Ardea 05.10.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Pumpka, byś widziała moje ogrodzenie:sick: teraz bujają się u mnie stada kopciuszków i mix sikor - niezłe z nich srelemelki;) ale bez nich nie wyobrażam sobie świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.10.2012 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 instalacja jest podzielona na dwa obwody, na tym, który zasila podłogówke jest zamontowany mieszacz z czujnikiem temp. zasilającej, ma on za zadanie obniżać temp. czynnika zasilającego pętle podłogówki poprzez mieszanie ciepłej wody z zimną... Dzieki, Esiak:) Na ceibie zawsze można liczyć. dzięki za odpowiedź. aga też nie za dużo mi to mówi, ale zaraz kopiuję i podsunę pod nos chłopakom, żeby wiedzieli co i jak. A widzisz Kasiu, Esiak w sprawach technicznych jest nieoceniony:yes: Zaczynam wierzyć, ze mam jakiś defekt umysłowy, bo C.O. to dla mnie wielka niewiadoma do dzisiaj;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.10.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Dzieki, Esiak:) Na ceibie zawsze można liczyć. do usług... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 08.10.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 to jak będę potrzebowała więcej szczegółów, to już wiem do kogo uderzać po prośbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.10.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 A widzisz Kasiu, Esiak w sprawach technicznych jest nieoceniony:yes: Zaczynam wierzyć, ze mam jakiś defekt umysłowy, bo C.O. to dla mnie wielka niewiadoma do dzisiaj;) a wiesz,że to cholerstwo musi być zakaźne - bo ja mam to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.10.2012 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 a wiesz,że to cholerstwo musi być zakaźne - bo ja mam to samo Wydaje sie, że to jest całkowicie nieuleczalne ani niewyuczalne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 08.10.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Wydaje sie, że to jest całkowicie nieuleczalne ani niewyuczalne;) oj tam, oj tam. jakieś rurki, woda płynie, daje ciepełko i po co się zagłębiać w szczegóły. inni są od tego, żeby wiedzieć. na pewno wiemy coś czego oni nie wiedzą. tylko co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.10.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Odpaliliście już ogrzewanie czy jeszcze nie? U nas strasznie wieje i co kilka dni odpalamy kominek, w dużej mierze ze względów przyjemnościowych ale przy takiej pogodzie jak dzisiaj (mało głowy nie urwie tak wieje) to różnica temp. góra-dół jest już odczuwalna. Na górze sprawdzałam właśnie i 21 stopni mamy, jak dla mnie ciut zimnawo i jak tak dalej będzie to podłogówkę odpalimy żeby górny korytarz i łazienka ciepło na resztę pomieszczeń dawały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.10.2012 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Odpaliliście już ogrzewanie czy jeszcze nie? U nas strasznie wieje i co kilka dni odpalamy kominek, w dużej mierze ze względów przyjemnościowych ale przy takiej pogodzie jak dzisiaj (mało głowy nie urwie tak wieje) to różnica temp. góra-dół jest już odczuwalna. Na górze sprawdzałam właśnie i 21 stopni mamy, jak dla mnie ciut zimnawo i jak tak dalej będzie to podłogówkę odpalimy żeby górny korytarz i łazienka ciepło na resztę pomieszczeń dawały. Ogrzewanie jeszcze nie włączone, bo ciepło w domu i biegamy w krótkim rękawie. Naprawdę doceniłam przeszklenia w domu - jak świeci słońce dom się nagrzewa aż miło:yes:. Kominek 2 razy był rozpalany, ale jak mówisz bardziej dla atmosfery niż z potrzeby dogrzania. Co prawda dzięki niemu w łazience ciepło w stopy było Dziś pogoda nieprzyjemna, wieje i pada, ale w domu cały czas 22-23 stopnie. A sypialnię wręcz wietrzymy, bo za ciepło by tam było do spania. Wczoraj pożegnaliśmy sezon letni i meble ogrodowe zostały schowane:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.10.2012 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 oj tam, oj tam. jakieś rurki, woda płynie, daje ciepełko i po co się zagłębiać w szczegóły. inni są od tego, żeby wiedzieć. na pewno wiemy coś czego oni nie wiedzą. tylko co? Też myślałam, ze to takie proste. Zanim zaczęliśmy budować nikt nie uprzedził, że trzeba będzie podyplomówkę z instalacji robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 09.10.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 pewnie niejedną podyplomówkę po drodze zrobiłaś. ja akurat jestem w trakcie robienia jednej, więc tak z biegu jestem gotowa na kolejne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.10.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Dobrze że jesteś gotowa bo jeszcze niejedna Cię czeka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.10.2012 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 pewnie niejedną podyplomówkę po drodze zrobiłaś. ja akurat jestem w trakcie robienia jednej, więc tak z biegu jestem gotowa na kolejne. Profesurę prawie;) Inna sprawa, że w trakcie budowy żałowałam, że nie poszłam na politechnikę budownictwo studiować. Zaoszczędziłabym połowę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.10.2012 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Dobrze że jesteś gotowa bo jeszcze niejedna Cię czeka;) Uświadomimy jakby co;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 11.10.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Cześć i czołem, agalind! Nareszcie dotarłam do dziennika - i po pobieżnym przejrzeniu (pominęłam początki stricte budowlane) mogę stwierdzić, że piękny dom masz! Zabiorę się wkrótce do przeczytania Twoich zmagań po kolei, ale na razie przyszłam złożyć różne tam wyrazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.10.2012 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Cześć i czołem, agalind! Nareszcie dotarłam do dziennika - i po pobieżnym przejrzeniu (pominęłam początki stricte budowlane) mogę stwierdzić, że piękny dom masz! Zabiorę się wkrótce do przeczytania Twoich zmagań po kolei, ale na razie przyszłam złożyć różne tam wyrazy Masz rację, ze pominęłaś początek dziennika. Same nudy były;) A za wyrazy dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 11.10.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Uświadomimy jakby co;) no mam nadzieję. w końcu uświadamianie to z tego co się zorientowałam Wasz ulubiony temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.10.2012 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 no mam nadzieję. w końcu uświadamianie to z tego co się zorientowałam Wasz ulubiony temat. W tym temacie już nie uświadamiamy, tylko wymieniamy spostrzeżenia i uwagi:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 11.10.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 w porządku, już chyba trochę za stara jestem na uświadamianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.10.2012 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Cieżko uświadamiać matkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts