dorkaS 31.01.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 A falowiec nieprzeciętny, ciekawe czy jest jakiś desperat, który zna wszystkich sąsiadów z bloku po nazwisku W czasach ochrony danych osobowych nie ma szans, nawet jakby od klatki do klatki się szlajał chciał zczytywać z domofonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 31.01.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Ale by to ogarnąć musiał zacząć przed wprowadzeniem ustawy A z takich ciekawych budynków jest jeszcze Prora, kurort, który nakazał wybudować Hitler, dla niemieckich mas pracujacych. Jednorazowo mógłby "gościć" 20 tysięcy ludzi, a stołówki (w kazdym bloku jedna) 2,5 tysiąca. Planowana długość...4,5 km Oczywiście wszystko malowniczo położone,rzut beretem od Bałtyku. http://www.ruegencenter.de/badestrand/images/prora-strand-2-4176.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 31.01.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 W takim Trzęsaczu mógłby za falochron robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 31.01.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 31.01.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Fajnie.. blisko do plaży widoki tez super:) ale jak zawieje to masakra.. my na polu i jak wczoraj zaczęło wiać to piaskiem po żaluzjach biło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.01.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Witam się u Ciebie Agalind Jak ja się przekopię przez Twój wątek:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.01.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Pamiętam wywiad z mieszkanką falowca, sporo wiedziała o sąsiadach, o historii poszczególnych mieszkań, mówiła że czują sie wspólnotą, jak małe miasteczko:) Ja w USA była wiele lat temu (lot z Berlina trwał chyba z 16godz.) widziałam tylko NY i Filadelfię, ale kusi mnie jeszcze parę innych miejsc, w tym Chicago:p Najbliższe plany jednak na kosztowny wyjazd będą na Senegal i Gambię Masz jakieś fotki z polskiej dzielnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.01.2013 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Nadrobiłam:) W hameryce nigdy nie byłam, więc tym fajniej pooglądać "real" foty Mam nadzieje,ze dobrze Ci tam A falowiec nieprzeciętny, ciekawe czy jest jakiś desperat, który zna wszystkich sąsiadów z bloku po nazwisku Moja koleżanka mieszkała w falowcu, ale nie znała zbyt wielu mieszkańców, tylko najblizszych sąsiadów. Ludzie się tam teraz tak często zmieniają, że to nie jest łatwe. Raczej nikt nie chce tam na stałe mieszkać, więc głównie studenci tam są, o mieszkania w centrum a tanie:) W czasach ochrony danych osobowych nie ma szans, nawet jakby od klatki do klatki się szlajał chciał zczytywać z domofonów. Ale by to ogarnąć musiał zacząć przed wprowadzeniem ustawy A z takich ciekawych budynków jest jeszcze Prora, kurort, który nakazał wybudować Hitler, dla niemieckich mas pracujacych. Jednorazowo mógłby "gościć" 20 tysięcy ludzi, a stołówki (w kazdym bloku jedna) 2,5 tysiąca. Planowana długość...4,5 km Oczywiście wszystko malowniczo położone,rzut beretem od Bałtyku. http://www.ruegencenter.de/badestrand/images/prora-strand-2-4176.jpg No pięknie położone. Falowiec tez stoi pięć minut piechotą od morza, tylko prostopadle do plazy;) W takim Trzęsaczu mógłby za falochron robić... Fajnie.. blisko do plaży widoki tez super:) ale jak zawieje to masakra.. my na polu i jak wczoraj zaczęło wiać to piaskiem po żaluzjach biło.. Pewnie masz rację, choć czasami bywa, że nad samym morzem spokój a dalej od plaży wieje jak cholera. Witam się u Ciebie Agalind Jak ja się przekopię przez Twój wątek:rolleyes: Ja bym nie próbowała przebijać sie przez komenty;) Dziennik krótszy i bardziej obrazkowy, ale juz zakończony;) Pamiętam wywiad z mieszkanką falowca, sporo wiedziała o sąsiadach, o historii poszczególnych mieszkań, mówiła że czują sie wspólnotą, jak małe miasteczko:) Ja w USA była wiele lat temu (lot z Berlina trwał chyba z 16godz.) widziałam tylko NY i Filadelfię, ale kusi mnie jeszcze parę innych miejsc, w tym Chicago:p Najbliższe plany jednak na kosztowny wyjazd będą na Senegal i Gambię Masz jakieś fotki z polskiej dzielnicy? Mam fotki, postaram się wrzucić wieczorem, ale jak widziałaś "Kochaj albo rzuć" to zdjecia Cię nie zaskocza;) Fajne plany wakacyjne. Kolejnym moim dalekim wyjazdem bedzie Australia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 31.01.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Hej Aga czy mogabyś podzielić się info o Twoich zaluzjach drewnianych? Poszukuję do łazienki jakiejś przesłony na okno i ogladałam drewniane, ale deseczki wydawały mi się dosyc grube, cieńsze byly bambusowe, ale kolorystycznie nie mogłam nic dobrac i w dodatku miały brzydkie maskownice z jajnobrązowego plastiku. Jak to jest u Ciebie? Z jakiej firmy wybrałas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.01.2013 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Hej Aga czy mogabyś podzielić się info o Twoich zaluzjach drewnianych? Poszukuję do łazienki jakiejś przesłony na okno i ogladałam drewniane, ale deseczki wydawały mi się dosyc grube, cieńsze byly bambusowe, ale kolorystycznie nie mogłam nic dobrac i w dodatku miały brzydkie maskownice z jajnobrązowego plastiku. Jak to jest u Ciebie? Z jakiej firmy wybrałas? Cześć Żaluzje wsyztskie mam z firmy MultiRolo, ale oni chyba lokalnie tylko robią. W kazdym razie pojechałam, zobaczyłam, spodobały mi się i zamówiłam:cool:. Szczerze powiem, ze nie chciało mi się nigdzie indziej szukać, bo mi się spodobały i tyle:) Lamelki mają 25mm chyba, nie wiem jakiej sa grubości, ale tutaj nie rzucało mi się to zbytnio w oczy. Maskownica też jest drewniana, w tym samym kolorze co lamelki. Kiedyś robiłam serię foto tym żaluzjom dla Ardei, może znajdę. W obecnej sytuacji niestety Ci ich nie pomierzę No chyba, że do marca poczekasz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.01.2013 23:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Ok, wygrzebałam z forumowych czeluści;) Na żywo nie różnią się tak kolorem od okien. Mam nadzieję, ze dobrze wytłumaczę i pomogę a nie utrudnię podjęcie decyzji Mechanizm żaluzji przykryty jest listwą maskującą, która mocowana jest na magnes: Z listwą maskującą: http://img22.imageshack.us/img22/8012/img0001eb.jpg Bez listwy maskujacej: http://img84.imageshack.us/img84/803/img0002vn.jpg U nas żaluzje sa przymocowane nie do profilu, którego nie powinno się dziurawić, tylko do takiego elementu/listwy, która biegnie wokół całej szyby . To ta zaokrąglona część przy uszczelce. Miejsce montażu z bliska: http://img10.imageshack.us/img10/4576/img0007le.jpg Żaluzja ma po bokach stalowe linki po których sie "porusza". Na dole też jest przymocowana do tej zaokrąglonej listwy: http://img707.imageshack.us/img707/9692/img0011tb.jpg http://img252.imageshack.us/img252/1893/img0008ghc.jpg http://img515.imageshack.us/img515/3448/img0009cbi.jpg Wczoraj był u nas facet na przeglad okien i pytalam go czy wszystko jest ok jest zamontowane. Powiedział, ze jak najbardziej Mam nadzieję, ze zrozumiesz moje wyjaśnienia. Chciałam jeszcze załączyć rysunek poglądowy, ale nie potrafię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 01.02.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Ojej Kochana jesteś Szukałam tych fotek w komentach i zagrzebywałam się w czytaniu wpisów - tak dla przypomnienia W tych, które ja widziałam maskownica nie była z drewna Kolory lamelek były albo jasniejsze albo ciemniejsze od koloru ramy. Największy problem, bo takich żaluzji nie mieli w całości, tylko sam próbnik lamelek i nie mam całościowego wyobrażenia w realu Twoje fotki sa dla mnie zbawieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.02.2013 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Ojej Kochana jesteś Szukałam tych fotek w komentach i zagrzebywałam się w czytaniu wpisów - tak dla przypomnienia W tych, które ja widziałam maskownica nie była z drewna Kolory lamelek były albo jasniejsze albo ciemniejsze od koloru ramy. Największy problem, bo takich żaluzji nie mieli w całości, tylko sam próbnik lamelek i nie mam całościowego wyobrażenia w realu Twoje fotki sa dla mnie zbawieniem Ewuś, nie ma żadnego problemu. Znalazłam jeszcze takie w całości: http://imageshack.us/a/img43/3609/img0011uer.jpg http://imageshack.us/a/img819/8704/img0023hh.jpg http://imageshack.us/a/img560/4647/img0021rq.jpg Na żywo naprawdę praktycznie nie ma różnicy w kolorze miedzy żaluzjami a ramą. To z czego była ta maskownica? Plastikowa? Jest wiele firm robiących takie żaluzje. Poszukaj w sieci gdzieś w Twojej okolicy a na pewno uda Ci sie zobaczyc całe na żywo i dobierzesz kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.02.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 No to świetnie:o mam zamówione żaluzje na wszystkie okna i nie wiem jakie mają maskownice:confused: nawet nie pomyślałam, że mogą być plastikowe:sick: Jutro rano dzwonię i pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.02.2013 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Szczerze powiedziawszy, to gdyby nie Ewa też bym nie wiedziała, że maskownice mogą być plastikowe. U mnie to drewniana listewka z magnesem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.02.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Mam nadzieję, że moje też są drewniane, bo inaczej:sick: Aga, przepiękne jest to zdjęcie z ziołami i zielenią za oknem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.02.2013 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Mam nadzieję, że moje też są drewniane, bo inaczej:sick: Aga, przepiękne jest to zdjęcie z ziołami i zielenią za oknem:) Uwielbiam ten widok. Zwłaszcza teraz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.02.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Aga, tęsknisz za swoim ślicznym domkiem, czy tylko za latem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.02.2013 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Aga, tęsknisz za swoim ślicznym domkiem, czy tylko za latem;) Tęsknię za latem, ale za domem bardziej:) EDIT: W tym domu nawet zima ma swój urok;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.02.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 I to się nazywa własne miejsce na ziemi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts