Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u nas okna montują w czwartek, już nie mogę się doczekać żeby dom zamknąć i żeby w środku coś się zaczęło dziać :)

co do luksferów to też na początku się na nie napalałam w ścianie tej 1,5m od granicy, tak żeby nie mieć ciemnej klatki schodowej. Ostatecznie odradzili mi ze względu na duże straty ciepła (mostek cieplny), z tego co pamiętam U dla luksfery oscyluje gdzieś ok 3 a dla okna ok 1. Tam gdzie można zrobić okno myślę, że to lepsze rozwiązanie raz że w kwestii przewietrzenia pomieszczenia, dwa utrzymania ciepłoty

Ja i wagary, jestem służbistką w najczystszej postaci;)

O luksfer bym się nie martwiła, znajomi mają ścianę od wiatrołapu prawie całą z luksferów i na straty ciepła nie narzekają. Myślę, że garaż, wiatrołap, gospodarcze to pomieszczenia, w których bez strachu można dać luksfery.

W sobotę wielki dzień, a u Pumpaluny w czwartek - mam nadzieję, że montaż przebiegnie bezproblemowo i się pochwalicie fotkami:)

u nas idą już na bank Pol-skone Sempre, wzór taki jak ten niżej (jedynie w łazience z pojedynczym przeszkleniem po środku)

http://www.swiat-stolarki.pl/_uploads/thumb/semprealuw3_jpg_180_100_forcewidth.jpg

kolor w ciemnym graficie niestety nie przejdzie bo i tak ciemna klatka więc będziemy celowali w coś jaśniejszego, coś w stylu sosna patyna czy orzech royal

u nas idą już na bank Pol-skone Sempre, wzór taki jak ten niżej (jedynie w łazience z pojedynczym przeszkleniem po środku)

http://www.swiat-stolarki.pl/_uploads/thumb/semprealuw3_jpg_180_100_forcewidth.jpg

kolor w ciemnym graficie niestety nie przejdzie bo i tak ciemna klatka więc będziemy celowali w coś jaśniejszego, coś w stylu sosna patyna czy orzech royal

nad polskone się zastanów, trochę wiara na nich psioczy..

a znowu ja znam osoby które są bardzo zadowolone, dla mnie istotne że pol-skone nie mają struktury plastra miodu, nasz bliski kolega właściciel firmy która te drzwi sprzedaje do siebie do domu też je wybrał ;) na porta czy drewniane po prostu nas nie stać, wybieramy biorąc pod uwagę jakość vs cena