocznie ale w skali jednorazowego wydatku gdy kasa na wykończeniu to jednak boli Oczywiście, ze nie mam paneli. Od początku planowaliśmy wykładzinę, więc paneli tam nie ma. Chyba bym na głowę upadła, żeby nowe panele przykrywać, choć znam i takich;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.07.2012 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 A z bielą nie miałaś żadnych problemów? Jaką farbą malowaliście? Malowaliśmy Nobilesem. Jest ok, biel ma ładny odcień, póki co daje sie usunąć zabrudzenia, ale tłuszczem jeszcze nie chlapałam i chyba na razie nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.07.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Widziałam tę Twoją biel na poddaszu i bardzo mi się podobała, naprawdę super. Myślisz, ze nadaje się na klatkę schodową, tam gdzie będą dotykać rękami, w kuchni dam tę Tikkurilę, bo może się chlapnie tłuszczem, chociaż wolałabym nie, ale na klatce to chyba tłuszczu nie będzie;) Bardzo lubię białe domy, kiedyś też miałam mieszkanie total white:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.07.2012 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Chyba, że z patelnią bedziesz biegać Farba póki co sie sprawdza, ale do dużego szorowania sie chyba nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.07.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Ardea ja specjalnie tłuszczem nie chlapałam ale np przy stole kotlet młodemu odleciał a kiedy indziej jak jadł kurze udko to mu prysnęło soczyście aż na ścianę, a i jeszcze jogurt mi raz prysnął jak wieczko ściągałam. Agalind, no ja też znam takich co panele przykrywają więc stąd pytanie moja kostka niestety dojechała z wykwitem cementowym, robili ją w zeszłym tygodniu także jest świeża i być może to dlatego. Trochę zła jestem bo zaczęli od wejścia i opasek i mam takie wrażenie jakby to kostka rozbiórkowa była a nie funkiel-nówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.07.2012 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Nasza wygląda dobrze, ale co tam na tych paletach widać. Raczej niedużo;) Na wykwity jest jakiś sposób chyba? Tak jak na kominach czasami sie zdarzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.07.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 No nasza na górze też była ok, dopiero na którejś warstwie ten cement się pojawił. Wg chłopaków, którzy układają wystarczy porządne polewanie wodą i po jakimś czasie to zniknie i dopiero wtedy można impregnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.07.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Aga, bardzo przyjemnie będzie mieć wykładzinę w sypialni:) zrobi się tak przytulnie. Przez Was całą działkę poobsadzałam patyczkami, żeby zaprojektować kostkę, bo kiepsko mi idzie na papierze:D a mąż kopiąc pod odwodnienie wszystko mi zepsuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.07.2012 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Teraz też mamy w sypialni wykładzinę i w domu też musiała być. Taki must have mojego M;) U nas patyki tez były, ale przyszli elewację robić i popsuli rusztowaniem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.07.2012 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 No nasza na górze też była ok, dopiero na którejś warstwie ten cement się pojawił. Wg chłopaków, którzy układają wystarczy porządne polewanie wodą i po jakimś czasie to zniknie i dopiero wtedy można impregnować O, no to wszystko przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.07.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Facet powiedział, że to przy brukowej wychodzi, przy posypce już nawet jak się cement gdzieś wybije to sporadycznie i tego tak nie znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.07.2012 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Zaczną układać to się okaże. Pumpa, na jaką kostkę ostatecznie się zdecydowaliście? Wiem, że z posypką. Dlaczego starobruk odrzuciliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.07.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Nie wzięliśmy z posypką bo nas na to nie było stać (wyszło 20zł więcej na metrze w ostatecznym rozrachunku patrząc na rabat jaki mamy na starobruk). Decyzja taka jak pierwotnie grafitowy starobruk z SuperBruku i na obwodzie semmerlock biały nakrapiany czernią z semmerlocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.07.2012 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Znowu namieszałam:sick: Urlop by mi się przydał czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.07.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 właśnie ściągają mi kostkę z powrotem, okazało się że to nie tylko cementowy wykwit ale cała kostka porysowana, wyglądała jak z rozbiórki i nasz wykonawca ściągnął przedstawiciela i okazało się że to rysy powstałe w transporcie i nie dają gwarancji że to dojdzie do siebie. :cry::cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.07.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 O choinka!!Dobrze że ściągają a nie zostawiają Ci takiej:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.07.2012 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 No to się porobiło... Dobrze, że wykonawca czujny i zareagował w porę. Ile będziesz czekać na nowy transport? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.07.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 nie dają gwarancji, że kolejny transport będzie ok niby duża, ogólnopolska firma a jaja sobie robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.07.2012 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 No to słabo. Jak to możliwe, że się porysowała? Przecież to wszystko na palecie stoi sztywno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.07.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Jest na palecie ale kostka o kostkę rysuje w trakcie transportu. w Badziew-bruku partie na palecie nie są niczym przekładane i spód kostki rysuje kolejną warstę:mad::mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts