Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję:)

To odpowiadam:

1. Szuflady szer. 65cm

2. Nie wiem jak sie nazywaja, Pan mi pokazał różne a te wybralam bo mi do piekarnika kształtem pasowały;)

3. Ze zlewu korzysta sie dobrze. Obie komory mieszcza sie w szafce pod zlewem, a w narozniku jest tylko ociekacz co mi akurat pasuje. Po prawej mam zmywarkę, wiec tez ok, a pod zlewem szuflade z poj. na smieci, ktora sama sie wysuwa i to polecam.

4. Pomieszczenie ma prawie 280cm, ale obniżyliśmy w kuchni sufit do ok, 260cm bo musielismy poprowadzic rure od okapu do komina.

5. Caly sufit dookola jest obnizony o 20cm, na glebokosc szafek (60cm). Tym sposobem wysoka zabudowa zlicowala z sufitem.

Uff, mam nadzieje, ze połapiesz sie w tym co tu napisałam:)

Dzięki bardzo:)

Oczywiście że się połapałam:)

Chciałam zrobić podobnie, obniżyć nad szafkami wszystkimi żeby się zlicowały z sufitem ale może być problem - ściana na której będzie wysoka zabudowa ma w tej chwili 58cm "głębokości" i nie wiem czy buda się tak zrobić...

Teraz to ja zakręciłam:)

Dzięki bardzo:)

Oczywiście że się połapałam:)

Chciałam zrobić podobnie, obniżyć nad szafkami wszystkimi żeby się zlicowały z sufitem ale może być problem - ściana na której będzie wysoka zabudowa ma w tej chwili 58cm "głębokości" i nie wiem czy buda się tak zrobić...

Teraz to ja zakręciłam:)

Chyba skumałam;)

W tej zabudowie bedziesz miała piekarnik, mikro i lodówkę?

U mnie będzie prawie tak samo jak u Ciebie;)

Przynajmniej jedna ściana:p

http://img207.imageshack.us/img207/8176/64181866.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Ta ścianka przy oknie ma 58 cm. Nie ma problemu z wiszącą szafką ale zabudowa na głębokość 60cm odpada:(

A byłoby idealnie - wiszące szafki byłyby do obniżonego sufitu i oświetlenie tam bym zrobiła nad oknem:/

ps. daj znać to usunę jak zobaczysz, żeby nie śmiecić;)

U mnie będzie prawie tak samo jak u Ciebie;)

Przynajmniej jedna ściana:p

http://img207.imageshack.us/img207/8176/64181866.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Ta ścianka przy oknie ma 58 cm. Nie ma problemu z wiszącą szafką ale zabudowa na głębokość 60cm odpada:(

A byłoby idealnie - wiszące szafki byłyby do obniżonego sufitu i oświetlenie tam bym zrobiła nad oknem:/

ps. daj znać to usunę jak zobaczysz, żeby nie śmiecić;)

Sorry Luka, ale miałam urwanie głowy wczoraj a w domu to nie mam czasu nawet kompa otworzyć.

Pewnie wszystko dałoby się zrobić, kwestia tylko sprzętu który wybierzesz do tej zabudowy. Np. do mojej lodówki potrzebna jest szafka min. 555mm głęboka, a do piekarnika min. 550mm, dochodzą jeszcze drzwiczki (fronty) do wszyystkich szafek. Wydaje mi się, ze większosć sprzętu ma podobne wymagania jak chodzi o zabudowę. Wychodzi na to, że albo będzie na styk i się uda zrobic jak chcesz, albo będzie minimalnie szerzej. Myślę, ze musiałabyś się spotkać ze stolarzem i pogadać. Z pewnością Ci doradzi. Inna sprawa, ze obok masz szafke stojącą i ta musialaby miec taka samą głebokość jak zabudowa, ale nad nią jeszcze jest blat, który z przodu by wystawał.

A nei myślisz, zeby zrobić to obniżenie sufitu o szer. 60cm? Wiem, ze bedzie wchodzic w okno, ale w drugiej strony wiem tez że takie różnice są niezauważalne. Denerwuja tylko tych, którzy o nich wiedzą;)

PS. Nie wyrzucaj, moze coś ktoś inny jeszcze coś podpowie.

Widzisz bo ja tak nieskładnie napisałam:/

Zabudowę na pewno zrobię standardową, czyli słupki 60cm i dolne 60cm głębokości - tu nie mam żadnych dylematów, nie będę szukała rozwiązań niestandardowych bo wiadomo - koszty:/

Zastanawiam się jedynie właśnie jakby wyglądało obniżenie sufitu lekko wchodzące w okno - jak sugerowałaś.

Wydaje mi się że powinno być ok. Swoją drogą jakby ścianką od spiżarni była przesunięta o kilka cm to byłoby po kłopocie, ale musiałabym ją sama zburzyć i postawić na nowo;)

no ładnie, ładnie Aga...

i Ty też kończysz już dziennik...?

kostka wyszła super, szczególnie schody wejściowe...

też mi się tak marzy.... :)

No właśnie zajrzałam do Ardei.

Już niczego nie będziemy budować, więc chyba czas najwyższy żeby zamknąć dziennik budowy, nie? Od dłuższego czasu nosiłam się z tą myślą, tylko czekałam na fotki kostki - ostatniego etapu budowy. .

A schody wejściowe ubóstwiam:yes:.

Aguś rzadko się odzywam, ale od początku podczytuję i twoje wnętrza są jak dla mnie idealne! stonowane, spokojne, kuchnia i łazienki normalnie takie jakbym sama chciała mieć :yes: jest pięknie, ze zdjęć bije taki spokój, można na pewno u Ciebie odpocząć :yes:

Gratuluję przeprowadzki!!!

Na pewno już o tym pisałaś, ale nie przebrnę przez tyle komentów wstecz, jakie płytki masz w łazienkach?