Ardea 13.11.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 a to Ci pisałem, że można tylko trzeba dać dylatację z materiału odkształcalnego pomiędzy płytki a profil... Nie pisałeś albo nie doczytałam. Dzięki, masz rację, to samo powiedzieli inni spece:) jaki materiał odkształcalny proponujesz? Strefa mokra - prysznic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 13.11.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 (edytowane) Nie pisałeś albo nie doczytałam. Dzięki, masz rację, to samo powiedzieli inni spece:) jaki materiał odkształcalny proponujesz? Strefa mokra - prysznic. no to tylko dobrej jakości silikon, akryl się nie nadaje... lub jakiś uszczelniacz poliuretanowy, lub na bazie ms-polimerów Edytowane 13 Listopada 2012 przez Esiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 13.11.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Mój fachowiec mówi, że silikon może zachodzić pod wpływem wody i dlatego się waham. A łazienka już lada chwila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 13.11.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Mój fachowiec mówi, że silikon może zachodzić pod wpływem wody i dlatego się waham. A łazienka już lada chwila. no to uszczelniacz ms-polimerowy np: http://soudal.pl/index.php/produkty-profesjonalne/uszczelniajace-i-klejace/soudaseal-215-lm.html http://www.denbraven.pl/produkt.php?idp=345&idg=4&idm=1&zastosowania= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.11.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Aga mam nadzieję, że u Ciebie już lepiej. Nie znoszę listopada bo to ogólnie strasznie dupowaty miesiąc. Człowiek łapie paskudną chandrę przesilenie a pogoda nie pomaga. Jak tam palenie w kominku? Dalej tak to lubicie? My z mężem na początku mówiliśmy że nam 5m3 starczy na 2 lata a tu już z metr ubyło bo dla samego posłuchania trzaskajacych polan odpalamy kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.11.2012 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Aga mam nadzieję, że u Ciebie już lepiej. Nie znoszę listopada bo to ogólnie strasznie dupowaty miesiąc. Człowiek łapie paskudną chandrę przesilenie a pogoda nie pomaga. Jak tam palenie w kominku? Dalej tak to lubicie? My z mężem na początku mówiliśmy że nam 5m3 starczy na 2 lata a tu już z metr ubyło bo dla samego posłuchania trzaskajacych polan odpalamy kominek Ojeju, miło Cię widzieć. Poszukiwania urządzaliśmy a Ciebie nie było i nie było;) Mam nadzieję, ze zapracowana byłaś, a nie choroba trzymała Cię z dala od FM. Nastrój sie poprawił, nie ma co sie zamartwiać na zaś. Jak coś ma sie wydarzyć to pewnie i tak mnie zaskoczy, choćbym nie wiem jak sie do tego przygotowywała. Takie życie, a ja nie mam na nie aż takiego wpływu, niestety. Rzeczywiście listopad to nie jest mój ulubiony miesiąc, bo rano ide do pracy - ciemno, wracam z pracy - ciemno. Nie cierpię tego, za to weekendy lubię i to bardzo. Teraz ma być zimno, ale słonecznie i bardzo mi to pasuje. Pumpa musisz częsciej zaglądać na FM:) Na początku paliliśmy często w kominku, ale potem z tego ciepła można było nago latać po domu;) więc trochę przystopowaliśmy i tak od czasu do czasu przepalamy. Zapach, odgłosy są fantastyczne i bardzo przyjemnie sobie tak posiedzieć wieczorem. Nasze drewno było dosyć mokre, więc teraz przerzuciliśmy się na brykiet. To co prawda nie to samo, ale przynajmniej jest suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.11.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Nam udało się kupić przesuszony grab a brzoza też dość sucha więc pali się bez problemu chociaż w ramach rozpałki (czy jak kto woli podpałki) używamy właśnie brykietu. Wy macie kominek rozprowadzony po domu? Bo u nas to tylko (wątpliwą) funkcję dekoracyjną pełni (jak to mawia mój mąż - bardzo kosztowny kaprys żony) ale że ja zmarźluch jestem a mój mąż jeszcze większy to akurat rozpalamy żeby w negliżu tv pooglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.11.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 rozpalamy żeby w negliżu tv pooglądać z wrodzonej skromności o szczegóły nie zapytam ja mam z 15 kubików wielosezonowanego drewna...a kominka nie mam buuuuuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.11.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Malka a planujesz kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.11.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 My dostaliśmy dębinę 10letnią w prezencie;) i brzozę na rozpałkę, bo podobno to liche drewno do kominka:eek: Esiak, dzięki, właśnie tym drugim specyfikiem posługuje się nasz wykonawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.11.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Nam polecili do kominka grab i akację, ponoć najmniej "smoliste" (a może smolne??? nie wiem); brzozę też tylko na rozpałkę używamy - jeden kawałek na sam początek (plus obowiązkowo ostatnio brykiet bo ja cienias rozpaleniowy jestem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.11.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 (edytowane) Malka a planujesz kominek? Taaa,ale wcześniej na moim drewnie 3000 pokoleń korników wyhoduję I potem kornikami będę palić Edytowane 15 Listopada 2012 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 16.11.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 a jakim brykietem palicie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.11.2012 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 My dostaliśmy dębinę 10letnią w prezencie;) i brzozę na rozpałkę, bo podobno to liche drewno do kominka:eek: Że też mi nikt nie chciał takiego prezentu zrobić Zostaje tylko nasuszyć sobie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.11.2012 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 a jakim brykietem palicie...? Barlinek czy jakoś tam (kostki) i jeszcze jeden mamy, ale nie wiem skad (w kształce walca, ale bez tej dziurki w srodku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.11.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 (edytowane) Cześć Wrócę do tematu żaluzji, bo u mnie ten etap... w desperacji sprawdziłam jeszcze inne firmy i innych montażystów - wszyscy mówią to samo. Możesz zmierzyć ile masz mm tej ramki wokół okna? Bardzo proszę, bo u mnie to inaczej wygląda. Upewniam się jeszcze też masz profil 3szybowy? Edytowane 16 Listopada 2012 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 16.11.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 witam wszystkich. a propos żaluzji, to miałam już wcześniej zapytać (tylko zapomniałam;)): czy masz je tylko w kuchni, czy w innych oknach też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.11.2012 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Cześć Wrócę do tematu żaluzji, bo u mnie ten etap... w desperacji sprawdziłam jeszcze inne firmy i innych montażystów - wszyscy mówią to samo. Możesz zmierzyć ile masz mm tej ramki wokół okna? Bardzo proszę, bo u mnie to inaczej wygląda. Upewniam się jeszcze też masz profil 3szybowy? Tak, pakiet 3 szybowy. Zmierzę i napisze. witam wszystkich. a propos żaluzji, to miałam już wcześniej zapytać (tylko zapomniałam;)): czy masz je tylko w kuchni, czy w innych oknach też? Mam je jeszcze w sypialni i górnej łazience (okna balkonowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.11.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Od jakiegos czasu gadacie o zaluzjach, a czemu ja ich nie widziałam? Zamroczyło mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.11.2012 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Od jakiegos czasu gadacie o zaluzjach, a czemu ja ich nie widziałam? Zamroczyło mnie Wstawiałam gdzieś chyba w komentach: Sypialnia: http://img854.imageshack.us/img854/9123/img0004ezo.jpg Kuchnia: http://img43.imageshack.us/img43/3609/img0011uer.jpg Nie mam fotek z łazienki. Jak dojdą wreszcie moje lampy to pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts