Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fajnie to wygląda, dasz zdać czy zdało egzamin. U nas mamy do odśnieżenie z 10m podjazdu do domu i chodnik 12m. A wy odśnieżacie także drogę???

Jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami udziału w drodze prywatnej;) i w sumie do nas należy jej utrzymanie. Nikt oprócz nas jeszcze sie nie buduje, więc tylko nam zależy na dojeździe do drogi. Na razie cieszymy sie pierwszą zimą i nawet frajdę sprawia nam jej odśnieżanie;). Pewnie za kilka lat wyprę sie tego co tu napisałam;) Na szczęscie mamy dobre układy z sołtysem i jak zamawia pług to i u nas przejedzie.

A ta pługo-łopata jest naprawdę ok. W sumie pchasz ją po ziemi i tyle. Po łopacie to mi kręgosłup siada a tutaj nic z tych rzeczy.

Puk puk... jest tutaj ktos? :bye:

Wiatm sie skromnie... musze sie przyznac ze na szybko przelecialam dziennik i postanowilam nie skromnie napisac WOW!! Moge pozazdroscic takiego etapu... gdybym miala u siebie juz podlogi polozone i pomalowane sciany...moglabym w kocu powiedziec- dom,mam juz dom...

Kuchnia-piekna, szczegolnie narozne okno..moj M tez chcial u nas tak przerobic, ale ja sie balam, ze zepsuje to wyglad zewnetrzny u nas..pozniej proponowal mi waskie okno tak jak ma amglad.. no coz...zostalo duze i tez mi sie podoba:P

Ehh ta pralnia... takie miejsce do pracy to super rzecz...

Co by tu wiecej pisac..wszystko zgrane na tip top...a plomyczek w kominku-widok bezcenny podobnie jak budzenie sie w sypialni i widok zza okna :)

Pozdrawiam:bye:

Dobrze, że na nowo przejrzałam twój dziennik, bo normalnie sklerozę mam straszną ;) wiem, że już pytałam, ale proszę o powtórkę :D jakie masz płytki w dolnej i górnej łazience? bo normalnie są jak stworzone dla mnie! taki mniej więcej obraz rodził mi się w głowie :)

ehhh..a już chwaliłam te łazienki...muszę sobie gdzieś zapisać chyba ;)

aaa...jeszcze jedno pytanko :) skąd kabina? jakie wymiary? też chcemy coś takiego :)

Lapmy są ładniej kremowe czy już chcesz miec je z głowy?;)

chodziło mi o to, że są tak kremowe jak te drugie. Nie bezowe jak ta pierwsza :p

Fakt, zmęczona jestem juz tym tematem..... Myślałam, żeby zostawić ale..... cyknełam dzis fotki w świetle dzienym i ....:confused:

Chyba przy najbliższej wizycie w Ikea kupię, przymierzę i się zastanowię .... W Ikea chyba mozna oddac, nie???

Puk puk... jest tutaj ktos? :bye:

Wiatm sie skromnie... musze sie przyznac ze na szybko przelecialam dziennik i postanowilam nie skromnie napisac WOW!! Moge pozazdroscic takiego etapu... gdybym miala u siebie juz podlogi polozone i pomalowane sciany...moglabym w kocu powiedziec- dom,mam juz dom...

Kuchnia-piekna, szczegolnie narozne okno..moj M tez chcial u nas tak przerobic, ale ja sie balam, ze zepsuje to wyglad zewnetrzny u nas..pozniej proponowal mi waskie okno tak jak ma amglad.. no coz...zostalo duze i tez mi sie podoba:P

Ehh ta pralnia... takie miejsce do pracy to super rzecz...

Co by tu wiecej pisac..wszystko zgrane na tip top...a plomyczek w kominku-widok bezcenny podobnie jak budzenie sie w sypialni i widok zza okna :)

Pozdrawiam:bye:

Witam w moich skromnych progach:) Dziękuję:) Po takich słowach nigdy nie wiem co napisać, bo nasz dom jest taki zwyczajny i niczym się nie wyróżniający:oops: Niemniej miło, że i Tobie się podoba:)

Okna narożne to była moja miłość jeszcze zanim padł pomysł budowy, wiec nie mogło ich zabraknąć:)

Zapraszam częsciej:)

Dobrze, że na nowo przejrzałam twój dziennik, bo normalnie sklerozę mam straszną ;) wiem, że już pytałam, ale proszę o powtórkę :D jakie masz płytki w dolnej i górnej łazience? bo normalnie są jak stworzone dla mnie! taki mniej więcej obraz rodził mi się w głowie :)

ehhh..a już chwaliłam te łazienki...muszę sobie gdzieś zapisać chyba ;)

aaa...jeszcze jedno pytanko :) skąd kabina? jakie wymiary? też chcemy coś takiego :)

W górnej lazience Nowa Gala Signum 02, a w dolnej Pradyz Masto Bianco (sciany) i Pradyz Masto Grys (podloga i mozaika nad umywalka). Kabina Radaway Almatea szer. 90cm. Wiecej grzechów nie pamiętam;)

Aga, łopato - coś wygląda ciekawie, muszę pokazać mężowi;) Też jesteśmy współwłaścicielami drogi prywatnej (fajnie mieć swoją ulicę;)) na szczęście do odśnieżania będzie tylko 6m podjazdu i 6m chodnika, a droga całkiem przejezdna, 4 sąsiadów już mieszka:)

Łopat-coś fajne i poręczne. Dla mnie idealne, bo łopatą za ciezko.

Ja bardzo żałuję, że nie mam gdzieś blisko Ikei (130km), ale ostatnio zrobiłam zakupy online bo była darmowa wysyłka jeśli paczka miała więcej niż 10kg a mniej niż 30. O i jeszcze żałuję, że nie mamy Home&YOu (ponad 160km) bo widziałam, że fajne przeceny już mają i dużo świątecznych popierdołek można kupić.

Ja bardzo żałuję, że nie mam gdzieś blisko Ikei (130km), ale ostatnio zrobiłam zakupy online bo była darmowa wysyłka jeśli paczka miała więcej niż 10kg a mniej niż 30. O i jeszcze żałuję, że nie mamy Home&YOu (ponad 160km) bo widziałam, że fajne przeceny już mają i dużo świątecznych popierdołek można kupić.

H&Y ma już sklep internetowy, więc możesz kupić on-line.

Ja mam wszędzie w miarę blisko i wystarczająco daleko;) Już jestem na etapie mocnego liczenia kasy:cool:

Z innej beczki - czy na Waszych klamkach też strasznie widać odbite palce - cholera jakbym w daktyloskopii pracowała:mad:

Kasa, no to jest to czego liczyć nie lubię jak wydaję;)

Jak nakremowanymi dłońmi dotknę klamki to widać, ale tak to nie. Klamki chrom.

Ja też nie mam blisko Ikei niestety....

Agalind a mebelki do łazienek gdzie zamawiałaś?

U lokalnego stolarza.