amglad1 11.04.2013 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 cześć Aga:) a ja sobie myslę, że każde pokolenie jest inne i ma swoje prawa. oczywiście tak świetnych jak my to już nie będzie;) ale trzeba dać młodym szanse... popatrzcie, jeszcze my - znaczy ja - zahaczyłam się o końcówkę walki z komuną - poprzednie pokolenia też z czymś walczyły - nasze dzieci nie muszą już, żyją w innym świecie, nie wiem lepszym czy gorszym... z naszego punktu widzenia pewnie gorszym, ale oni nie znają innego świata. jak powiedziałam mojemu synowi, że pierwszy komp tata mi przywiózł z zagramanicy i był to spectrum jakiśtam i była jedna gra - taki jakby tenis - kreską chodzącą góra dół odbijało się piłeczkę, to mój młody nie mógł w to uwierzyć.... z drugiej strony mnie nowoczesny telefon komórkowy jest w stanie przerazić i wprawić w co najmniej zakłopotanie, a on i jemu podobni biorą w ręce i po kilku minutach mają rozpracowany, tylko paluszki śmigają... mój młody też gra sporo na kompie, ale jezdzi dużo na rowerze,na rajdy, ma szałas nad rzeczką ktory zbudował z kolegami, palimy ogniska, łazimy na wycieczki - staramy się zdrowy kompromis utrzymać. i jak obserwuję kilka osób z klasy jego też tak czyni... także nie jest tak żle. porównywanie pokoleń nie ma sensu według mnie. jedyne co mnie martwi, to edukacja - sposób przyswajania wiedzy i jakość szkół. mamy coraz głupsze społeczeństwo, bez przemyśleń, refleksji - takim łatwiej rządzić....wystarczy komentarze w internecie poczytać - głupota, zawiść i podłość taka polaczkowea z nas wyłazi, żenujące to jest. odkąd internet trafił 'pod strzechę' takie też są komentarze najczęściej niestety... dzieńńńńńńńńńńńńńńń dobry WAMMMMMMMMMMMM:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.04.2013 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Masz rację Amglad, pokolenia są różne i nie ma co ich porównywać. Inna sprawa, że obecnie czasami ciężko jest wzbudzić w dzieciakach ciekawość światem, bo skoro wszystko jest w tv i internecie to po co. Niektóre dzieci sa dla wręcz apatyczne i znudzone. Ale w tej kwestii niezastąpieni są rodzice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.04.2013 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Moi Drodzy, chyba wiosna rzeczywiście nadchodzi !!!!!! Dziś u mnie była pierwsza noc bez mrozu!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 11.04.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Masz rację Amglad, pokolenia są różne i nie ma co ich porównywać. Inna sprawa, że obecnie czasami ciężko jest wzbudzić w dzieciakach ciekawość światem, bo skoro wszystko jest w tv i internecie to po co. Niektóre dzieci sa dla wręcz apatyczne i znudzone. Ale w tej kwestii niezastąpieni są rodzice. mój ma na szczęście ciekawość zwiedzania i próbowania innych kuchni - hehe ciekawe po kim.....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 11.04.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Moi Drodzy, chyba wiosna rzeczywiście nadchodzi !!!!!! Dziś u mnie była pierwsza noc bez mrozu!!!!!! gratulacje...... u nas ponuro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.04.2013 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 mój ma na szczęście ciekawość zwiedzania i próbowania innych kuchni - hehe ciekawe po kim.....? Tylko się cieszyć Bo dla mnie to przerażające gdy niektóre maluchy niczym sie nie interesują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.04.2013 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 gratulacje...... u nas ponuro U mnie tez, ale przynajmniej na plusie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 11.04.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 a u mnie się właśnie przebija nieśmiało słońce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 11.04.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 mój ma na szczęście ciekawość zwiedzania i próbowania innych kuchni - hehe ciekawe po kim.....? moi mają nieprzerwaną od urodzenia ciekawość komputera niestety. zgodnie twierdzą, że będą informatykami, jak tata. mały jeszcze mówi, że będzie tworzył gry i nieźle na tym zarobi. na szczęście z domu też wychodzą. starszy chodzi na pimponga, a młody mógłby cały dzień spędzać na podwórku. latem wyciągamy ich z domu na całe dni: jezioro, rowery i do lasu, pod namioty nad morze, no i na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 11.04.