Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

To na takiej działce możesz poszaleć. Do koszenia to najlepiej kozę kup, nie trzeba będzie za nią chodzić jak za kosiarką;):lol2:

http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/froehlich/c040.gif moj M tez mial taki pomysl

mysle o traktorku-kosiarce.. a pchana to moze na takie wiosenne dzionki przy duzej zasobnosci czasowej;) na pewno poczatki koszen moglyby byc satysfakcjonujace tak jak odwalanie sniegu lopata..ale wszystko do czasu-ciekawe za ktorym razem zaczelabym nie lubiec tego:rolleyes:

propos laweczki u Ciebie..tez taka mam w glowie od dosc dawna..jak jeszcze szukalismy projektu dla siebie to zobaczylam owa u forumowej kropq.. ogrod u niej bajeczny..cos co mi sie podoba a wiem ze takiego nie osiagne... jej projekt domu byl rowniez naszym typem z 3... 1 to- dom w melisie-stad moj nick:rolleyes:, 2.przytulny, 3-wdzieczny... obstalo na tym trzecim :)

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/froehlich/c040.gif moj M tez mial taki pomysl

mysle o traktorku-kosiarce.. a pchana to moze na takie wiosenne dzionki przy duzej zasobnosci czasowej;) na pewno poczatki koszen moglyby byc satysfakcjonujace tak jak odwalanie sniegu lopata..ale wszystko do czasu-ciekawe za ktorym razem zaczelabym nie lubiec tego:rolleyes:

Koza dużo bardziej ekologiczna i cichsza;) Nienawidzę co sobotniej sąsiedzkiej rywalizacji samców z kosiarkami :sick: Naszemu sąsiadowi sama kozę sprawię;)

ehh gdybym miala miec taka koze jaka widzialam na kaszubach, miejscowosc Dziemiany (nie wiem czy znasz?) to z mila checia... ta koza to przyjaciolka z kucykiem i psem, wszedzie razem na spacery chodza :lol2:

2012-07-15%252016.54.11.jpg

przy okazji moja corcia na kucyku :rolleyes:

ja na szczescie jestem oddzielona od sasiadow..od jednej strony oborka a od drugiej stodola... od frontu i w tyle ogrodu pola :D

ehh gdybym miala miec taka koze jaka widzialam na kaszubach, miejscowosc Dziemiany (nie wiem czy znasz?) to z mila checia... ta koza to przyjaciolka z kucykiem i psem, wszedzie razem na spacery chodza :lol2:

2012-07-15%252016.54.11.jpg

przy okazji moja corcia na kucyku :rolleyes:

ja na szczescie jestem oddzielona od sasiadow..od jednej strony oborka a od drugiej stodola... od frontu i w tyle ogrodu pola :D

Pewnie, że znam Dziemiany:yes::) Koza super, taki bardziej pies niż koza;) Aż się prosi, żeby miskę jej dać, a nie kazać trawnik "kosić";)

Agalind w łązience dolnej szafkę umywalkową masz na zamówienie?jak ją montowałaś ?blat to fornir czy drewno?można wiedzieć jakie rozmiary i ile Cię kosztowałą?

Witam:) Szafka robiona była przez lokalnego stolarza. Zrobiona jest z forniru (dąb naturalny). Robiłam ją razem z szafką do górnej łazienki i razem kosztowały 2800zł (obie z forniru). Szafka, o którą pytasz ma 110cm długości, wysokość 25cm, szer. 45cm. Montowana jest prętach ściągających przykręconych z drugiej strony ściany (nakrętka wkuta w tynk i zacekolowana).

Aha na wątku kuchennym wychwalałąś zmywarkę ,możesz podać jaką masz?

Mamy zmywarkę Siemens SN65U090EU z szufladą na sztućce i składanymi koszami. Jestem naprawdę zadowolona, bo jest pojemna, cicha, spokojnie zmieszczę każdy gar, blachę i inne nietypowe rzeczy.

agalind Wow! Jestem pod wrażeniem twoich wnętrz! Okno narożne w kuchni rewelacja - w naszym projekcie też mamy takie okno i właściwie dopiero teraz gdy zobaczyłam u Ciebie jak to wygląda to przekonałam się do tego pomysłu :) Pięknie! Będę do Ciebie bardzo często zaglądać :)

Miło mi bardzo:) Okna narożne dają bardzo fajny efekt. Nie wiem jaką masz ekspozycję, ale u nas słońce zagląda cały dzień. Jeszcze domu w planach nie było, a już pomysł na okna był;)

Zapraszam częściej:)

Kurcze no się zdenerwowałam teraz - jeżeli nie będę mogła mieć wiszącej szafki pod umywalkę w górnej łazience?:(

Że też się chciało mądralom przesuwać ten komin, jakby został tak jak w projekcie to miałabym tam własnie jakieś 115cm miejsca na szafkę, wrrr

No kurde duży taki, wszystko w sobie ma... i od kominka i od gazu i wentylację...

Sama umywalka to może inaczej jakoś ale szafka sporawa może okazać się za ciężka, że ja gupia tego nie przemyślałam:(

Planowo w miejscu gdzie będzie szafka i umywalka miała być ściana łącząca, a raczej dzieląca łazienkę i garderobę, wtedy takie rozwiązanie jak u Agi byłoby jak najbardziej mozliwe. Ale teraz to raczej komina nie przewiercę na wylot:/

Ja tam mam te pustaki wentylacyjne i to wszystko jest obmurowane dodatkowo pustakiem ceramicznym 11,5.

Luka, nie panikuj. Barbara74 pytała o szafkę w dolnej łazience, a jest długa, ale ma tylko jedną szufladę, więc ciężko ją "zaprzeć" o ścianę i stąd te pręty, żeby się nie oberwała. W górnej łazience szafka (ta większa) zwyczajnie wisi, bez żadnych prętów.

Luka, nie panikuj. Barbara74 pytała o szafkę w dolnej łazience, a jest długa, ale ma tylko jedną szufladę, więc ciężko ją "zaprzeć" o ścianę i stąd te pręty, żeby się nie oberwała. W górnej łazience szafka (ta większa) zwyczajnie wisi, bez żadnych prętów.

Lejesz miód na me serce:)

Ale co, popanikować se trochę nie można?? Coś trzeba robić nie?

:)

Hellllołłłłłłłłł Aga, gdzie jesteś??????

ja rozumien, że praca praca praca, ale mogłabyś zajrzeć i chwilkę pogadać....:wiggle:

co u Ciebie????

Zajrzalam:)

Siedze wlasnie na lotnisku w Monachium i czekam na swoj lot. Odezwe sie jak dolece i troche urzadze. W kazdym razie przez nastepnych kilka tygodni nie wypije z wami porannej kawy,)