Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

jestem ciekawa ile kosztuje u mnie takie badanie wody, dla własnej wiadomości bym chętnie takowe zrobiła. W sumie trudno mi powiedzieć jaką mam wodę, po kąpieli nie mam odczucia ściągnięcia skóry i mimo że nie stosuję totalnie żadnych smarowideł to skóra jest gładziutka i wcale nie przesuszona, Tak samo u męża i dzieciaków. Niestety w kibelku osadza się kamień i trzeba go potraktować przy sprzątaniu jakimś płynem.

Ardea co to jest PRELATOR???

Z tego co się orientuję w naszej okolicy najdrożej kasuje sanepid.

Ardei chodziło chyba o perlator;)

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

o matko, nie pomyślałam!! Mi się z PREDATOREM skojarzyło i nie mogłam sobie żadnego rozwiązania tego typu wymyśleć ;)

W mojej pipidówie to tylko sanepid takie badania robi, jak wodociągi po założeniu przyłącza na 2 domy kazali sprawdzić wodę to mimo że jeden z domów był cały czas na tym samym złączu a tylko my się podpięliśmy to i tak na 2 trzeba było machnąć badanie i po stówce za każde zapłacić a to tylko takie najzwyklejsze, podstawowe było :/

o matko, nie pomyślałam!! Mi się z PREDATOREM skojarzyło i nie mogłam sobie żadnego rozwiązania tego typu wymyśleć ;)

W mojej pipidówie to tylko sanepid takie badania robi, jak wodociągi po założeniu przyłącza na 2 domy kazali sprawdzić wodę to mimo że jeden z domów był cały czas na tym samym złączu a tylko my się podpięliśmy to i tak na 2 trzeba było machnąć badanie i po stówce za każde zapłacić a to tylko takie najzwyklejsze, podstawowe było :/

:lol2: Nie dziwię się, ze nie mogłaś nic dopasować:)

Ja słyszałam, ze pełne badania biologiczne i fizykochemiczne w naszym sanepidzie 7 stówek kosztują:(

aż zadzwoniłam sprawdzić cenę u nas, powiedzieli że 400zł za całość (z żelazem, manganem itp)

hmmm jestem może laikiem ale nawet nie wiem czy nasze baterie ten perlator mają, jak wrzuciłam w google paffoni+perlator to akurat te co kupiliśmy wyskoczyły

Mikrobiologię też w tej cenie zrobią, bo te badania są najdroższe i najdłużej trwają (trzeba wyhodować bakterie jeśli są)?

Oj literówka, ale za to ładna - bo to trochę jak predator na kamień;)

Ja mam żołądek kamienny, mogę wszystko, dziecko też ok., mąż najdelikatniejszy;), ale my naprawdę mamy świetną wodę.

Aga, jaki kolor wykładziny kupiłaś do sypialni i w ogóle w jakie kolory tam poszłaś? (chociaż opisz:))

Oj literówka, ale za to ładna - bo to trochę jak predator na kamień;)

Hasło jak z reklamy;)

Aga, jaki kolor wykładziny kupiłaś do sypialni i w ogóle w jakie kolory tam poszłaś? (chociaż opisz:))

Cierpliowsci, to może jutro nawet zobaczysz;) Miało być dziś, ale zapomniałam aparatu:sick:

Ardea, te zdjecia najlepiej oddają kolor wykładziny (zdjęcia zaraz po montażu):

http://img35.imageshack.us/img35/6784/img0012ml.jpg

http://img39.imageshack.us/img39/5274/img0015em.jpg

Ogólnie w sypialni panują kolory łazienkowe;)

Edytowane przez agalind

Aż by się chciało "stąpnąć" bosą stopą:) tak zapraszająco wygląda:)

Pewnie fajnie Wam się wstaje z łóżka teraz:)

Zaciekawiłyście mnie tym badaniem...

Aga a jakbym chciała zadzwonić do Sanepidu i zapytać "ile" to o jakie badania powinnam pytać?

Które co badają i co powinno się zbadać znaczy się:) Zrozumiałas coś z tego?

:D

Było pytanie o żaluzje:

http://img854.imageshack.us/img854/9123/img0004ezo.jpg

Mamy od wtorku i są śliczne :) Fajnie sie w pokojach zrobiło. W kuchni na oknie narożnym wyglądają bosko. Na razie jednak nie pokażę, bo Pan założył i jedną musiał zabrać, bo lamelka była uszkodzona:( W ciągu kilku dni ma byc z powrtoem.

EDIT: Kurcze, właśnie zauwazyłam, że żaluzja (listwa u góry) jest jasniejsza od ramy, ale w realu tego nie widać :sick:

Edytowane przez agalind

Aż by się chciało "stąpnąć" bosą stopą:) tak zapraszająco wygląda:)

Pewnie fajnie Wam się wstaje z łóżka teraz:)

Wstaje się bosko. Daliśmy jeszcze gruby podkład i jest mięciutko. Z tego też powodu (co widać na zdjeciu) drzwi trzeba było troche podciąć.

Zaciekawiłyście mnie tym badaniem...

Aga a jakbym chciała zadzwonić do Sanepidu i zapytać "ile" to o jakie badania powinnam pytać?

Które co badają i co powinno się zbadać znaczy się:) Zrozumiałas coś z tego?

:D

Powinnaś zapytać o badania fizyko-chemiczne a dodatkowo mikrobiologiczne.

Hej, trafiłam do Ciebie od Lukarny, gdzie pisałaś o białej kuchni. Zainteresowałam się, bo też taką planuję! Kuchnia miodzio! mimo, że jeszcze na wykańczaniu ostatecznym

Przy okazji obejrzałam zdjęcia od początku do końca:) piękny domek

Dziekuję:) Powoli dopieszczamy wszystkie pomieszczenia;)

Edytowane przez agalind