Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

instalacja jest podzielona na dwa obwody, na tym, który zasila podłogówke jest zamontowany mieszacz z czujnikiem temp. zasilającej, ma on za zadanie obniżać temp. czynnika zasilającego pętle podłogówki poprzez mieszanie ciepłej wody z zimną... :)

Dzieki, Esiak:) Na ceibie zawsze można liczyć.

dzięki za odpowiedź.

aga też nie za dużo mi to mówi, ale zaraz kopiuję i podsunę pod nos chłopakom, żeby wiedzieli co i jak.

A widzisz Kasiu, Esiak w sprawach technicznych jest nieoceniony:yes: Zaczynam wierzyć, ze mam jakiś defekt umysłowy, bo C.O. to dla mnie wielka niewiadoma do dzisiaj;)

A widzisz Kasiu, Esiak w sprawach technicznych jest nieoceniony:yes: Zaczynam wierzyć, ze mam jakiś defekt umysłowy, bo C.O. to dla mnie wielka niewiadoma do dzisiaj;)

a wiesz,że to cholerstwo musi być zakaźne - bo ja mam to samo :oops:

Odpaliliście już ogrzewanie czy jeszcze nie? U nas strasznie wieje i co kilka dni odpalamy kominek, w dużej mierze ze względów przyjemnościowych ale przy takiej pogodzie jak dzisiaj (mało głowy nie urwie tak wieje) to różnica temp. góra-dół jest już odczuwalna. Na górze sprawdzałam właśnie i 21 stopni mamy, jak dla mnie ciut zimnawo i jak tak dalej będzie to podłogówkę odpalimy żeby górny korytarz i łazienka ciepło na resztę pomieszczeń dawały.

Odpaliliście już ogrzewanie czy jeszcze nie? U nas strasznie wieje i co kilka dni odpalamy kominek, w dużej mierze ze względów przyjemnościowych ale przy takiej pogodzie jak dzisiaj (mało głowy nie urwie tak wieje) to różnica temp. góra-dół jest już odczuwalna. Na górze sprawdzałam właśnie i 21 stopni mamy, jak dla mnie ciut zimnawo i jak tak dalej będzie to podłogówkę odpalimy żeby górny korytarz i łazienka ciepło na resztę pomieszczeń dawały.

Ogrzewanie jeszcze nie włączone, bo ciepło w domu i biegamy w krótkim rękawie. Naprawdę doceniłam przeszklenia w domu - jak świeci słońce dom się nagrzewa aż miło:yes:. Kominek 2 razy był rozpalany, ale jak mówisz bardziej dla atmosfery niż z potrzeby dogrzania. Co prawda dzięki niemu w łazience ciepło w stopy było ;)

Dziś pogoda nieprzyjemna, wieje i pada, ale w domu cały czas 22-23 stopnie. A sypialnię wręcz wietrzymy, bo za ciepło by tam było do spania.

Wczoraj pożegnaliśmy sezon letni i meble ogrodowe zostały schowane:(

oj tam, oj tam.

jakieś rurki, woda płynie, daje ciepełko i po co się zagłębiać w szczegóły. inni są od tego, żeby wiedzieć.

na pewno wiemy coś czego oni nie wiedzą. tylko co?;)

Też myślałam, ze to takie proste. Zanim zaczęliśmy budować nikt nie uprzedził, że trzeba będzie podyplomówkę z instalacji robić;)

pewnie niejedną podyplomówkę po drodze zrobiłaś.:)

ja akurat jestem w trakcie robienia jednej, więc tak z biegu jestem gotowa na kolejne.;)

Profesurę prawie;)

Inna sprawa, że w trakcie budowy żałowałam, że nie poszłam na politechnikę budownictwo studiować. Zaoszczędziłabym połowę czasu.

Cześć i czołem, agalind! Nareszcie dotarłam do dziennika - i po pobieżnym przejrzeniu (pominęłam początki stricte budowlane) mogę stwierdzić, że piękny dom masz! Zabiorę się wkrótce do przeczytania Twoich zmagań po kolei, ale na razie przyszłam złożyć różne tam wyrazy ;)

Cześć i czołem, agalind! Nareszcie dotarłam do dziennika - i po pobieżnym przejrzeniu (pominęłam początki stricte budowlane) mogę stwierdzić, że piękny dom masz! Zabiorę się wkrótce do przeczytania Twoich zmagań po kolei, ale na razie przyszłam złożyć różne tam wyrazy ;)

Masz rację, ze pominęłaś początek dziennika. Same nudy były;)

A za wyrazy dziękuję:)