Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

ja nie Aga ale napiszę co mam ;) bo akurat mamy eko bubble - SAMSUNG WF0602WJV - jesteśmy b.zadowoleni. Mimo, że mamy tutaj dość twardą wodę to pranie nawet bez płynu do płukania jest miękkie, jednak te "bubelsy" robią swoje. Pralkę eksploatujemy od kwietnia, tygodniowo 7-9pralek puszczam i jak na razie bez najmniejszych zastrzeżeń. ...

Dzięki, już myślałam że nikt w całej sieci nie ma samsunga ;)

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A u nas w salonie dynda żarówka od kilku miesięcy bo lampa ta co miała być nad stołem wylądowała na szafie. Mąż chciał skrócić kabelek i tak niefortunnie coś przekręcił, że uszkodził całość. Oczywiście teraz żadne z nas nie ma czasu, żeby podjechać do hurtowni elektrycznej i zakupić nowy kabelek i zadzwonić do naszego elektryka żeby nam ją na nowo złożył. Mój mąż ma ultimatum - w wigilię nie ma mowy o żarówce i lampa MUSI wisieć albo ściągnie na siebie zuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuoooooooooooooooooooooooooo:sick:

O kurka, nie wiedziałam, że te lampy piwniczno-garażowe (w koszykach ;)), to w ogóle mają tylu zwolenników. A tu cały trynd się zrobił :rolleyes: Ja też taką planuję - na pewno kotłownia i garderoba, a jak się rozochocę, to jeszcze gdzieś. Znalazłam za 18 zł, ale może te za 30 ładniejsze? Poka!

Te lampy w kotłowni i w garderobie się nie liczą;) dopiero w którymś bardziej reprezentacyjnym miejscu to jest dizajn;)

Ja szukałam nieplastikowych i w czarnym koszyku - kupiłam owalne Eglo Anola. Nazywa się to oprawy zewnętrzne i po zniżce zapłaciłam 24zł:p

Edytowane przez Ardea

aaa to Pani przepłaciła ;)

ja mam z demontażu z jakiejś hali - przysłowiawa flaszka za 4 sztuki :)

ale fakt było to 10...nie 11 lat temu

Teraz też można taki interes zrobić, tylko trzeba znaleźć ludzi "w potrzebie";)

Dzień dobry:)

Na termometrze -7st.C, śnieg w nocy sypał. Mam nadzieję, ze święta będą białe:yes:

Dzien dobry z małopolski.

Też mrozik w polika szczypie.

Już drogę odśnieżyłam, piachem posypałam :D Całe szczęscie że lubię odsnieżać ;) bo marnie by było :sick:

Podobno to bardziej z radości zamieszkania w nowym domu i po kilku zimach mija;) Mój mąz też chętnie odśnieżął. Nasz kolega mówi, ze za rok mu minie;)

Jak mu minie to kupi sobie traktorek z pługiem śnieżnym i tyle. Mój ślubny drogą kupna nabył gumniaki ; takie zielone pacześne ale mega lekkie a w środku ocieplane że na bosaka w mróz w nich można wyjść odśnieżać.

A z innej, świątecznej beczki - planujecie jakoś przystroić dom na zewnątrz? Robisz sama jakieś ozdoby może?

Jak mu minie to kupi sobie traktorek z pługiem śnieżnym i tyle. Mój ślubny drogą kupna nabył gumniaki ; takie zielone pacześne ale mega lekkie a w środku ocieplane że na bosaka w mróz w nich można wyjść odśnieżać.

A z innej, świątecznej beczki - planujecie jakoś przystroić dom na zewnątrz? Robisz sama jakieś ozdoby może?

Przed domem postawimy choinkę w donicy i ją lampkami przystoimy. Mój mąż ma pewien plan, ale opowiem jak uda mu sie zrealizować. W kazdym razie bedzie ciekawie;)

Z pewnością jednak nie dorównamy pewnej filmowej rodzinie;):

http://www.achristmasstoryhouse.com/images/ChristmasVacation/ChristmasVactionHouse.jpg

Trza mieć fantazję:rotfl:

I nie uchylisz nawet rąbka tajemnicy?

My choinkę mamy olbrzymią ale za domem i widzimy ją z salonu ale tej chyba ubierali nie będziemy. Myślę o przybraniu balustrady choinkową girlandą z plastiukowymi bombkami (tymi z czasów maleńkości dzieciaków) ale moje dzieciaki upierają się, że chcą żeby na tarasie powiesić sople. Na drzwiach będzie nieduży wianek, a reszta to ozdobienie domu