agalind 05.09.2011 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Właśnie dzwonili w sprawie okien i w sobotę montaż!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.09.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 u nas okna montują w czwartek, już nie mogę się doczekać żeby dom zamknąć i żeby w środku coś się zaczęło dziać co do luksferów to też na początku się na nie napalałam w ścianie tej 1,5m od granicy, tak żeby nie mieć ciemnej klatki schodowej. Ostatecznie odradzili mi ze względu na duże straty ciepła (mostek cieplny), z tego co pamiętam U dla luksfery oscyluje gdzieś ok 3 a dla okna ok 1. Tam gdzie można zrobić okno myślę, że to lepsze rozwiązanie raz że w kwestii przewietrzenia pomieszczenia, dwa utrzymania ciepłoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.09.2011 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Właściwie to nie wiem jak to jest. W domu faktycznie takie straty ciepła byłyby duże, ale w garażu przecież i tak nikt nie utrzymuje temp. 20st.C tylko dużo niższą. Jaki wpływ mają luksfery w garażu na cały bilans strat ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.09.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 chyba wszystko zależy od tego czy masz zamiar ten garaż ogrzewać, my robimy wyjście dla grzejnika ale go nie planujemy na razie zawieszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.09.2011 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Będziemy w garażu robić grzejnik, ale w żadnym wypadku nie mam zamiaru utrzymywać tam temp. pokojowej. Raczej chodzi o to, żeby nie trzeba było zimą skrobać szyb:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.09.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 znajomi przy garażu w bryle domu, przy oknie 90x150 i ocieplonej bramie garażowej nie ogrzewają a temp dodatnia; u nas dodatkowo będzie jeszcze wejście do kotłowni z garażu to mówią że to też ciepło daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.09.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Ja i wagary, jestem służbistką w najczystszej postaci;) O luksfer bym się nie martwiła, znajomi mają ścianę od wiatrołapu prawie całą z luksferów i na straty ciepła nie narzekają. Myślę, że garaż, wiatrołap, gospodarcze to pomieszczenia, w których bez strachu można dać luksfery. W sobotę wielki dzień, a u Pumpaluny w czwartek - mam nadzieję, że montaż przebiegnie bezproblemowo i się pochwalicie fotkami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.09.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Będzie co oglądać u Was dziewczyny w weekend:)A kolory jakie będą miały okna? Bo jakos nie kojarzę czy o tym pisałyscie... Pumpaluna mi się kojarzy złoty dąb?? O wiem, dyskusja o tym przy klamkach była ale niestety nie pamietam kto jakie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.09.2011 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Lukarna - okna oczywiście w jedynym słusznym kolorze, czyli złoty dąb;) Foty będą najszybciej jak to możliwe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.09.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 mogłabym napisać identycznie okna oczywiście w jedynym słusznym kolorze, czyli złoty dąb;) Foty będą najszybciej jak to możliwe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.09.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 a drzwi wewnetzne jakie robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.09.2011 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 (edytowane) Drzwi wewnętrznych jeszcze dokładnie nie szukałam. Może pozostałe dziewczyny coś Ci podpowiedzą. EDIT: Esiak choć nie dziewczyna pewnie też z chęcią podpowie:) Edytowane 5 Września 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.09.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Źle pytanie zadałam:)drzwi wewnetrzne w jakim kolorze robicie??też złoty dąb np czy jakies inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.09.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 u nas idą już na bank Pol-skone Sempre, wzór taki jak ten niżej (jedynie w łazience z pojedynczym przeszkleniem po środku)http://www.swiat-stolarki.pl/_uploads/thumb/semprealuw3_jpg_180_100_forcewidth.jpg kolor w ciemnym graficie niestety nie przejdzie bo i tak ciemna klatka więc będziemy celowali w coś jaśniejszego, coś w stylu sosna patyna czy orzech royal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.09.2011 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 (edytowane) Ja myślę o czymś innym niż złoty dąb, ale raczej jakieś jasne kolory/odcienie drewna. Edytowane 5 Września 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.09.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 jako, że nie jestem dziewczyną, nic nie podpowiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.09.2011 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Sorry Esiak, edytowałam wpis:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.09.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 u nas idą już na bank Pol-skone Sempre, wzór taki jak ten niżej (jedynie w łazience z pojedynczym przeszkleniem po środku) http://www.swiat-stolarki.pl/_uploads/thumb/semprealuw3_jpg_180_100_forcewidth.jpg kolor w ciemnym graficie niestety nie przejdzie bo i tak ciemna klatka więc będziemy celowali w coś jaśniejszego, coś w stylu sosna patyna czy orzech royal nad polskone się zastanów, trochę wiara na nich psioczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.09.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 drzwi zewnętrzne drewniane: Art-Tomduży wybór drzwi to obejrzenia w salonie Progress Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.09.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 a znowu ja znam osoby które są bardzo zadowolone, dla mnie istotne że pol-skone nie mają struktury plastra miodu, nasz bliski kolega właściciel firmy która te drzwi sprzedaje do siebie do domu też je wybrał na porta czy drewniane po prostu nas nie stać, wybieramy biorąc pod uwagę jakość vs cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts