pumpaluna 22.08.2012 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 przybiegłam napisać, że moja marketowa trawka zaczęła wschodzić (sieliśmy w czwartek); szczegół że ulewa trochę przepłukała nasionka i wczoraj dosypywaliśmy i przegrabiliśmy wszystko jeszcze ale widzę, że część się nie dała i ładnie zaczyna zielonkę tworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.08.2012 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Wcale się ie dziwię, że jak już jesteś w "Waszym miejscu na ziemi" to zapominasz o innych miejscach nawet FM. Pewnie sama tak bym się czuła (tylko czy to kiedykolwiek nastąpi Nastąpi na pewno. Przecież po trudach przychodzi spokój:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.08.2012 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 przybiegłam napisać, że moja marketowa trawka zaczęła wschodzić (sieliśmy w czwartek); szczegół że ulewa trochę przepłukała nasionka i wczoraj dosypywaliśmy i przegrabiliśmy wszystko jeszcze ale widzę, że część się nie dała i ładnie zaczyna zielonkę tworzyć Super:) U nas tez rośnie choć póki co wygląda tak sobie, bo miejscami puste placki. No nic, dosiejemy i zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.08.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 świeżo dosiana trawka właśnie odpłynęła. Przyszła taka burza i ulewa (mimo dobrej prognozy), że wszystko pływa po wierzchu kałuży. Za domem to wszystko już totalnie wypłukane i zielsko tylko rośnie bo trawa całą spłynęła doszczętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.08.2012 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 świeżo dosiana trawka właśnie odpłynęła. Przyszła taka burza i ulewa (mimo dobrej prognozy), że wszystko pływa po wierzchu kałuży. Za domem to wszystko już totalnie wypłukane i zielsko tylko rośnie bo trawa całą spłynęła doszczętnie No kurcze, co za pogoda. Człowiek się stara i nic z tego. Z naturą nie wygrasz. Najgorsze, że nie ma nawet kogo za to opieprzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 26.08.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 witam! wow..natknęłam się na domek i gratuluję! pięknie! koniec komentarzy bo noc za krótka i pora spać... pewnie pytanie już się pojawiło ale bardzo bardzo potrzebuję ponownie odp. bo śliczny kolor krokwii i podbitki, co to ?? czym były malowane? też chciałabym okna złoty dąb i szukam odpowiedniego koloru dla krokwii:0) z góry dzięki za odp. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.08.2012 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 witam! wow..natknęłam się na domek i gratuluję! pięknie! koniec komentarzy bo noc za krótka i pora spać... pewnie pytanie już się pojawiło ale bardzo bardzo potrzebuję ponownie odp. bo śliczny kolor krokwii i podbitki, co to ?? czym były malowane? też chciałabym okna złoty dąb i szukam odpowiedniego koloru dla krokwii:0) z góry dzięki za odp. pozdr. Witam:) Dziekuję. Bardzo mi miło słyszeć takie komentarze:) Podbitkę i krokwie malowalismy w zeszłym roku drewnochronem Nobiles kolor Pinia a w tym roku przy okazji ocieplenia poprawiliśmy jeszcze raz Drewnochron Tik. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.08.2012 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Witam po weekendzie. To był nasz pierwszy weekend bez gosci. Fakt, że chętni do odwiedzin byli, ale jestem juz trochę zmęczona tym goszczeniem i postanowilismy wspólnie, że ten weekend należy tylko dla nas. Oczywiście nie był to weekend bezczynny, więc posprzątaliśmy w garażu i (uwaga!) pierwszy raz tam zaparkowałam !!!!!! Innymi słowami auto ma już swoje miejsce:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.08.2012 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Innymi słowami auto ma już swoje miejsce:D ale da radę nim wyjechać..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.08.2012 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 ale da radę nim wyjechać..? Gaz do dechy i sie zmieścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.08.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Gdy przeczytałam, że ten weekend należy tylko do nas - to nie pomyślałam o sprzątaniu garażu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.08.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Zdopingowałaś mnie, dzisiaj sprzątam garaż (chociaż u nas ciągle w nim brama stoi chlip chlip) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.08.2012 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Gdy przeczytałam, że ten weekend należy tylko do nas - to nie pomyślałam o sprzątaniu garażu;) Garaż to był sprzątany w przerwie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.08.2012 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Zdopingowałaś mnie, dzisiaj sprzątam garaż (chociaż u nas ciągle w nim brama stoi chlip chlip) Od razu mi lepiej, jak wiem, że znów kupa rzeczy wyleciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.08.