Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szkoda słów. Biorę ostatecznie kostkę grafitową z lokalnej firmy. Ponoć ma być dobra, okaże się w praniu ale to jedyny grafitopodobny starobruk.

Swoją drogą szkoda mi znajomego, będzie musiał chłopakom zapłacić dniówkę, podwójnie się narobili a na dodatek nie wiadomo czy uratuje się ta podsypka którą mieli pod kostkę przygotowaną bo tam już 3 warstwy cementu poszły zagęszczone. Ostatnie pół godziny trwała walka z czasem i ubijali, ubijali i ubijali żeby mieć jak na tym jeszcze jedną warstwę jutro położyć żeby wszystkiego nie trzeba było kuć :sick:

Jutro rano będzie towar, Cena taka sama jak za Badziew-Bruk, tyle że nasz wykonawca musi znaleźć kogoś do rozładunku. Nie ma czasu czekać na pierwszy możliwy transport hds'em więc zadeklarowałam się, że zapłacę za koparkę z widłami żeby palety zdjęła. Zapowiadają u nas pogorszenie pogody więc dobrze by było, żeby jutro i pojutrze skończyli.

super że udało się skończyć elewacje, kiedy rusza kostka?

Nasz transport dojechał z samego rana z suwałk, było trochę problemu z rozładunkiem bo przyjechali z hds'em ale takim z naczepą i na naszej maleńkiej uliczce, przy wąskim wjeździe nie było jak zawrócić i musieli pokombinować no ale udało się, potem walka o miejsce żeby umieścić 13palet ale najważniejsze że kostka dojechała cała, ma dość ciemny grafitowy kolor i już się kładzie.

Aga, wybieram się wkrótce na Pomorze, więc padać nie będzie

To trzymam za słowo;)

Dobrze, ze mozaikę skończyli, efekt na pewno oszałamiający Kostka będzie super wykończeniem

Wczoraj mnie ekipa zaskoczyła, bo nie spodziewałam sie, ze uda im się to wogle zrobić. Mam nadzieję, ze z grafitową kostką to zagra.

Tylko ty masz chyba kostkę granitową więc pewnie to już impregnat innej klasy musi być. Ten który nam najbardziej polecali to 38zł za litr który starcza na 4m a ten drugi o połowę tańszy i krycie 5-6m z litra. Ponoć zużycie zależy od chonności betonu. Tą naszą kostkę to będziemy impregnować od razu po położeniu, chociaż straciłam nadzieję, że skończą w tym tygodniu bo przez przestój u nas nie mamy już całej ekipy tylko 3 chłopaków

Tylko ty masz chyba kostkę granitową więc pewnie to już impregnat innej klasy musi być. Ten który nam najbardziej polecali to 38zł za litr który starcza na 4m a ten drugi o połowę tańszy i krycie 5-6m z litra. Ponoć zużycie zależy od chonności betonu. Tą naszą kostkę to będziemy impregnować od razu po położeniu, chociaż straciłam nadzieję, że skończą w tym tygodniu bo przez przestój u nas nie mamy już całej ekipy tylko 3 chłopaków

Podejrzewam, ze impregnat będzxie inny. Ciekawe tylko po ile. Dzisiaj dzwonimy do brukarzy i zobaczymy czy jeszcze w tym tygodniu zaczna. Koparkę mamy juz w pogotowiu.

Koparka trochę wyrówna i ogólnie pomoże nam pozbyć się hałdy ziemi i kruszywa sprzed domu.

U nas płotu nie ma, wiec operować sprzętem wygodnie. Zreszta my już "zagospodarowaliśmy" 2 sąsiednie działki (kostka tam stoi i kruszywo). Na naszej jednej pomiescić się nie możemy:sick:

Edytowane przez agalind

To fajnie, że tak możecie. Nasi wożą po niewielkiej ilości piachu bo u nas nie byłoby gdzie wysypać.

Za koparkę płacicie oddzielnie czy w cenie macie? U nas każda godzina pracy kopary to 100zł. A w ogóle to z kostką się umawialiście za robociznę oddzielnie a za materiały oddzielnie czy za całość? Nasi biorą za całość od metra