Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ogólnie to będą szli po ścianach, w niektórych miejscach tylko robili rowki (więcej kabli jednocześnie tam idzie). Narobili dziur na gniazdka i włączniki. Największą dziurę zrobili tam gdzie ma być tv, bo wszystkie kable mają być w ścianie (od dvd, głośników itp)

Tak jak pisałam włączniki będą na ok 100cm od gotowej podłogi. Dziury już zrobione:) W przyszłym tyg. powinny być okna, potem elektryka i tynkarz może działać. Potem hydraulik i wylewki. Nie wiem dokładnie kiedy to będzie, ale mam nadzieję, że sprawnie pójdzie. Oby tylko pogoda była i żeby wszystko schło.

To u Ciebie naprawdę się dzieje:) Wszyscy w blokach startowych tzn., że logistyka bez zarzutu, a to bardzo ważne. Organizowania prac nie widać, ale czasami to trudniejsze niż sama praca:)

Wiem, że jest trend instalowania włączników na wysokości opuszczonej dłoni, ale ja nie jestem przyzwyczajona, a Wy macie nawyk sięgania do pśtryczków w okolicy kolan? W większości miejsc, w których bywam (firmach, urzędach, domach prywatnych) są na 110-120 - więc siła przyzwyczajenia. A jak jest u Was?

Jak nijakie to coś dla mnie, bo będą pasowały do tych wszystkich zwykłych rzeczy;)

Mówiąc poważnie to sprawdziłam i gdy idę w ciemności to podnoszę ręce na wysokośc klatki piersiowej i próbuję "namacać przestrzeń", więc kierując się naturalnym odruchem, tam bedzie mi najwygodniej. Jakieś 10 - 20 cm wyżej niż u Ciebie.

Moja koleżanka ma na wysokości bodajże 80cm, wg mnie wygodne jedynie dla dzieci bo mi ciut nisko nawet łokciem włączyć, no ale oni z mężem są dość niscy i twierdziła że właśnie przez to brali takie włączniki

Sprawdziłam za to, że przy 110cm łatwo pstryknąć światło łokciem :D

Moja pięciolatka ostatnio zaznaczała w piwnicy gdzie ma byc pstryczek, tak żeby dostała:

- Mamusiu, powiedz dziadkowi, żeby pstryczek od światła był ooo tu, żebym mogła dostac sama..

- Dobrze Weronika, ale może zróbmy jeszcze troszkę niżej, żeby Marcin mógł sięgnąć?

- Marcin?? Ale mamo, on może wziąć stołeczek

:D:D siostrzana troska:)

Moja pięciolatka ostatnio zaznaczała w piwnicy gdzie ma byc pstryczek, tak żeby dostała:

- Mamusiu, powiedz dziadkowi, żeby pstryczek od światła był ooo tu, żebym mogła dostac sama..

- Dobrze Weronika, ale może zróbmy jeszcze troszkę niżej, żeby Marcin mógł sięgnąć?

- Marcin?? Ale mamo, on może wziąć stołeczek

:D:D siostrzana troska:)

Dobre posumowanie tematu:)