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Zmotywowałam się jednak do roboty i wczoraj z garażu wyleciał "tylko" 240l worek niepotrzebnych bambetli. Większość rzeczy trafiło już na swoje docelowe miejsce i jak tylko uda się zamontować bramę to autem będzie można parkować spokojnie pod dachem. Kupiliście już opał na zimę? Rozmawiałam wczoraj ze znajomym który pali ekogroszkiem i mówił, że w tym roku za ten lepszy trzeba u nas zapłacić 900-950zł w zależności ile się kupuje. W sumie dość porównywalnie z peletem bo ten porządny właśnie po 950zł jest. Z tego co pracownik z firmy męża palący już i jednym i drugim wyliczał różnicę to wychodzi że 100kg groszku daje zimą to samo co 125kg peletu czyli jednak pelet ciut drożej. Teraz na zagrzanie wody idzie nam miesięcznie ok 4 worków czyli 100kg identycznie jak jemu, z tą różnicą że my wodę mamy do 60stopni na piecu nastawioną a on na 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.08.2012 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Zmotywowałam się jednak do roboty i wczoraj z garażu wyleciał "tylko" 240l worek niepotrzebnych bambetli. Większość rzeczy trafiło już na swoje docelowe miejsce i jak tylko uda się zamontować bramę to autem będzie można parkować spokojnie pod dachem. Kupiliście już opał na zimę? Rozmawiałam wczoraj ze znajomym który pali ekogroszkiem i mówił, że w tym roku za ten lepszy trzeba u nas zapłacić 900-950zł w zależności ile się kupuje. W sumie dość porównywalnie z peletem bo ten porządny właśnie po 950zł jest. Z tego co pracownik z firmy męża palący już i jednym i drugim wyliczał różnicę to wychodzi że 100kg groszku daje zimą to samo co 125kg peletu czyli jednak pelet ciut drożej. Teraz na zagrzanie wody idzie nam miesięcznie ok 4 worków czyli 100kg identycznie jak jemu, z tą różnicą że my wodę mamy do 60stopni na piecu nastawioną a on na 48 Groszek kupiony czeka na zimę My kupujemy z Sosnowca, bo sprawdziliśmy różne źródła i ten najlepszy był. Ładnie się spala, ma wyższą kaloryczność. Przywoża na palecie ładnie zapakowany i tylko do kotłowni zatachać. Jest trochę droższy niż w zeszłym roku, ale pewnie im bliżej zimy tym jeszcze cena wzrośnie dlatego my już kupiliśmy. Faktem jest, ze podobnie jak u Twojego znajomego nasi znajomi palący peletem więcej go zużywają, bo jest jednak mniej kaloryczny niż groch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniewa 28.08.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 ślicznie dziękuję za szybki odzew! my też będziemy mieć szarą dachówkę betonową i właśnie zastanawiamy się nad Tikiem, a Twój domek to tylko potwierdził, że to trafiony wybór myślę,że jak będę urządzać wnętrza..to poproszę cię o rady...w doborze kolorystyki i dodatków - no muszę przyznać,że jeżeli nie jesteś architektem wnętrz, to masz mega talent ..no i oczywiście nie może się zmarnować twoje wnętrza są śliczne, delinaktne, bez przepychu no i nowoczesne..takie, jak lubię! ja buduję dom ADELA BIS..STUDIO ATRIUM i chciałabym "przerobić jego elewację na bardziej nowoczesną..właśnie w Twoich barwach. jeżeli masz pomysł to daj znać lubię szarości i biel:) pozdr. ps. będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.08.2012 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 (edytowane) ślicznie dziękuję za szybki odzew! my też będziemy mieć szarą dachówkę betonową i właśnie zastanawiamy się nad Tikiem, a Twój domek to tylko potwierdził, że to trafiony wybór myślę,że jak będę urządzać wnętrza..to poproszę cię o rady...w doborze kolorystyki i dodatków - no muszę przyznać,że jeżeli nie jesteś architektem wnętrz, to masz mega talent ..no i oczywiście nie może się zmarnować twoje wnętrza są śliczne, delinaktne, bez przepychu no i nowoczesne..takie, jak lubię! ja buduję dom ADELA BIS..STUDIO ATRIUM i chciałabym "przerobić jego elewację na bardziej nowoczesną..właśnie w Twoich barwach. jeżeli masz pomysł to daj znać lubię szarości i biel:) pozdr. ps. będę zaglądać O matkoicórko, tyle komplementów w jednym zdaniu. Strasznie miło mi słyszeć, że innym podoba sie to co zrobiliśmy. Zapewniam Cię jednak, że nie jestem architektem wnętrz a nasz dom urządzamy całkiem zwyczajnie, bez fajerwerków i epatowania tym czy tamtym. Kieruję sie po prostu swoimi odczuciami, bo przecież ja tam będe mieszkać, a nie katalog pt. "co teraz w modzie". Zawsze wybieram to co mi się podoba i czym lubię sie otaczać, ale doradzanie innym to juz duża odpowiedzialność i trzeba miec odwage, aja jej raczej nie mam. Proponuję założyć dziennik. Obiecuję zaglądać Edytowane 28 Sierpnia 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.08.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Aniewa witaj w klubie fanów Agi:) Ma dziewczyna wyczucie:yes: To jest dla mnie dobrze urządzone wnętrze, a nie udekorowane obrazem pasującym do obicia kanapy;) Na dopieszczanie jest czas teraz, na prawdziwe odnajdywanie właściwych miejsc dla właściwych przedmiotów, Aga ma cudne wnętrza , takie z oddechem:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.08.2012 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Aniewa witaj w klubie fanów Agi:) Ma dziewczyna wyczucie:yes: To jest dla mnie dobrze urządzone wnętrze, a nie udekorowane obrazem pasującym do obicia kanapy;) Na dopieszczanie jest czas teraz, na prawdziwe odnajdywanie właściwych miejsc dla właściwych przedmiotów, Aga ma cudne wnętrza , takie z oddechem:yes: Kochana jesteś ale dobrze wiesz jak to moje urządzanie wyglądało i nadal wyglada;) Wielu rzeczy nie ma i jeszcze pewnie chwilę potrwa zanim się pojawią Inaczej niż u Ciebie, gdzie choć domu nie było to juz go czułaś i wiedziałaś w czym mu będzie dobrze Zgadzam sie z Toba, że teraz jest czas na dopieszczanie. Co prawda wprowadziłam sie bez mnóstwa rzeczy bez których inni sobie nie wyobrażają życia (typu obrazy, dodatki) ale ja postanowiłam dopieszczać swój dom powoli. Kupować mu piękne rzeczy które mnie oczarują i sprawią przyjemność a nie na chybcika żeby już było ładnie, bo dla mnie nawet te gołe ściany sa ładne. Mieszkamy już chwilę a ja codziennie widzę nasz dom w innej odsłonie. Trochę bez składu tu piszę, ale myslę, ze każda z Was sie o tym przekona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts