agalind 05.09.2012 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 jestem ciekawa ile kosztuje u mnie takie badanie wody, dla własnej wiadomości bym chętnie takowe zrobiła. W sumie trudno mi powiedzieć jaką mam wodę, po kąpieli nie mam odczucia ściągnięcia skóry i mimo że nie stosuję totalnie żadnych smarowideł to skóra jest gładziutka i wcale nie przesuszona, Tak samo u męża i dzieciaków. Niestety w kibelku osadza się kamień i trzeba go potraktować przy sprzątaniu jakimś płynem. Ardea co to jest PRELATOR??? Z tego co się orientuję w naszej okolicy najdrożej kasuje sanepid. Ardei chodziło chyba o perlator;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.09.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 o matko, nie pomyślałam!! Mi się z PREDATOREM skojarzyło i nie mogłam sobie żadnego rozwiązania tego typu wymyśleć W mojej pipidówie to tylko sanepid takie badania robi, jak wodociągi po założeniu przyłącza na 2 domy kazali sprawdzić wodę to mimo że jeden z domów był cały czas na tym samym złączu a tylko my się podpięliśmy to i tak na 2 trzeba było machnąć badanie i po stówce za każde zapłacić a to tylko takie najzwyklejsze, podstawowe było :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.09.2012 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 o matko, nie pomyślałam!! Mi się z PREDATOREM skojarzyło i nie mogłam sobie żadnego rozwiązania tego typu wymyśleć W mojej pipidówie to tylko sanepid takie badania robi, jak wodociągi po założeniu przyłącza na 2 domy kazali sprawdzić wodę to mimo że jeden z domów był cały czas na tym samym złączu a tylko my się podpięliśmy to i tak na 2 trzeba było machnąć badanie i po stówce za każde zapłacić a to tylko takie najzwyklejsze, podstawowe było :/ Nie dziwię się, ze nie mogłaś nic dopasować Ja słyszałam, ze pełne badania biologiczne i fizykochemiczne w naszym sanepidzie 7 stówek kosztują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.09.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 aż zadzwoniłam sprawdzić cenę u nas, powiedzieli że 400zł za całość (z żelazem, manganem itp) hmmm jestem może laikiem ale nawet nie wiem czy nasze baterie ten perlator mają, jak wrzuciłam w google paffoni+perlator to akurat te co kupiliśmy wyskoczyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.09.2012 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 aż zadzwoniłam sprawdzić cenę u nas, powiedzieli że 400zł za całość (z żelazem, manganem itp) hmmm jestem może laikiem ale nawet nie wiem czy nasze baterie ten perlator mają, jak wrzuciłam w google paffoni+perlator to akurat te co kupiliśmy wyskoczyły Mikrobiologię też w tej cenie zrobią, bo te badania są najdroższe i najdłużej trwają (trzeba wyhodować bakterie jeśli są)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.09.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Tak, wszystko już w tej cenie jest ale pani ogólnie zdziwiona była i stwierdziła, że takie koszty ponosić dla własnego widzi misie to aż niespotykane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.09.2012 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Dopóki sraczki nikt nie dostanie to Escherichi coli nie badaja;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.09.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Oj literówka, ale za to ładna - bo to trochę jak predator na kamień Ja mam żołądek kamienny, mogę wszystko, dziecko też ok., mąż najdelikatniejszy;), ale my naprawdę mamy świetną wodę. Aga, jaki kolor wykładziny kupiłaś do sypialni i w ogóle w jakie kolory tam poszłaś? (chociaż opisz:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.09.2012 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Oj literówka, ale za to ładna - bo to trochę jak predator na kamień Hasło jak z reklamy;) Aga, jaki kolor wykładziny kupiłaś do sypialni i w ogóle w jakie kolory tam poszłaś? (chociaż opisz:)) Cierpliowsci, to może jutro nawet zobaczysz;) Miało być dziś, ale zapomniałam aparatu:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.09.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 To czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.09.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 ja też w takim razie czekam (nie)cierpliwie a co do żołądka to mój jest ze stali, nie pomaga zapijanie ogórków mlekiem i wodą z kranu i zagryzienie tego śledziem i winogronami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.09.2012 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 (edytowane) Ardea, te zdjecia najlepiej oddają kolor wykładziny (zdjęcia zaraz po montażu): http://img35.imageshack.us/img35/6784/img0012ml.jpg http://img39.imageshack.us/img39/5274/img0015em.jpg Ogólnie w sypialni panują kolory łazienkowe;) Edytowane 6 Września 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.09.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Aż by się chciało "stąpnąć" bosą stopą tak zapraszająco wygląda:) Pewnie fajnie Wam się wstaje z łóżka teraz:) Zaciekawiłyście mnie tym badaniem... Aga a jakbym chciała zadzwonić do Sanepidu i zapytać "ile" to o jakie badania powinnam pytać? Które co badają i co powinno się zbadać znaczy się Zrozumiałas coś z tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.09.2012 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 (edytowane) Było pytanie o żaluzje: http://img854.imageshack.us/img854/9123/img0004ezo.jpg Mamy od wtorku i są śliczne Fajnie sie w pokojach zrobiło. W kuchni na oknie narożnym wyglądają bosko. Na razie jednak nie pokażę, bo Pan założył i jedną musiał zabrać, bo lamelka była uszkodzona:( W ciągu kilku dni ma byc z powrtoem. EDIT: Kurcze, właśnie zauwazyłam, że żaluzja (listwa u góry) jest jasniejsza od ramy, ale w realu tego nie widać Edytowane 6 Września 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.09.2012 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Aż by się chciało "stąpnąć" bosą stopą tak zapraszająco wygląda:) Pewnie fajnie Wam się wstaje z łóżka teraz:) Wstaje się bosko. Daliśmy jeszcze gruby podkład i jest mięciutko. Z tego też powodu (co widać na zdjeciu) drzwi trzeba było troche podciąć. Zaciekawiłyście mnie tym badaniem... Aga a jakbym chciała zadzwonić do Sanepidu i zapytać "ile" to o jakie badania powinnam pytać? Które co badają i co powinno się zbadać znaczy się Zrozumiałas coś z tego? Powinnaś zapytać o badania fizyko-chemiczne a dodatkowo mikrobiologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.09.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Zwracam honor:) Juz mi sie nie chce do Ardei latać Cię przepraszać:) Bardzo fajnie wyglądają... ociepliłas trochę wnętrze:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.09.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Wstaje się bosko. Daliśmy jeszcze gruby podkład i jest mięciutko. Z tego też powodu (co widać na zdjeciu) drzwi trzeba było troche podciąć. Powinnaś zapytać o badania fizyko-chemiczne a dodatkowo mikrobiologiczne. Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.09.2012 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Zwracam honor:) Juz mi sie nie chce do Ardei latać Cię przepraszać:) Bardzo fajnie wyglądają... ociepliłas trochę wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 06.09.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Hej, trafiłam do Ciebie od Lukarny, gdzie pisałaś o białej kuchni. Zainteresowałam się, bo też taką planuję! Kuchnia miodzio! mimo, że jeszcze na wykańczaniu ostatecznymPrzy okazji obejrzałam zdjęcia od początku do końca:) piękny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.09.2012 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 (edytowane) Hej, trafiłam do Ciebie od Lukarny, gdzie pisałaś o białej kuchni. Zainteresowałam się, bo też taką planuję! Kuchnia miodzio! mimo, że jeszcze na wykańczaniu ostatecznym Przy okazji obejrzałam zdjęcia od początku do końca:) piękny domek Dziekuję Powoli dopieszczamy wszystkie pomieszczenia;) Edytowane 6 Września 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts