Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oczarowałaś mnie tymi oknami... Jest cudnie:) Świetne rozwiązanie z oknami (niby na balkon), chyba, że ktoś robi balkon wyłącznie na lunetę;) Jakie barierki tam planujesz?

Mi tez się podobają. Aż miałam ochotę je umyć (a nie należy to do moich ulubionych czynności), żeby zobaczyć je w całej krasie:).

Nie muszę chyba dodawać, ze nie wiem o jakich wadach pisałaś;)

Na tych niby balkonach będą barierki z nierdzewki. Takie tylko żeby nie wypaść przez okna:).

Wada nie wada, mnie ta rudość złotego dębu nie zachwyca (ale to tylko naprawdę w ostrym słońcu):)

Ja mam umowę z mężem, że jeżeli "lunetowy" balkonik zacznie sie źle sprawować to go obcinamy, więc już mam wersję awaryjną - jakby coś to zrobię rzygowniki tylko ze szkłem zamiast nierdzewki, ale mam nadzieję, że do tego nie dojdzie.

My chcieliśmy doświetlić te pokoje, tym bardziej, że to południowa strona. [Wiem, coś mam nie po kolei w głowie z tym światłem;)]

Zdaje sie, ze to Ewanz mówiła, ze te okna nazywaja sie portfenetry? Zawsze to ładniej niż rzygowniki;)

Edytowane przez agalind

Wada nie wada, mnie ta rudość złotego dębu nie zachwyca (ale to tylko naprawdę w ostrym słońcu):)

Ja mam umowę z mężem, że jeżeli "lunetowy" balkonik zacznie sie źle sprawować to go obcinamy, więc już mam wersję awaryjną - jakby coś to zrobię rzygowniki tylko ze szkłem zamiast nierdzewki, ale mam nadzieję, że do tego nie dojdzie.

Rudośc może faktycznie w słońcu uderzać, ale chyba przezyjemy? Jak wstawiali okna zaszło słońce i do końca dnia było pochmurnie. Może specjalnie?:)

Robiłam wycenę barierek z nierdzewki i z plexiglass. Te drugie znacznie droższe, choć te pierwsze wcale nie tanie.

Hej! Co do ogrzewania garażu to zimą nie powinno się przekraczać granicy 15st C. W ogóle ogrzewanie garażu to zły pomysł.

w takim razie przy garażach w bryle domu, do których prowadzą drzwi bezpośrednio z wiatrołapu powinno się stosować jakieś cieplejsze drzwi ??? Nie zastanawiałam się wcześniej nad tym

etap " prawie SSZ" jest bardzo miły dla oka i ducha każdego inwestora :)

a okna narożne - cudne są po prostu :D

No i od wczoraj zwracam uwagę na montaż okien balkonowych/tarasowych ;)

Wciąż nie jestem pewna, jak to zrobić na etapie wylewek. Najchętniej zgłosiłabym się do Esiaka po porady ;-) :oops:

Edytowane przez ewanz

Wciąż nie jestem pewna, jak to zrobić na etapie wylewek. Najchętniej zgłosiłabym się do Esiaka po porady ;-) :oops:

okna montujesz przed czy po wylewkach..?

jeśli przed, to do okna tarasowego/balkonowego dokłada się tzw poszerzenia systemowe o wysokości takiej na jakiej ma być docelowo gotowa podłoga (u mnie to było 18cm)...

poszerzenie to daje przede wszystkim podparcie pod główny profil okienny, który już w fabryce zazwyczaj przytwierdzany jest do profilu systemowego...

takie gotowe okno przyjeżdża na budowę i jest montowane na kotwy i piankę... przy dużych oknach (tarasowych) kotwy daje się ze wszystkich stron nie tylko po bokach...

ja juz mam zamontowane okna, o rozwiązaniach systemowych reprezentant firmy nie wspominał ani na początku rozmów ani podczas pomiarów.

Teraz mąż nie chce sie juz zgodzic na poszerzenia ( gdyby były przy zamówieniu to pewnie by to przełknął) i planuje zdać na wylewkarza, że niby " ( on nam doradzi, jak zrobić najlepiej".

Mój M. należy do tych ufnych, nie czyta forum i nie stresuje się opowieściami o nieudolnych montażystach i innych ekipach od siedmiu boleści...

Najlepiej zamieszczę u siebie w komentarzach zdjęcie, jak mamy zamontowane okna teraz ... Jeśli możesz, to zerknij w wolnej chwili i się wypowiedz.

ja na początku chciałam barierki z nierdzewki na taras i schody, odechciało mi się zupełnie jak zaśpiewali mi za najprostsze 500zł/mb (tarasu 21m + chyba z 7 na schody)

U nas tych barierek to będzie niecałe 3 metry, więc dużo mniej niż u Ciebie. Cenę mam podobną.

Aga, cudnie:):)

Że tez ja wczoraj tu nie zajrzałam:rolleyes:

Narożne okna po prostu wymiatają, wielkie wielkie gratulacje:)

I kurcze te balkonowe... Poleciałam do twojego projektu żeby zobaczyć w jakich pomieszczeniach są...

Jeszcze raz wielkie gratki;)

Dziękuję. Miło, że Ci sie podoba. Okna narożne wyszły bosko. A u góry to juz wiem, że nie wyobrażam sobie żeby miały być mniejsze. Balkonowe muszą być i koniec:)

Dziękuję. Parę okien a tak cieszy:)

Edytowane przez agalind

w takim razie przy garażach w bryle domu, do których prowadzą drzwi bezpośrednio z wiatrołapu powinno się stosować jakieś cieplejsze drzwi ??? Nie zastanawiałam się wcześniej nad tym

Sama nie wiem. Może jakies mądrzejsze głowy się wypowiedzą?:)