Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie jesteś sama:)

no nie sama :lol2:

Dawno mnie u Ciebie nie było, stad ciemnota u Luki mnie ogarneła - ale nadrabiam:)

I strasznie się cieszę,ze wyjazd się udał.

Ja całkiem z tych północnych jestem - normalni ludzie na wakacje do ciepłych krajów jeżdżą, a ja w druga stronę :)

Choc przyznam,że odkąd z męzem mym osobistym jeżdżę się na urlop, najdale to się dał do Ustki zaciągnąć ;) :lol2:

Ale pracuję nad tym ;)

fotki, boskie -aż mnie sentymental chwycił :oops:

no nie sama :lol2:

Dawno mnie u Ciebie nie było, stad ciemnota u Luki mnie ogarneła - ale nadrabiam:)

I strasznie się cieszę,ze wyjazd się udał.

Ja całkiem z tych północnych jestem - normalni ludzie na wakacje do ciepłych krajów jeżdżą, a ja w druga stronę :)

Choc przyznam,że odkąd z męzem mym osobistym jeżdżę się na urlop, najdale to się dał do Ustki zaciągnąć ;) :lol2:

Ale pracuję nad tym ;)

fotki, boskie -aż mnie sentymental chwycił :oops:

Ja zawsze mam dylemat: północ czy południe;) Z jednej strony fajnie byłoby doopsko i kości wygrzać, ale na północy tak pięknie i klimatycznie. I bądź tu babo mądra:)

Mój mąż kiedyś też nie dał sie nigdzie dalej wyciagnac, a latem to już wcale. Aż wreszcie pojechał, bakcyla złapał i teraz sam mnie ciągnie:) I cały czas powtarza, że będzie mial 3 domy: w Toskanii, Norwegii i w naszej wiosce :lol2:

Cudowne klimaty:) A to z ludkami w oknie to jakiś hotelik na noc poślubną dla chrześcijan;)

Wczoraj próbowałam odkopać swoje fotki, ale nie mogę ich znaleźć... czas ponazywać foldery i uporządkować zdjęcia:cool:

Cudowne klimaty:) A to z ludkami w oknie to jakiś hotelik na noc poślubną dla chrześcijan;)

Trafne spostrzeżenie, choć to było zwykłe mieszkanie, ale tam często w oknach sa jakieś ozdóbki.

Nad zdjęciami panuję i wywołuję zawsze kilka z podróży, bo nie ma to jak album. Choć ze ślubnych uporządkowane są tylko te, które dostaliśmy od fotografa od razu w albumie;). Reszta czeka i się doczekać nie może. A to już tyle lat :sick:

Tak jak ja za weekend w Twoich:)

no jeśli lubisz okolice gdzie totalnie nic się nie dzieje, gdzie nie ma gdzie wyjść a i zobaczyć też niewiele to zdecydowanie powinnaś w te strony przyjechać ;)

(i tu pewnie Ardea zaprotestuje ale u mnie ptaki to są z kategorii srelemelki wróbelki i gołębie :/ )

Świetne - klimatyczne zdjęcia :D!

Zreszta, jak przeczytałam, to wszyscy tu jesteśmy zachwyceni i zaskoczeni Finlandią, której w zasadzie nie znamy.

Może nastanie nowa moda: zamiast Egiptu - Finlandia;)

Co kryje w sobie margaretka - gigant? Intrygujące...

Kompletnie nic. Postawili, a właściwie położyli i tak leży;)

Też mi to utkwiło w pamięci :lol2:

Dokładnie... dzieci się dziwnie na mnie patrzą :lol2:

Nie łatwo to z pamięci wykasować;)

a ja dopiero teraz sie skumałam, ze jest druga tura fotek:)

Fajne poczucie humoru mają "tambylcy" :lol:

O to to:)

no jeśli lubisz okolice gdzie totalnie nic się nie dzieje, gdzie nie ma gdzie wyjść a i zobaczyć też niewiele to zdecydowanie powinnaś w te strony przyjechać ;)

(i tu pewnie Ardea zaprotestuje ale u mnie ptaki to są z kategorii srelemelki wróbelki i gołębie :/ )

Po takiej reklamie to na pewno pojedę w Twoje strony:yes:

dokończyłam dziennik, więc mogę się już jawnie przywitać.

piękny Domek Wam wyszedł i nie zauważyłam żadnych przebojów z ekipami. po prostu szczęściarze. gratuluję zamieszkania we własnym gniazdku.

nasunęła mi się cała masa pytań podczas czytania. ale żeby nie zamęczyć Cię tak za pierwszym razem to na razie tylko tyle:

1. co to są za szare płytki, które macie w kuchni?

2. czy piec macie na ekogroszek? jeśli tak, to jak rozwiązane jest to, że na dole macie podłogówkę, a na górze grzejniki? wymagają przecież innej temperatury.

a w ogóle kolory elewacji - moje ulubione. podoba mi się też blacha na dachu. u nas w planach jest dachówka, ale jeśli mielibyśmy decydować się na blachę, to tylko na taką (przynajmniej nie udaje dachówki).

pozdrawiam Kasia:bye:

dokończyłam dziennik, więc mogę się już jawnie przywitać.

piękny Domek Wam wyszedł i nie zauważyłam żadnych przebojów z ekipami. po prostu szczęściarze. gratuluję zamieszkania we własnym gniazdku.

nasunęła mi się cała masa pytań podczas czytania. ale żeby nie zamęczyć Cię tak za pierwszym razem to na razie tylko tyle:

1. co to są za szare płytki, które macie w kuchni?

2. czy piec macie na ekogroszek? jeśli tak, to jak rozwiązane jest to, że na dole macie podłogówkę, a na górze grzejniki? wymagają przecież innej temperatury.

a w ogóle kolory elewacji - moje ulubione. podoba mi się też blacha na dachu. u nas w planach jest dachówka, ale jeśli mielibyśmy decydować się na blachę, to tylko na taką (przynajmniej nie udaje dachówki).

pozdrawiam Kasia:bye:

Witaj Kasiu.

Trafiliśmy na uczciwe i rzetelne ekipy, dlatego sprawnie poszło nam budowanie. Czas szybko leci i się nie obejrzysz a będziesz mieszkać.

Pytaj o co chcesz:)

Odp. 1. Masto Grys z Paradyża 60x60. Mam je też w dolnej łazience, tylko wymiar 30x60.

Odp. 2. Palimy ekogrochem (choć z eko to on ma mało wspólnego;))

jeśli tak, to jak rozwiązane jest to, że na dole macie podłogówkę, a na górze grzejniki? wymagają przecież innej temperatury.
na tą część pytanie nie jestem w stanie odpowiedzić, bo do dziś nie rozumiem jak to działa ( o czym tu powszechnie wiadomo;)). Podpytam drugą połowę i napiszę.

Pozdrawiam,

Aga

Oczywiście protestuję, chociaż ptaki są wszędzie;) Najbardziej intrygujące są te srelemelki;)

instalacja jest podzielona na dwa obwody, na tym, który zasila podłogówke jest zamontowany mieszacz z czujnikiem temp. zasilającej, ma on za zadanie obniżać temp. czynnika zasilającego pętle podłogówki poprzez mieszanie ciepłej wody z zimną... :)

instalacja jest podzielona na dwa obwody, na tym, który zasila podłogówke jest zamontowany mieszacz z czujnikiem temp. zasilającej, ma on za zadanie obniżać temp. czynnika zasilającego pętle podłogówki poprzez mieszanie ciepłej wody z zimną... :)

dzięki za odpowiedź.

aga też nie za dużo mi to mówi, ale zaraz kopiuję i podsunę pod nos chłopakom, żeby wiedzieli co i jak.