agalind 16.08.2012 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 a ja w narożnej trzymam 2 kosze na śmieci (jeden na wszystko drugi na plastiki) plus podręczną porcję ziemniaków i też mi z tym dobrze My mamy w kuchni kosz na ogólne śmieci, drugi na organiczne (do kompostownika), a w garażu segregacja papier, szkło i plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.08.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 u nas tylko plastik odbierają oddzielnym autem, wszystko inne trafia do normalnej śmieciary. zresztą my w garażu to w dalszym ciągu mamy bramę nie ma komu przyjść nam pomóc a ja ramy nawet bez desek nie ejstem w stanie utrzymać, żeby mężu mógł zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.08.2012 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 u nas tylko plastik odbierają oddzielnym autem, wszystko inne trafia do normalnej śmieciary. zresztą my w garażu to w dalszym ciągu mamy bramę nie ma komu przyjść nam pomóc a ja ramy nawet bez desek nie ejstem w stanie utrzymać, żeby mężu mógł zamontować Nie macie jakiś młodych silnych chłopaków w rodzinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.08.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Takich którzy by przyszli pomóc to nie bardzo, a Ci na których możemy liczyć są wakacyjnie wyjechani. Moglibyśmy kogoś ze znajomych poprosić ale mój mąż z tych upartych i honorowych i prosić nie znosi. Nie umiem mu przetłumaczyć, że czekać nie warto ale wbrew jemu też nic robiła nie będę i na siłę go uszczęśliwiała szukaniem kogoś do pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.08.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 a ja w narożnej trzymam 2 kosze na śmieci (jeden na wszystko drugi na plastiki) plus podręczną porcję ziemniaków i też mi z tym dobrze To świetnie bo ja będę miała podobnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.08.2012 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Takich którzy by przyszli pomóc to nie bardzo, a Ci na których możemy liczyć są wakacyjnie wyjechani. Moglibyśmy kogoś ze znajomych poprosić ale mój mąż z tych upartych i honorowych i prosić nie znosi. Nie umiem mu przetłumaczyć, że czekać nie warto ale wbrew jemu też nic robiła nie będę i na siłę go uszczęśliwiała szukaniem kogoś do pomocy. Kiedyś muszą z tego urlopu wrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.08.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 no jeden to studenciak więc jeszcze trochę potrwa nim z saksów wróci a drugi za pracą też wyjechał ale ponoć z końcem sierpnia zjedzie do domujest jeszcze mąż kuzynki ale on ma teraz żniwa i oprócz koszenia to jeszcze etatowo maszyny rolnicze reperuje więc pracuje od 7 do 22 i czekamy aż będzie miał czas, on najprędzej przyjedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.08.2012 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Jeszcze trochę wytrzymasz:) A przynajmniej będą pomagać Ci, których Twój mąż jest pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.08.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Ja tam się do tego braku bramy przyzwyczaiłam, ale chciałabym żeby ją zamontować przed końcem wakacji bo córka będzie się czuła bezpieczniej będąc sama w domu w roku szkolnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.08.2012 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Ja tam się do tego braku bramy przyzwyczaiłam, ale chciałabym żeby ją zamontować przed końcem wakacji bo córka będzie się czuła bezpieczniej będąc sama w domu w roku szkolnym No tak, racja. Wczoraj na zagrabionej ziemi obok domu zauważyliśmy spore ślady kopyt. Chyba krowa z sąsiedniej łąki się urwała i na spacer poszła. śmialiśmy się, że czas płot stawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.08.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Wczoraj na zagrabionej ziemi obok domu zauważyliśmy spore ślady...... Bylam pewna, ze ktos laził u was, a tu krowa ..... usmialam sie, trzeba bylo zlapac i wydoic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.08.2012 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Bylam pewna, ze ktos laził u was, a tu krowa ..... usmialam sie, trzeba bylo zlapac i wydoic Nie zdążyłam, za szybko zwiała. Widać wiedziała co się szykuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.08.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 U nas co najwyżej jakieś koty przyłażą, ale ich brama nie powstrzyma. Aga posialiście już trawę? U nas dopiero dzisiaj pierwszy dzień bez deszczu od ponad tygodnia więc myślę, że jutro wysiać spróbujemy, tyle że musimy jeszcze raz przegrabić i uwalcować. Za wyrywanie chwastów się nie zabieram bo za dużo tego. Mam nadzieję że jak spulchnimy przed siewem i trawa pójdzie to może jakoś te zielsko poskromi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.08.2012 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Na części juz posialiśmy. Dużego deszczu u nas nie było, tylko mżawka, więc podlewać nie trzeba było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.08.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 U nas były silne ulewy a że nie mamy nawodnienia to z rynien nieźle chochlowało się na działkę. Poza tym wszyscy mówili że ziemia musi się kilka dni uleżeć. Mam nadzieję, że jeszcze uda nam się z zielskiem wygrać. Kupowaliście jakiś specjalny rodzaj trawy czy "cokolwiek"? Mojemu mężowi pani poleciła w sklepie uniwersalną i ją wziął bo stwierdził 'co za różnica, trawa to trawa' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.08.2012 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 U nas były silne ulewy a że nie mamy nawodnienia to z rynien nieźle chochlowało się na działkę. Poza tym wszyscy mówili że ziemia musi się kilka dni uleżeć. Mam nadzieję, że jeszcze uda nam się z zielskiem wygrać. Kupowaliście jakiś specjalny rodzaj trawy czy "cokolwiek"? Mojemu mężowi pani poleciła w sklepie uniwersalną i ją wziął bo stwierdził 'co za różnica, trawa to trawa' M załatwiał trawę. To jakaś mieszanka, niby ma być dobra, ale to się zobaczy jak wzejdzie. U nas jest odpowdnienie, wiec stresu nie ma, ale jakby była ulewa to pewnie i tak cześć by spłyneła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.08.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 a mi się wydaje, że magic lepiej.... Myślałam tak samo, jak Ty, ale rys. tech. mnie przekonały i jeszcze jedna niedogodność magica - gdy chcesz coś z tylnego kosza musisz wysunąć najpierw ten przedni... Le mans wygrywa:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 16.08.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 macie jakiś system do kosza na śmieci czy raczej standardowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 16.08.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 le mans wygląda na mniej pojemną niż magic, ale wydaje mi się bardziej funkcjonalna z powodu o ktorym wspomniała Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.08.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) Ja pakowałam garnki i salaterki do magica i na le mans (tylko ta 60 wchodzi w grę) i wyszło do magica 1 salaterka mniej;) Stolarz mi kazał spróboawać co mi bardziej pasuje:p Kosze będę miała pullbox czy coś takiego, zmieniłam niedawno, bo mi pedał od samby nie pasował i będzie servo drive. Edytowane 16 Sierpnia 2012 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts