Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Albo Chicago jest piękne albo tak je umiesz pięknie pokazać:jawdrop: Moją uwagę przykuły latarnie i ten pociąg oczywiście;) Piękne dzięki Aga:) Mam nadzieję, ze to dopiero początek amerykańskich fot.

Aga, na pewno znasz powiedzonko, rób to, co lubisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować:) Realizuj się więc:)

Te drapacze chmur robią niesAmowite wrazenie, ogromniaste są

Ale blokowiska :)

No fakt, są wielkie i robią wrażenie. Taka mała troszkę przy nich jestem;)

W Gdańsku są takie same, tylko w poziomie ;)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d8/GDANSK%2C_Falowiec_na_Obroncow_Wybrzeza.JPG/800px-GDANSK%2C_Falowiec_na_Obroncow_Wybrzeza.JPG

Fajnie poznać kawałek świata, chociaż na zdjęciach a nie tylko z filmów/seriali :) super fotki, w sam raz do porannej kawusi :rolleyes:

Obiecałam, że będą do śniadania, więc voila!

super zdjęcia. jeśli tam tak ładnie, to ja chcę do Chikago!!

ale na wczasy, a nie do pracy.;)

a za "model, który ma koło 40 lat" to masz u mnie minusa:P

Sama mam blisko do takiego modelu;)

ale to był "the model" nie "a model" więc nie dawaj Adze minusa.

:D Dzięki Dorka, ze stanęłaś w mojej obronie.

Albo Chicago jest piękne albo tak je umiesz pięknie pokazać:jawdrop: Moją uwagę przykuły latarnie i ten pociąg oczywiście;) Piękne dzięki Aga:) Mam nadzieję, ze to dopiero początek amerykańskich fot.

Starałam się najlepiej jak potrafię:) A że fotograf ze mnie marny, to tylko tyle udało mi się wycisnąć z aparatu (zaznaczam, że nie robiłam fotek na AUTO;))

Może coś jeszcze pokaże:wiggle:

Aga, na pewno znasz powiedzonko, rób to, co lubisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować:) Realizuj się więc:)

Dlatego ja ciągle jak na urlopie:D

e tam. z minusem to żart.

ja tam się tak szybko nie obrażam. :no:

Ja tez nie:)

Edytowane przez agalind

Ojej, fajne te egzotyczne foty... dzięki Aga, serio...

teraz dopiero sobie Ciebie z tej Ameryce wyobraziłam...

ps. a to w Gdańsku to prawdziwe? nie fotomontaż? cos długie to blokowisko...

Prawdziwe, najprawdziwsze. To jest najdłuższy budynek w Polsce. Kiedyś na National Geographic nawet był o tym program. Jeden z przykładów myśli komunistycznej: jak upchnąć kupę ludzi na małym obszarze;) Wzdłuż falowca są 3 przystanki autobusowe:D

Z wikipedii:

Charakterystyka budynku

10 pięter (plus parter, nad każdą klatką znajdują się także nadbudówki)

4 segmenty po 4 klatki w każdym i średnio 110 mieszkań w każdej z nich (1792 mieszkania)

około 6000 lokatorów

długość 860 m, wysokość 32 m, szerokość 13 m

Jeszcze z godzinkę i idę. Wyspac sie musze, bo wczoraj poszlam do knajpy i mi do 3 zeszlo:sick: Rano szybka reaktywacja i do pracy. Dzisiaj mam zwolnione obroty. Ale bylo super. Dobre piwo (bo z Europy;)), muzyka na żywo (od Led Zeppelin po country), fajni ludzie i nawet mnie podrywali:D

A co do falowca, to w Gdąńsku mamy ich chyba 8 (na zdjęciu w tle po lewej widac kolejny), tyle, ze ten najdłuższy. Zanim się wybudowalismy mieszkałam niedaleko i należałam do jednej parafii z mieszkancami najdluzszego falowca. Kolędy zaczynały sie na poczatku adwentu, bo obrobić by sie nie dali rady;) Edytowane przez agalind

fajni ludzie i nawet mnie podrywali:D

No coś Ty???

:D

Ode mnie goście właśnie wyszli. Dzieciaki poszły spać, mąż drzemie a ja się nie mogę zebrać i wyłączyć kompa;)

Poszłam jeszcze do Wikipedii poczytać o tym falowcu - zadziwiające, naprawdę nie wiedziałam że takie bloki istnieja;)

Mój zwany "deską" do krótkich nie należy ma chyba 19 lub 20 klatek (coś mi się cięzko liczy;)) ale tylko 4 pietra:)

No coś Ty???

:D

Ode mnie goście właśnie wyszli. Dzieciaki poszły spać, mąż drzemie a ja się nie mogę zebrać i wyłączyć kompa;)

Poszłam jeszcze do Wikipedii poczytać o tym falowcu - zadziwiające, naprawdę nie wiedziałam że takie bloki istnieja;)

Mój zwany "deską" do krótkich nie należy ma chyba 19 lub 20 klatek (coś mi się cięzko liczy;)) ale tylko 4 pietra:)

Naprawdę:yes: Mam świadków;) Przystojni kolesie;)

Czyli ten Twój blok też długaśny. Ja mieszkałam w 10klatkowym, ale tez 4 piętra.

ale z Was nocne marki. chociaż u Agi to pewnie środek dnia?

niezły ten gdański blok. jak tam mieszkam w maleństwie - tylko 4 klatki i 3 piętra.

a że Aga za oceanem się podoba, to chyba nic dziwnego. w końcu nie od dziś wiadomo, że Polki najładniejsze. niech się Hamerykanki w kąt chowają;)

(a do 40 też jeszcze trochę mi brakuje, chociaż niewiele.)