Lukarna 01.09.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 No nikt nie mówił, że bedzie lekko;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.09.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Agalind a u Ciebie elektrycy będą puszczali kable w ścianie? znaczy się kują/ryją rowki? u nas idzie naściennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.09.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 u nas też płaskie kable na ścianach idą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.09.2011 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Kable będą szły po ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.09.2011 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 A na jakiej wysokości macie włączniki, bo my ostatecznie się zdecydowaliśmy na ok. 100 cm od gotowej podłogi (opuszczona dłoń/kolanko:))? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.09.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 ale skoro prują to idą w ścianie a nie po ścianie, przynajmniej na logikę patrzącco do wysokości to jeszcze się nie zdecydowaliśmy, myśleliśmy żeby na gotowo na 110 były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.09.2011 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Ogólnie to będą szli po ścianach, w niektórych miejscach tylko robili rowki (więcej kabli jednocześnie tam idzie). Narobili dziur na gniazdka i włączniki. Największą dziurę zrobili tam gdzie ma być tv, bo wszystkie kable mają być w ścianie (od dvd, głośników itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.09.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 aaa no to już teraz rozumiem wiesz ja myślałam, że prują na zasadzie wyrycia rowków na wszystkie kable, identycznie jak u nas robicie. Kiedy robicie tynki i wylewki? może byś znać dała jak tam wybrana przez was wysokość włączników już na gotowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.09.2011 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Tak jak pisałam włączniki będą na ok 100cm od gotowej podłogi. Dziury już zrobione:) W przyszłym tyg. powinny być okna, potem elektryka i tynkarz może działać. Potem hydraulik i wylewki. Nie wiem dokładnie kiedy to będzie, ale mam nadzieję, że sprawnie pójdzie. Oby tylko pogoda była i żeby wszystko schło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.09.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 To u Ciebie naprawdę się dzieje:) Wszyscy w blokach startowych tzn., że logistyka bez zarzutu, a to bardzo ważne. Organizowania prac nie widać, ale czasami to trudniejsze niż sama praca:) Wiem, że jest trend instalowania włączników na wysokości opuszczonej dłoni, ale ja nie jestem przyzwyczajona, a Wy macie nawyk sięgania do pśtryczków w okolicy kolan? W większości miejsc, w których bywam (firmach, urzędach, domach prywatnych) są na 110-120 - więc siła przyzwyczajenia. A jak jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.09.2011 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Nie lubię włączników na wysokości oczu, więc najwygodniejsze wydają mi się te na wysokości opuszczonej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.09.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Jeżel efekt wizualny będzie satysfakcjonujacy to może warto zmienić przyzwyczajenia;) O włącznikach na wysokości oczu to nawet nie myślałam, bardzie na wysokości klatki piersiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.09.2011 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 (edytowane) Włączniki na wys. opuszczonej reki wydają mi się wygodne, a te na wys. klatki piersiowej takie "nijakie". Ale to oczywiście moje zdanie. Edytowane 1 Września 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.09.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Jak nijakie to coś dla mnie, bo będą pasowały do tych wszystkich zwykłych rzeczy;) Mówiąc poważnie to sprawdziłam i gdy idę w ciemności to podnoszę ręce na wysokośc klatki piersiowej i próbuję "namacać przestrzeń", więc kierując się naturalnym odruchem, tam bedzie mi najwygodniej. Jakieś 10 - 20 cm wyżej niż u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.09.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Moja koleżanka ma na wysokości bodajże 80cm, wg mnie wygodne jedynie dla dzieci bo mi ciut nisko nawet łokciem włączyć, no ale oni z mężem są dość niscy i twierdziła że właśnie przez to brali takie włączniki Sprawdziłam za to, że przy 110cm łatwo pstryknąć światło łokciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 01.09.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Ja też nawet o tym nie myślałam, u nas też właczniki będą "wysoko". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.09.2011 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Jak nijakie to coś dla mnie, bo będą pasowały do tych wszystkich zwykłych rzeczy;) Oj tam, oj tam:) Ja myślę, że Twój dom będzie należał do tych niezwykłych:) A tak na serio, to były takie moje wynurzenia. Tylko moje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.09.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Moja pięciolatka ostatnio zaznaczała w piwnicy gdzie ma byc pstryczek, tak żeby dostała: - Mamusiu, powiedz dziadkowi, żeby pstryczek od światła był ooo tu, żebym mogła dostac sama.. - Dobrze Weronika, ale może zróbmy jeszcze troszkę niżej, żeby Marcin mógł sięgnąć? - Marcin?? Ale mamo, on może wziąć stołeczek :D siostrzana troska:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.09.2011 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Moja pięciolatka ostatnio zaznaczała w piwnicy gdzie ma byc pstryczek, tak żeby dostała: - Mamusiu, powiedz dziadkowi, żeby pstryczek od światła był ooo tu, żebym mogła dostac sama.. - Dobrze Weronika, ale może zróbmy jeszcze troszkę niżej, żeby Marcin mógł sięgnąć? - Marcin?? Ale mamo, on może wziąć stołeczek :D siostrzana troska:) Dobre posumowanie tematu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.09.2011 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 To tak na koniec fotki dziur w nowo postawionych ścianach:http://img839.imageshack.us/img839/2989/img0005ai.jpg http://img839.imageshack.us/img839/8237/img0004ys.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts