agalind 12.07.2012 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Nawet gazetą próbowałam polerować, ale nic to nie dało. Oczywiście wydawało mi się, że jest lepiej dopóki słońce nie zaświeciło:sick: Dzisiaj lecę do sklepu i wypróbuję te nowe płyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.07.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 nowe okna piuerwszy raz powinno się umyć białym denaturatem, dowiedziałam się o tym po tym jak 4x je umyłam normalnie :/ sposób z denaturatem podpowiedział facet od elewacji a potem potwierdzili ci od okien, szkoda tylko, że nie powiedzieli tego po sprzedaży okna :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.07.2012 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 (edytowane) To ja mam już 3 mycia za sobą, więc może wezmę coś z pracy;) A chciałam ciężkiej chemii uniknąć. Edytowane 12 Lipca 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 12.07.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 (edytowane) Ja jestem za czytaniem z użyciem rozwagi i zdrowego rozsądku, bo o wpadkach fachowcach z polecenia och ach też się nasłuchałam. Coś o tym wiem Facet z polecenia, widziałam jego inne prace, a u nas zonk Przytoczę tylko jedną sytuację: jedną płytkę położył w poprzek pozostałych, zwróciłam mu uwagę, a on na to "myślałem, że nie zauważysz" Bendom, ale już razem z kostką. Nasz budowlaniec wolał wszystko ustalać ze mną bo ja wiedziałąm czego chcę, i w sumie u nas to ja podejmuję większość ostatecznych decyzji a mój mąż od zawse powtarza że woli żeby było po mojej myśli a nie potem będzie rok słuchał zażaleń Ale charakterne z nas kobitki. U nas też ja "rządzę" z tym, że jak coś pójdzie nie tak, to mój M. wyskakuje z tekstem w stylu "a ja wiedziałem, że tak będzie, ale nie chciałem nic mówić" http://www.cosgan.de/images/smilie/boese/a037.gif Edytowane 12 Lipca 2012 przez Rocia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.07.2012 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 (edytowane) Coś o tym wiem Facet z polecenia, widziałam jego inne prace, a u nas zonk Przytoczę tylko jedną sytuację: jedną płytkę położył w poprzek pozostałych, zwróciłam mu uwagę, a on na to "myślałem, że nie zauważysz" To by była ostatnia płytka jaką u mnie położył. Ciekawe czy jakbyś mu nie zapłaciła to też by nie zauważył Edytowane 12 Lipca 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.07.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 To by była ostatnia płytka jaką u mnie położył. Ciekawe czy jakbyś mu nie zapłaciła to też by nie zauważył I teraz wiadomo dlaczego fachowcy się Ciebie boją;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.07.2012 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.07.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Oj nie przejmuj się, ja spojrzenie rzucę i już mają dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 12.07.2012 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 I teraz wiadomo dlaczego fachowcy się Ciebie boją;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 12.07.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 To by była ostatnia płytka jaką u mnie położył. Ciekawe czy jakbyś mu nie zapłaciła to też by nie zauważył Miał na tyle szczęścia w swojej głupocie, że ta płytka leży pod kompaktem i teraz jej nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.07.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Rocia ja bym gościa chyba rozszarpała, gdyby się przyznał do błędu bym wybaczyła i pogoniła ale butność i chamstwo od razu gościa dyskwalifikują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.07.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Udało się zrobić całą opaskę wokół domu i tarasu, został przód na jutro. Pokażę zbliżenie grafitowy starobruk z płukanką semmerlocka http://farm9.staticflickr.com/8016/7556689546_479a696f0d_z.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.07.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 pumpaluna - nieźle to wykombinowałaś, może pokażesz kostkę z dalszej perspektywy? Kto wyliczał, ile której kostki potrzeba? No i zdradź jeszcze, co to jest biały denaturat, bo pierwszy raz o nim czytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.07.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Ewa no tak powiedział facet, można kupić denaturat w kolorze fioletowym i taki przezroczysty, czyli pewnie to taki skrót myślowy A z dalszej perspektywy pewnie się gdzieś ujawni z czasem, na razie muszą przód ułożyć, żeby było co pokazywać Kostkę liczyliśmy razem - po wytyczeniu piachem gdzie ile idzie (dzieliliśmy na figury geometryczne także na piechotę trochę). Wzięliśmy 149m grafitowej i 8m2 białej i mimo że pierwotnie wychodził 147m wszystkiego to pewnie zabraknie bo w 2 miejscach trochę poszerzyć było trzeba (na szczęście jeszcze jedna paleta jest dla nas odstawiona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.07.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 pierwsza mysl, która mi sie nasunęła - " o matko! Ile to roboty!! A poza tym musisz mieć chyba dokładna ekipę! Efekt będzie pewnie do pozazdroszczenia A co do denaturatu, to po prostu nie wiedziałam, ze jest w innym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.07.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Ewa sprawdź PW, A ekipa to stary znajomy męża, już mi pomysły z głowy powybijali, a wjeżdżanie do garażu rpzetestowali różnymi autami żeby sprawdzić ile musi być kostki położonej żeby potem się nie okazało że z garażu nie dajesz rady wyjechać. W sumie wielkość placu zakostkowanego mocno się przez to zmieniła, ale naocznie stwierdziłam że panowie mają rację i gdybym się upierała to z garażu jedynie maluch lub inny mikrus by wyjechał swobodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.07.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Dzięki etap kostki właśnie przede mną i dzisiaj próbowałam rysować linie na piasku - cięzko szło mi z projektowaniem nawierzchni szczególnie od strony działki z garażem, gdzie chciałabym jakieś miejsca zielone a nie samą kostkę. Generalnie kiepsko to widzę, a boje zdać się na inwencję wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.07.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Gdyby nie podpowiedzi wykonawcy tylko moje wyobrażenie to byśmy garaż mieli tylko dla rowerów. Czasami warto poprosić o pomoc praktyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.07.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 A to nie wystarczy tyle kostki ile ma brama wjazdowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.07.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 tak poczatkowo kombinowałam, ale kostka musi byc wzdłuz ogrodzenia pod brama przesuwna i to taki szerszy pas, żeby koszem na smieci móc przejeżdżać. Poza tym wykombinowałam, ze z boku domu od strony garażowej powinna być kostka odpowiadająca wielkości parkującego samochodu, na wypadek dłuzszej wizyty zmotoryzowanej rodziny Aby tam wjechać, też mosi być odpowiednio szeroki dojazd od frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts