Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie pisałeś albo nie doczytałam. Dzięki, masz rację, to samo powiedzieli inni spece:) jaki materiał odkształcalny proponujesz? Strefa mokra - prysznic.

no to tylko dobrej jakości silikon, akryl się nie nadaje... lub jakiś uszczelniacz poliuretanowy,

lub na bazie ms-polimerów

Edytowane przez Esiak

Mój fachowiec mówi, że silikon może zachodzić pod wpływem wody i dlatego się waham. A łazienka już lada chwila.

no to uszczelniacz ms-polimerowy np:

http://soudal.pl/index.php/produkty-profesjonalne/uszczelniajace-i-klejace/soudaseal-215-lm.html

http://www.denbraven.pl/produkt.php?idp=345&idg=4&idm=1&zastosowania=

Aga mam nadzieję, że u Ciebie już lepiej. Nie znoszę listopada bo to ogólnie strasznie dupowaty miesiąc. Człowiek łapie paskudną chandrę przesilenie a pogoda nie pomaga. Jak tam palenie w kominku? Dalej tak to lubicie? My z mężem na początku mówiliśmy że nam 5m3 starczy na 2 lata a tu już z metr ubyło bo dla samego posłuchania trzaskajacych polan odpalamy kominek

Aga mam nadzieję, że u Ciebie już lepiej. Nie znoszę listopada bo to ogólnie strasznie dupowaty miesiąc. Człowiek łapie paskudną chandrę przesilenie a pogoda nie pomaga. Jak tam palenie w kominku? Dalej tak to lubicie? My z mężem na początku mówiliśmy że nam 5m3 starczy na 2 lata a tu już z metr ubyło bo dla samego posłuchania trzaskajacych polan odpalamy kominek

Ojeju, miło Cię widzieć. Poszukiwania urządzaliśmy a Ciebie nie było i nie było;) Mam nadzieję, ze zapracowana byłaś, a nie choroba trzymała Cię z dala od FM.

Nastrój sie poprawił, nie ma co sie zamartwiać na zaś. Jak coś ma sie wydarzyć to pewnie i tak mnie zaskoczy, choćbym nie wiem jak sie do tego przygotowywała. Takie życie, a ja nie mam na nie aż takiego wpływu, niestety. Rzeczywiście listopad to nie jest mój ulubiony miesiąc, bo rano ide do pracy - ciemno, wracam z pracy - ciemno. Nie cierpię tego, za to weekendy lubię i to bardzo. Teraz ma być zimno, ale słonecznie i bardzo mi to pasuje. Pumpa musisz częsciej zaglądać na FM:)

Na początku paliliśmy często w kominku, ale potem z tego ciepła można było nago latać po domu;) więc trochę przystopowaliśmy i tak od czasu do czasu przepalamy. Zapach, odgłosy są fantastyczne i bardzo przyjemnie sobie tak posiedzieć wieczorem. Nasze drewno było dosyć mokre, więc teraz przerzuciliśmy się na brykiet. To co prawda nie to samo, ale przynajmniej jest suche.

Nam udało się kupić przesuszony grab a brzoza też dość sucha więc pali się bez problemu chociaż w ramach rozpałki (czy jak kto woli podpałki) używamy właśnie brykietu. Wy macie kominek rozprowadzony po domu? Bo u nas to tylko (wątpliwą) funkcję dekoracyjną pełni (jak to mawia mój mąż - bardzo kosztowny kaprys żony) ale że ja zmarźluch jestem a mój mąż jeszcze większy to akurat rozpalamy żeby w negliżu tv pooglądać ;)

Cześć:) Wrócę do tematu żaluzji, bo u mnie ten etap... w desperacji sprawdziłam jeszcze inne firmy i innych montażystów - wszyscy mówią to samo. Możesz zmierzyć ile masz mm tej ramki wokół okna? Bardzo proszę, bo u mnie to inaczej wygląda.

Upewniam się jeszcze też masz profil 3szybowy?

Edytowane przez Ardea

Cześć:) Wrócę do tematu żaluzji, bo u mnie ten etap... w desperacji sprawdziłam jeszcze inne firmy i innych montażystów - wszyscy mówią to samo. Możesz zmierzyć ile masz mm tej ramki wokół okna? Bardzo proszę, bo u mnie to inaczej wygląda.

Upewniam się jeszcze też masz profil 3szybowy?

Tak, pakiet 3 szybowy. Zmierzę i napisze.

witam wszystkich.

a propos żaluzji, to miałam już wcześniej zapytać (tylko zapomniałam;)): czy masz je tylko w kuchni, czy w innych oknach też?

Mam je jeszcze w sypialni i górnej łazience (okna balkonowe).

Od jakiegos czasu gadacie o zaluzjach, a czemu ja ich nie widziałam? Zamroczyło mnie :confused:

Wstawiałam gdzieś chyba w komentach:

Sypialnia:

http://img854.imageshack.us/img854/9123/img0004ezo.jpg

Kuchnia:

http://img43.imageshack.us/img43/3609/img0011uer.jpg

Nie mam fotek z łazienki. Jak dojdą wreszcie moje lampy to pokaże.