MusiSieUdac 16.11.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Kurcze to przegapialam, jak to sie dzieje, ze ja tylko takie u siebie od dawna widziałam i o zadnych innych nie ma mowy. Aga zamontowałas je do profilu? Fajnie, fajnie wygladają i kuchnie udomowilas- super, strasznie superancko. Luz i klasa w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.11.2012 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Kurcze to przegapialam, jak to sie dzieje, ze ja tylko takie u siebie od dawna widziałam i o zadnych innych nie ma mowy. Aga zamontowałas je do profilu? Fajnie, fajnie wygladają i kuchnie udomowilas- super, strasznie superancko. Luz i klasa w jednym Zamontowane są do listwy przy profilu (to coś przy uszczelce). Jesssuuu, znów nie umiem tego wytłumaczyc. Muszę poszukać jak to opisałam Ardei. Luz i klasa mówisz? A mi sie wydaje, że nuda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.11.2012 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 (edytowane) Znalazłam, więc kopiuję dla innych, bo nie podejmuję sie tłumaczenia tego znowu;) Mam nadzieję, ze dobrze wytłumaczę i pomogę a nie utrudnię podjęcie decyzji Mechanizm żaluzji przykryty jest listwą maskującą, która mocowana jest na magnes: Z listwą maskującą: http://img22.imageshack.us/img22/8012/img0001eb.jpg Bez listwy maskujacej: http://img84.imageshack.us/img84/803/img0002vn.jpg U nas żaluzje sa przymocowane nie do profilu, którego nie powinno się dziurawić, tylko do takiego elementu/listwy, która biegnie wokół całej szyby . To ta zaokrąglona część przy uszczelce. Miejsce montażu z bliska: http://img10.imageshack.us/img10/4576/img0007le.jpg Żaluzja ma po bokach stalowe linki po których sie "porusza". Na dole też jest przymocowana do tej zaokrąglonej listwy: http://img707.imageshack.us/img707/9692/img0011tb.jpg http://img252.imageshack.us/img252/1893/img0008ghc.jpg http://img515.imageshack.us/img515/3448/img0009cbi.jpg Wczoraj był u nas facet na przeglad okien i pytalam go czy wszystko jest ok jest zamontowane. Powiedział, ze jak najbardziej Mam nadzieję, ze zrozumiesz moje wyjaśnienia. Chciałam jeszcze załączyć rysunek poglądowy, ale nie potrafię. Edytowane 16 Listopada 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.11.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Wiem o co chodzi, zapomnialas ze mialam reklamacje okien, wszystkie elementy znam na pamiec Luz i klasa mówisz? A mi sie wydaje, że nuda... ..."to właśnie proste rzeczy są ładne." - zgadnij, kto to napisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.11.2012 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 (edytowane) Wiem o co chodzi, zapomnialas ze mialam reklamacje okien, wszystkie elementy znam na pamiec To Ty powinnaś tłumaczyć ten montaż a nie ja;) EDIT: W takim razie zdjecia są dla osób, które nie miały reklamacji okien;) ..."to właśnie proste rzeczy są ładne." - zgadnij, kto to napisał Edytowane 16 Listopada 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.11.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 a jakim brykietem palicie...? my stosujemy brykiet z allegro KLIK a dodatkowo kupiłam jeszcze szczypę żywiczną KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.11.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Aga, po prośbie przychodzę.w dolnej łazience masz płytki tylko nad umywalkę,co nie? jak masz je zakończone ? One "chowają" się w ścianie i są zlicowane z tynkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.11.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Malka a ja w górnej łazience nad umywalką w ogóle nie mam płytek, farba marketowa (dekoral łazienka) i mimo chlapiących dzieciaków ściana ma się dobrze. Cieszę się że nie dałam się jednak na płytki namówic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.11.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 A ja bym chyba chciała płytki, ale nie na całej ścianie.Z tym,że przy tynkach o tym nie pomyslałam i teraz się "schodek zrobi", a nie chcę kuć, a i listew nie chcę...chyba,że wystarczy ściąć płytki pod kątem 45 st? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 16.11.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 A ja bym chyba chciała płytki, ale nie na całej ścianie. Z tym,że przy tynkach o tym nie pomyslałam i teraz się "schodek zrobi", a nie chcę kuć, a i listew nie chcę...chyba,że wystarczy ściąć płytki pod kątem 45 st? malka ja u dzieci w łazience mam nad umywalkami mozaikę a nad nia lustro. Mozaika i lustro sie zlicowały. Schodki zostały jedynie z boku. Na innej ścianie z kolei na której mozaika jest do wyokości ok 120cm zeby nie było schodka/parapetu został nadłozony regips. Szlifowanie pod katem 45st robi sie od "lewej strony" wiec to nic nie da. Jak zeszlifujesz płytkę od "prawej strony" to zniszczysz kolor, fakture , szkliwo .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.11.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Ja właśnie nie chcę tych stopni mieć...bardzo nie chcę...masz racje szlifowanie płytek jest bezsensu, ale kamień?On z lewej i prawej jest taki sam...więc może?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 16.11.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Ja właśnie nie chcę tych stopni mieć...bardzo nie chcę... masz racje szlifowanie płytek jest bezsensu, ale kamień?On z lewej i prawej jest taki sam...więc może?? no w przypadku kamienia to się może sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.11.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 ale przecież klej będzie jeszcze....to się nie sprawdzi:( Jakieś inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.11.2012 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Aga, po prośbie przychodzę. w dolnej łazience masz płytki tylko nad umywalkę,co nie? jak masz je zakończone ? One "chowają" się w ścianie i są zlicowane z tynkiem? Heloł Płytki i lustro są zlicowane ze ścianą za pomocą płyty k-g. Daliśmy ją dookoła i w ten sposób jest jedna powierzchnia. Nie chciałam żadnych krawędzi to mam;) W górnej łazience też mam płytki zlicowane ze ścianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.11.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 hello.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.11.2012 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 hello.... Byłam Lapisa odwiedzić. Przyjemnie tam macie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.11.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Byłam Lapisa odwiedzić. Przyjemnie tam macie:) przyjemnie bo ciepło przerażony byłem zużyciem gazu, ale poprostu się chata wygrzewała... dziś zużycie to tylko 3m3, jak mi ekipa nie będzie ciągle otwierać garażu to nie będzie źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.11.2012 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 przyjemnie bo ciepło przerażony byłem zużyciem gazu, ale poprostu się chata wygrzewała... dziś zużycie to tylko 3m3, jak mi ekipa nie będzie ciągle otwierać garażu to nie będzie źle Jak będziecie już miszkać to pewnie jeszcze spadnie, bo życie, przebywanie, gotowanie utrzyma temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 20.11.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 aga - dzwoniła do mnie apni ze sklepu z lampkami ! Do Ciebie tez?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.11.2012 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 aga - dzwoniła do mnie apni ze sklepu z lampkami ! Do Ciebie tez?? Tak, maila też wysłali, ze na 100% są białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts