Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

H&Y ma już sklep internetowy, więc możesz kupić on-line.

no ale to co mi się podoba na święta teraz nie koniecznie za rok będzie się podobało a w tym roku już nie dotrze :(

a co do kasy to nam przyszło pismo z miasta, że wartość działki wzrosła o tyle a tyle tysięcy w związku z drogą i chodnikiem, który 2,5 roku temu zrobili i musimy zapłacić do kasy miasta prawie 2,5tys zł. Akurat wyczucie mają takie pisma przed święatami przysyłać. No nic zapłacę po nowym roku jak już uda mi się po rodzinie pożyczyć bo taką kasą zapasową nie dysponuję (a nie oddam rezerwy lekarzowo-opałowej)

Edytowane przez pumpaluna

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja bardzo żałuję, że nie mam gdzieś blisko Ikei

E tam, ja mam 45km i też mi się ciężko wybrać:/

Marzę o tym dniu kiedy pojadę kupować sobie różne pierdoły do domu...

Chyba muszę załozyć na to konto kolejną skarbonkę:/

Z innej beczki - czy na Waszych klamkach też strasznie widać odbite palce - cholera jakbym w daktyloskopii pracowała:mad:

Tu gdzie teraz mieszkam mam białe takie jakieś zwykłe i jeszcze starsze chyba aluminiowe:D

Nic na nich nie widać;D

musimy zapłacić do kasy miasta prawie 2,5tys zł.....

Nie przestaje mnie to zadziwiać. I cały czas się zastanawiam czy po zrobieniu naszej drogi też nam tak zaśpiewają:/

Pumpa nawet nie wiedziałam, że to tak można:confused: z każdą kolejną inwestycją każą dopłacać, chyba czegoś nie rozumiem...

Moje klamki mają napisane na opakowaniu - chrom szczotkowany, ale są mocno błyszczące i paluchy widać, da się z tym żyć, a mąż twierdzi, że przesadzam;)

Pumpa nawet nie wiedziałam, że to tak można:confused: z każdą kolejną inwestycją każą dopłacać, chyba czegoś nie rozumiem...

zrobią kanalizację - płacisz, zrobią chodnik - płacisz, zrobią drogę asfaltową - płacisz, położą gaz - płacisz... i nie pytają się czy chcesz czy nie - robią a ty się dokładaj :mad::mad::mad:

tutaj jest sporo informacji odnośnie OPŁATY ADIACENCKIEJ

no ale to co mi się podoba na święta teraz nie koniecznie za rok będzie się podobało a w tym roku już nie dotrze :(

a co do kasy to nam przyszło pismo z miasta, że wartość działki wzrosła o tyle a tyle tysięcy w związku z drogą i chodnikiem, który 2,5 roku temu zrobili i musimy zapłacić do kasy miasta prawie 2,5tys zł. Akurat wyczucie mają takie pisma przed święatami przysyłać. No nic zapłacę po nowym roku jak już uda mi się po rodzinie pożyczyć bo taką kasą zapasową nie dysponuję (a nie oddam rezerwy lekarzowo-opałowej)

Opłaty adiacenckie :mad::mad::mad:

Przekleństwo, dla nieświadomych i ból dla świadomych.

I niestety samowolka w gminach straszna, co do progu opłat.

zrobią kanalizację - płacisz, zrobią chodnik - płacisz, zrobią drogę asfaltową - płacisz, położą gaz - płacisz... i nie pytają się czy chcesz czy nie - robią a ty się dokładaj :mad::mad::mad:

gaz nie -tu chodzi wyłącznie o inwestycje gminy.

Pumpa,a kto im gazociąg kładzie, gmina, czy dostawca gazu ?

Jeśli dostawca, to opłata jest bezprawna.

Opłata adiacencka dotyczy "budowy urządzeń infrastruktury technicznej z udziałem środków SKARBU PAŃSTWA lub JEDNOSTEK SAMORZĄDU TERYTORIALNEGO (miasta, gminy)"

Edit:

Przed podpisaniem umowy na przyłączenie gazu (jedyne w naszej ulicy) dowiadywałam się o opłatach, wytłumaczono mi,że skoro ja do spóły z PGNiG pokrywamy koszta przyłącza, to krótko mówiąc gmina może nam nagwizdać ;).A gmina nie miała ochoty pertraktować w kosztach.

Choć u mnie opłaty adiacenckie są na minimalnym poziomie.

Edytowane przez malka

Dziwne, ale nie niemożliwe - w tym kraju nie ma takich rzeczy,które sa niemożliwe ;)

W takim układzie zastanawia mnie komu jest płacona opłata za przesył -właścicielowi gazociągu (gminie) ???