Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

Ej a Wy juz mieszkacie, bo nie wiem czy czegos nie przeoczylam;)

No w sumie to praktycznie tak, choć jeszcze większość gratów w mieszkaniu. Jak to mówi mój mąż "pojechaliśmy tylko na weekend majowy ale jeszcze nie wróciliśmy";)

Zresztą do bloku to się zwyczajnie wracać nie chce;)

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No w sumie to praktycznie tak, choć jeszcze większość gratów w mieszkaniu. Jak to mówi mój mąż "pojechaliśmy tylko na weekend majowy ale jeszcze nie wróciliśmy";)

się wam ździebełko weekend przeciągnął :lol2:

Niezła jesteś :lol2: Mieszkacie ponad dwa miesiące, a tu tak przypadkiem i od niechcenia nas informujesz. Nieładnie :no: Może pochwal się troszkę fotkami, bo ostatnie to takie jeszcze bardzo nie mieszkalne ;) (a świetnie się zapowiadające wnętrza)

Ps. To ja również poczekam jeszcze ten tydzień na kuchnię :)

Niezła jesteś :lol2: Mieszkacie ponad dwa miesiące, a tu tak przypadkiem i od niechcenia nas informujesz. Nieładnie :no: Może pochwal się troszkę fotkami, bo ostatnie to takie jeszcze bardzo nie mieszkalne ;) (a świetnie się zapowiadające wnętrza)

Ps. To ja również poczekam jeszcze ten tydzień na kuchnię :)

Wstyd się przyznać, ale choć mieszkamy 2 miesiące to ostatnie fotki wcale nie odbiegają od obecnego stanu :sick: W salonie stoi komplet ogrodowy ze sklepu na I, w sypialni materac na podłodze. W reszcie pokoi przestrzeń niczym nie zmącona;)

Kuchni już się nie moge doczekać, bo mam dosć ręcznej zmywarki model tymi rencami;)

Dlaczego inauguracja kuchni będzie akurat gdy ja wyjeżdżam?! Ale sobie termin wybrałam;)

Ja też już mogłabym mieszkać w domku, albo chociaż biwak całonocny zrobić na wylewkach, dlatego całkowicie Cię rozumiem:yes:

Wypoczęta świeżym okiem spojrzysz na tą moją kuchnię, więc nie ma tego złego;)

Pamiętasz na jaki kolor twój stolarz barwił parapety, bo masz idealnie dobrane odcieniem do okien.

No widzisz, Pan pokazał mi jakiś wzornik z numerkami, ja przymierzyłam próbkę okleiny okiennej, powiedziałam "ten" i tyle w temacie. Raczej nie pomogę, bo sobie nigdzie nie zapisałam:oops:

jak tam kostka? brukarze działają? U nas już piasek się wciska w szczeliny a ja mu pomagam zamiatając i polewając, żmudna robota ale na nerwa doskonała. Wczoraj nam przeliczyli i wyszło, że potrzebujemy uwaga, uwaga, 80ton czarnoziemu!!! normalnie usiadłam. Zdecydowaliśmy więc, że damy pod spód jakiś zwykły piach a dopiero na to czarnoziem. Dojechał do nas trawnik znajomych, tak tak, brukarze ściągają u nich trawnik i zamiast na wysypisko czy na pola przywożą tę ziemię do nas. Wczoraj w samo to oczko przed domem wlazło ponad 10ton!!! Dzisiaj dojechały kolejne 2 następne wywrotki i jako taki podkład już mamy. Teraz tylko poczekamy, żeby dotychczasowa trawa wyschła, przetrząśniemy piach wybierając suchą trawkę, odchwaścimy jakimś opryskiem i dopiero wtedy nawieziemy czarnoziemu. 20-30ton powinno wtedy starczyć żeby była warstwa 10-15cm, Kurcze kasa się kończy a u nas za 20ton chcą 700zł także nie było wyjścia, mam tylko nadzieję, ze w przyszłości nie będę tej decyzji żałowała

No widzisz, Pan pokazał mi jakiś wzornik z numerkami, ja przymierzyłam próbkę okleiny okiennej, powiedziałam "ten" i tyle w temacie. Raczej nie pomogę, bo sobie nigdzie nie zapisałam:oops:

O proszę, rzut oka i wyszło idealnie:) A ja dostałam listewkę z drewna parapetowego;) pomalowaną na kilka wytypowanych odcieni i przykładam do okien, do każdego okna pasuje inne wybarwienie, bo inne jest oświetlenie:( Wczoraj jednak wybrałam, ale bez pewności, ze będzie idealnie. Mąz mi powiedział, że nie da się idealnie to mu kazałam zajrzeć do Ciebie, niech zobaczy że się da:)