pumpaluna 12.07.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 U nas brama wjazdowa nie jest równolegle do bramy garażowej tylko z boku łukiem trzeba wjeżdzać a brama drewbetu jest uchylna na 90stopni więc trzeba odliczyć 2m skrzydła i dopiero prostujesz auto żeby wjechać do garażu wygląda to prawie tak jak na tym wycinku z planu, dorysowałam na szybko chodnik bo bramka jest gdzie indziej niż brama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.07.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 tak poczatkowo kombinowałam, ale kostka musi byc wzdłuz ogrodzenia pod brama przesuwna i to taki szerszy pas, żeby koszem na smieci móc przejeżdżać. Poza tym wykombinowałam, ze z boku domu od strony garażowej powinna być kostka odpowiadająca wielkości parkującego samochodu, na wypadek dłuzszej wizyty zmotoryzowanej rodziny Aby tam wjechać, też mosi być odpowiednio szeroki dojazd od frontu. tak samo kombinując dorabialiśmy ten duży plac z jednej z fot, w sumie wyszło z 15m2 kostki więcej. My mamy dwa auta, jedno prywatne a drugie służbowe więc jeden od początku miał być pod chmurką tylko że lepiej na posesji niż parkując na ulicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.07.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 U nas rodzinka niech sobie parkuje wzdłuż ogrodzenia na zewnątrz;) ostatecznie może blokować auto garażowane, parkując na podjeździe;) a śmietnik mam daalekooo od wejścia i tam będzie prowadziła osobna ścieżka z płyt. Mamy inną niedogodność, bo mąż sobie wymyślił podjazd do garażu lekko pod górkę (żeby mu woda nie wpływała;)) i to trzeba dobrze ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.07.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 U nas spadki zrobione są na 2 strony działki, przełamanie na środku domu A co do parkowania wzdłuż ogrodzenia, teraz przy imprezie korzystaliśmy już z miejsca pod płotem u cioci, my mamy całe 12,5m przodu więc nie poszalejemy. Chociaż gdybye nie o drugie auto chodziło to pewnie olałabym wszystkich przyjezdnych i na ulicy by się zatrzymywali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.07.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Mąż właśnie skończył robić odwodnienie działki, więc nie wiem co by mu się miało wlewać, ale tak chciał mieć to ma, ja wjeżdżała nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.07.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 u nas wogóle podjazd do garażu jest wyżej niż pozostały teren. Działka jest mała, więc cięzko mi wykroić miejsce chocby na drewutnię czy hustawkę. Dzisiaj rozważałam postawienie drewutni od frontu domu, ale tam wciąż lezy gora ziemi, która zakłoca mi moje i tak niezbyt sprawne myslenie przestrzenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.07.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 U nas drewutnia będzie z tyłu domu, ale tam mało miejsca też mamy bo po jej postawieniu nawet 5x12m po zejściu z tarasu nie zostanie. Z przodu, niestety, kostka ale czeog oczekiwać jak działka ma lediwe 450m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.07.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 To tym bardziej mistrzowsko sobie poradziłaś, bo masz miejsce na wszystko, nawet na trawkę przed i taras za i jeszcze drewutnia wejdzie. Bez zieleni to kostka wyglądałaby jak parking przed marketem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.07.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 nawet gdybym musiała mieć rondko na środku to miejsce na trawę by zostało. Wyszło tak że po jednej stronie będzie niespełna metr, potem na środku łukiem między wjazdem a chodnikiem wolne na jakieś miniaturowe drzewka a przy następnym płocie między chodnikiem a ogordzeniem jakieś kwiatki posadzę. Kombinowaliśmy aż się udało. Nie pytajcie ile podejść z wykonawcą mieliśmy i ile piwka przy tym poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.07.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Tył działki chciałabym mieć niezmącony domkami gospodarczymi - tylko zieleń, ew. zestaw ogrodowy i hustawka, stąd pomysł, zeby drewutnie wysunąć na częśc " gospodarcza" ogrodzenia, czyli na prawo od furtki. Na lewo od wejścia będzie natomiast zielona oaza różnobarwnej roślinności Tak to widzę, a jak wyjdzie w praktyce.... Tylko projektant mógłby wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.07.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Ewa u mnie drewutnia ma być częścią dekoracyjną zakrywającą wiatę sąsiada. Oby tylko stolarz się spisał i zrobił coś przyzwoitego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.07.2012 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 U nas drewutnia z tyłu domu stanie. Z przodu obok bramy wjazdowej śmietnik tylko będzie. Kostki mamy ponad 140m2 i z przodu całkiem sporo wyłożymy, żeby drugie a nawet 3 auto mogło stanąć. Jak wyjdzie tak wyjdzie, mam tylko nadzieję, że nie będzie wyglądało jak pod marketem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 13.07.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Agalind a ile robisz ostatecznie opaskę wokół domu? U nas jest 73cm z jednej strony i tak chodząc nią stwierdzam, że to takie minimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.07.2012 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 (edytowane) U nas będzie 50cm. Bardziej zależy mi żeby nie chlapało na elewację, bo i tak nie będę chodzić po tym. U rodziny zawsze chodziłam po trawie, nigdy po opasce. Do płotu kilka metrów, więc nie bedę się obijać. A od strony witryny chcę posadzić blisko jakies rośliny i mieć ladny widok na nie a nie na chodnik . Edytowane 13 Lipca 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 13.07.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 a robisz oddzielny chodnik żeby przejechać taczką itp? mi się bardzo podobają duże drewniane donice i takie mam zamiar mieć przy wejściu na tym szerokim przejściu koło domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.07.2012 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Kiedyś ktoś mi zwrócił uwage, żeby zrobić opaske szerszą albo chodnik na przejazd taczką. A ile ja tą taczka bedę jeździć? Teraz jeżdzę dosyć często, bo śmieci zbieram, ale potem to pewnie rzadko sie zdarzy. Zresztą teraz jeżdże po trawie i jest ok, to potem sie nie da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.07.2012 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 A Ty zrobiłaś szeroką opaskę właśnie na przejazd taczką czy ma to jeszcze jakieś zastosowanie? Z tej jednej strony to masz blisko płot, wiec rozumiem, ze lepiej było całość wyłożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 13.07.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Ta szeroka z jednej strony to dlatego że kosiarką by nie podszedł ale te 73cm z drugiej to na zasadzie że jak trawa będzie ładna czy dopiero rosła to szkoda jeździć po niej taczką. WYkonawca mi uświadomił, że to jeżdżenie to nie tylko wywożenie śmieci ale np przewożenie drewna do drewutni, wywożenie zgrabionej skoszonej trawy czy chwastów itp. Poza tym jak pada to logiczne jest że po trawie nie lecisz tylko chodniczkiem. Ten nasz jest akurat dla normalnej postury faceta ale jak jest jakiś barczysty czy przypakowany to już się o elewację otrze (vide jeden z pracowników) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.07.2012 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Zobaczę jak to bedzie w praktyce. Ja to bym się bała, że taczką zawadzę o elewację: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 13.07.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Ja mężowi już zapowiedziałam, że tym szerokim chodnikiem będzie jeździł. Przy płocie jest 1,3m także spokojnie można śmigać, przy 73cm byłoby ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts