Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja jestem za czytaniem z użyciem rozwagi i zdrowego rozsądku, bo o wpadkach fachowcach z polecenia och ach też się nasłuchałam.

Coś o tym wiem :( Facet z polecenia, widziałam jego inne prace, a u nas zonk :( Przytoczę tylko jedną sytuację: jedną płytkę położył w poprzek pozostałych, zwróciłam mu uwagę, a on na to "myślałem, że nie zauważysz" :mad:

Bendom, ale już razem z kostką.

:D

Nasz budowlaniec wolał wszystko ustalać ze mną bo ja wiedziałąm czego chcę, i w sumie u nas to ja podejmuję większość ostatecznych decyzji a mój mąż od zawse powtarza że woli żeby było po mojej myśli a nie potem będzie rok słuchał zażaleń ;)

Ale charakterne z nas kobitki. U nas też ja "rządzę" ;) z tym, że jak coś pójdzie nie tak, to mój M. wyskakuje z tekstem w stylu "a ja wiedziałem, że tak będzie, ale nie chciałem nic mówić" http://www.cosgan.de/images/smilie/boese/a037.gif

Edytowane przez Rocia

Coś o tym wiem :( Facet z polecenia, widziałam jego inne prace, a u nas zonk :( Przytoczę tylko jedną sytuację: jedną płytkę położył w poprzek pozostałych, zwróciłam mu uwagę, a on na to "myślałem, że nie zauważysz" :mad:

To by była ostatnia płytka jaką u mnie położył. Ciekawe czy jakbyś mu nie zapłaciła to też by nie zauważył:wtf:

Edytowane przez agalind

Ewa no tak powiedział facet, można kupić denaturat w kolorze fioletowym i taki przezroczysty, czyli pewnie to taki skrót myślowy ;)

A z dalszej perspektywy pewnie się gdzieś ujawni z czasem, na razie muszą przód ułożyć, żeby było co pokazywać :) Kostkę liczyliśmy razem - po wytyczeniu piachem gdzie ile idzie (dzieliliśmy na figury geometryczne także na piechotę trochę). Wzięliśmy 149m grafitowej i 8m2 białej i mimo że pierwotnie wychodził 147m wszystkiego to pewnie zabraknie bo w 2 miejscach trochę poszerzyć było trzeba (na szczęście jeszcze jedna paleta jest dla nas odstawiona)

Ewa sprawdź PW, A ekipa to stary znajomy męża, już mi pomysły z głowy powybijali, a wjeżdżanie do garażu rpzetestowali różnymi autami żeby sprawdzić ile musi być kostki położonej żeby potem się nie okazało że z garażu nie dajesz rady wyjechać. W sumie wielkość placu zakostkowanego mocno się przez to zmieniła, ale naocznie stwierdziłam że panowie mają rację i gdybym się upierała to z garażu jedynie maluch lub inny mikrus by wyjechał swobodnie

Dzięki :) etap kostki właśnie przede mną i dzisiaj próbowałam rysować linie na piasku - cięzko szło mi z projektowaniem nawierzchni szczególnie od strony działki z garażem, gdzie chciałabym jakieś miejsca zielone a nie samą kostkę. Generalnie kiepsko to widzę, a boje zdać się na inwencję wykonawcy.

tak poczatkowo kombinowałam, ale kostka musi byc wzdłuz ogrodzenia pod brama przesuwna i to taki szerszy pas, żeby koszem na smieci móc przejeżdżać. Poza tym wykombinowałam, ze z boku domu od strony garażowej powinna być kostka odpowiadająca wielkości parkującego samochodu, na wypadek dłuzszej wizyty zmotoryzowanej rodziny :) Aby tam wjechać, też mosi być odpowiednio szeroki dojazd od frontu.