Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej, chwalę się: przeczytałam cały dziennik ! Siedzę i wpatruję się w fotkę Waszego domku, pierwszą z postu nr.99. Wygląda na nim urzekająco!

I dzięki Tobie, przypomniałam sobie, że schody do piwnicy można wykończyć płytkami, małe a cieszy :)

Hej, chwalę się: przeczytałam cały dziennik ! Siedzę i wpatruję się w fotkę Waszego domku, pierwszą z postu nr.99. Wygląda na nim urzekająco!

I dzięki Tobie, przypomniałam sobie, że schody do piwnicy można wykończyć płytkami, małe a cieszy :)

Że też Ci sie chciało;) Nie mam takiej lekkości pióra jak Ty niestety, więc podziwiam, ze dałaś radę. Ja bym sie na zdjeciach skupiła:D

Nie ma za co. Wpadaj częściej, choć zdarza się, że gospodyni nie ma:sick:

Że też Ci sie chciało;) Nie mam takiej lekkości pióra jak Ty niestety, więc podziwiam, ze dałaś radę. Ja bym sie na zdjeciach skupiła:D

Nie ma za co. Wpadaj częściej, choć zdarza się, że gospodyni nie ma:sick:

ja tez tak bym zrobila jak Ty agalind :p najpierw przegladam zdjecia, a pozniej czytam dziennik rozkladajac to na dni...:lol2:

probowalam znalezc to zdjecie z postu 99 ale nie znalazlam, a bylam ciekawa o co chodzi na nim :p

agalind to u mnie jeszcze gorzej w dzienniku...zupelna cisza ze wzgl na brak prac w srodku..na wszystko czekamy...schody koniec stycznia maja byc montowane..na okna dachowe tez czekamy..mialy byc w grudniu...ehhh

pozdrawiam i milego dnia :bye:

ja tez tak bym zrobila jak Ty agalind :p najpierw przegladam zdjecia, a pozniej czytam dziennik rozkladajac to na dni...:lol2:

probowalam znalezc to zdjecie z postu 99 ale nie znalazlam, a bylam ciekawa o co chodzi na nim :p

agalind to u mnie jeszcze gorzej w dzienniku...zupelna cisza ze wzgl na brak prac w srodku..na wszystko czekamy...schody koniec stycznia maja byc montowane..na okna dachowe tez czekamy..mialy byc w grudniu...ehhh

pozdrawiam i milego dnia :bye:

Dorce chodziło o to zdjecie:

http://img193.imageshack.us/img193/4944/img0003jz.jpg

Czasami sie ciągną prace okrutnie, coś wiem o tym, ale najważniejsze, ze coraz bliżej finału:)

Milego dnia:)

:jawdrop: zdjecie super!! Ale domek pozwole sobie jeszcze bardziej pochwalic... wyglada bosko!

i teraz wiem dlaczego go nie znalazlam... szukalam w komentarzach a nie w dzienniku :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2: najpierw patrzalam za postem nr 99 a pozniej strona 99 :rotfl:

Nawet najlepszym sie zdarza;)

Dziękuję w imieniu swoim (fotografa, kiepskiego zresztą:sick:) i domku:)

Teraz ma już lampy:

http://img405.imageshack.us/img405/6721/img0003ygm.jpg

lampy prezentuja sie super... ale nie tylko lampy sa tutaj... zauwazylam tez trawke :)

nie wiem, czy juz ktos pytal na temat drzwi zewnetrznych frontowych...czy moglabym sie dowiedziec jakiej firmy one sa? i jak sie one spisuja po zamieszkaniu? :)

chyba, ze jak znajde chwile czasu, to postaram sie sama poszukac odpowiedzi w komentarzach:rolleyes:

lampy prezentuja sie super... ale nie tylko lampy sa tutaj... zauwazylam tez trawke :)

nie wiem, czy juz ktos pytal na temat drzwi zewnetrznych frontowych...czy moglabym sie dowiedziec jakiej firmy one sa? i jak sie one spisuja po zamieszkaniu? :)

chyba, ze jak znajde chwile czasu, to postaram sie sama poszukac odpowiedzi w komentarzach:rolleyes:

Trawka chwilowo przysypana śniegiem. A propos śniegu - ciekawe kiedy mi przejdzie frajda z odśnieżania;) Namachałam sie wczoraj odśnieżając, a dziś ramiona mnie bolą, ale póki co się nie skarżę na zimę;)

Drzwi mamy z firmy Wikęd ze Słupska, ale wiem, ze sklepy mają w różnych miejscach w Polsce. Jak na razie jesteśmy zadowoleni.

A ja wiem, co mnie jeszcze urzekło w tej fotce. Ta ławeczka, jest taka zapraszająca!

Świetnie lampy pracują, ułożenie poświaty jest ozdobą samą w sobie.

Tak sobie wymyśliłam:) Gdy było ciepło często tam siadaliśmy, bo stąd jest piękny widok na zachód słońca:)

Drzwi mamy z firmy Wikęd ze Słupska, ale wiem, ze sklepy mają w różnych miejscach w Polsce. Jak na razie jesteśmy zadowoleni.

To Ty agalind jestes tez z okolic Slupska? :o Jak to mi umknelo? W takim razie witam sie z sasiadka jakby nie bylo :lol:

Wikeda drzwi tez z M przegladalismy...chociaz dawno temu to bylo..to musze raz jeszcze poszperac ich oferty..bo powoli tzreba zachasac rekawy zeby w koncu cos sobie juz zamowic :)

Z tym odsniezaniem to pewnie tak szybko sie nie znudzi... o ile nie jest tego za duzo-mam na mysli wielkosc dzialki.... ja to sie panicznie boje koszenia trawy u siebie-kiedys tam... od dnia zakupu naszej dzialki zapowiedzialam M, ze ciagniczek musi byc...nie widze innej opcji :p

To Ty agalind jestes tez z okolic Slupska? :o Jak to mi umknelo? W takim razie witam sie z sasiadka jakby nie bylo :lol:

Wikeda drzwi tez z M przegladalismy...chociaz dawno temu to bylo..to musze raz jeszcze poszperac ich oferty..bo powoli tzreba zachasac rekawy zeby w koncu cos sobie juz zamowic :)

Z tym odsniezaniem to pewnie tak szybko sie nie znudzi... o ile nie jest tego za duzo-mam na mysli wielkosc dzialki.... ja to sie panicznie boje koszenia trawy u siebie-kiedys tam... od dnia zakupu naszej dzialki zapowiedzialam M, ze ciagniczek musi byc...nie widze innej opcji :p

Mieszkam niedaleko Trójmiasta.

Co do Wikedu, to nie moge narzekać braliżmy od nich tez drzwi wyjsciowe garaz/ogród i wiatrłap/garaz. Wszystkie śmigają:) Montaż przebiegł bez problemów. Raz sie walneli i nie te drzwi chcieli wstawic, ale na drugi dzien wrocili z odpowiednimi. Jak dla mnei same plusy.

Co do firm lokalnych to okna mam z MS ze Słupska.

Jak wielką masz ta działkę, że koszenie Cię przeraża? Posadzisz troche roślin, to się metraz zmniejszy;)

Edytowane przez agalind

Oj... do Trojmiasta to mam ciut daleko gdyby mialo to byc po sasiedzku...w takim razie ja blizsza sasiadka do amglad1 jestem... :oops:

dzialka ma 40arow... zrobie w jednym rogu lasek, w drugim stawek i juz mniej do koszenia:P:lol2: ale tak szczerze to bede musiala tez troszke nad tym wszystkim pomyslec... nie chce kwiatow u siebie bo nie mam do tego reki... jakies drzewka owocowe i krzaczki beda mogly byc... :rolleyes:

Czesc Aga :)

Super, ze tak milo spedzilas ten swiateczny czas :) u nas takze byla Wigilia, ktora pewnie bede dlugo wspominac :)

Mielismy troche obaw, ze nie wyrobimy sie ze wszystkimi zaplanowanymi rzeczami, ale na szczescie udalo sie just in time :D

Oswietlenie zewnetrzne pieknie wyglada :rolleyes: podoba mi sie bardzo :yes:

A ja wiem, co mnie jeszcze urzekło w tej fotce. Ta ławeczka, jest taka zapraszająca!

Świetnie lampy pracują, ułożenie poświaty jest ozdobą samą w sobie.

Dorka bardzo podobnie kiedyś Adze napisałam:) Ławeczka to był strzał w 10:)

Bardzo lubię to wieczorne zdjęcie:)

Ardea:yes:

Oj... do Trojmiasta to mam ciut daleko gdyby mialo to byc po sasiedzku...w takim razie ja blizsza sasiadka do amglad1 jestem... :oops:

dzialka ma 40arow... zrobie w jednym rogu lasek, w drugim stawek i juz mniej do koszenia:P:lol2: ale tak szczerze to bede musiala tez troszke nad tym wszystkim pomyslec... nie chce kwiatow u siebie bo nie mam do tego reki... jakies drzewka owocowe i krzaczki beda mogly byc... :rolleyes:

To na takiej działce możesz poszaleć. Do koszenia to najlepiej kozę kup, nie trzeba będzie za nią chodzić jak za kosiarką;):lol2:

Czesc Aga :)

Super, ze tak milo spedzilas ten swiateczny czas :) u nas takze byla Wigilia, ktora pewnie bede dlugo wspominac :)

Mielismy troche obaw, ze nie wyrobimy sie ze wszystkimi zaplanowanymi rzeczami, ale na szczescie udalo sie just in time :D

Oswietlenie zewnetrzne pieknie wyglada :rolleyes: podoba mi sie bardzo :yes:

Święta były naprawdę piękne, więc warto było zaangażować sie w te przygotowania, oj warto.

Dziekuję:)

Bardzo lubię to wieczorne zdjęcie:)

Ja też:)

Dorka bardzo podobnie kiedyś Adze napisałam:) Ławeczka to był strzał w 10:)

Pamiętam:)

Czy w dzień czy w nocy, domek wygląda bajecznie :)

no i ten dach.......miodzioooooo (ile razy to jeszcze napiszę ? :oops:)

Oj, pisz ile chcesz;):D