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 ha jest nadzieja w narodzie!!!!!!my namioty też lubimy, ale nie w polsce niestetyp.s. nadal ponuro.... po wyprasowaniu stosu tshirtów, dzinsów i kilkunastu koszul jest jeszcze bardziej ponuro...mokra jestem jak mysz kościelna a sterta nie maleje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 11.04.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 to gdzie jeździcie z tymi namiotami?my tradycyjnie nad morze i do nas nad jezioro. o ile nad morzem są to w pełni cywilizowane campingi (prąd, sanitariaty), to u nas zupełna dzicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 11.04.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 no dobra zabieram się za te prasowanie. dobrze, że obiad mam prawie zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.04.2013 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Dziewczyny, a nie chcecie wpaść do mnie poprasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 11.04.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 strasznie Cię lubię i nawet w śmieciach dla Ciebie grzebałam, ale nie dam rady tak się poświęcić z prasowaniem....wybacz:)do francji jeździmy prawie każdego roku - du-pa-ryża na pole namiotowe w lasku bulońskim. REWELACJA. kamping prawie w centrum miasta a cicho, nad rzeką i w parku. kible super, prysznice też - pełen komfort. jest w paryżu takie fajne centrum techniki i nauki z łodzią podwodną i innymi cudami, zaliczamy je każdego roku obserwując jak młody nasz się zmienia i każdrgo roku co innego go interesuje:) no i obowiązkowo wszystkie 'obowiązkowe' atrakcje turystyczne:) - knajpki kafejki i dobre tanie wino:D i super pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 11.04.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Aga, ja do prasowania się nie garnę - ale do pytań jak najbardziej, jeśli pozwolisz: Cudny dom - uwielbiam zaglądać i zerkać na zdjęcia Twojej elewacji!!! Jasne podłogi piękne - świetnie kontrastują z oknami. Masz kostkę szlachetną płukaną? tj. taką z "posypką", takimi malutkimi drobinkami? I jak się sprawdza, zwłaszcza ta jasna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 11.04.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 strasznie Cię lubię i nawet w śmieciach dla Ciebie grzebałam, ale nie dam rady tak się poświęcić z prasowaniem....wybacz:) do francji jeździmy prawie każdego roku - du-pa-ryża na pole namiotowe w lasku bulońskim. REWELACJA. kamping prawie w centrum miasta a cicho, nad rzeką i w parku. kible super, prysznice też - pełen komfort. jest w paryżu takie fajne centrum techniki i nauki z łodzią podwodną i innymi cudami, zaliczamy je każdego roku obserwując jak młody nasz się zmienia i każdrgo roku co innego go interesuje:) no i obowiązkowo wszystkie 'obowiązkowe' atrakcje turystyczne:) - knajpki kafejki i dobre tanie wino:D i super pogoda a to mnie zaskoczyłaś. myślałam, że jakaś chorwacja, czy cóś. no ale na paryż to nas pewnie nawet z namiotem nie stać. ale jakby co to zgłoszę się po namiary. Aga z tym prasowaniem to też się niestety nie wyrywam. skończyłam ciuch młodego i zrobiłam małą przerwę. ale zaraz wracam do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 11.04.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 zapewniam Cię Kasia, że nie jest drogo. popatrz w necie na pewno to pole namiotowo-kempingowe ma swoją stronę a w recepcji są ludzie mówiący po polksku - to świetna baza wypadowa do zwiedzania paryza i okolic. dwa lata temu bujnelismy się z paryza na południe w okolice marsylii na kąpiele w ciepłym morzu - też tanio sie obeszlismy polami namiotowymi. najdroższa benzyna:( poza tym - do zniesienia. w każdym razie - polecam z czystym sumieniem:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.04.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Jeździcie samochodem do Paryża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.04.2013 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 strasznie Cię lubię i nawet w śmieciach dla Ciebie grzebałam, ale nie dam rady tak się poświęcić z prasowaniem....wybacz:) do francji jeździmy prawie każdego roku - du-pa-ryża na pole namiotowe w lasku bulońskim. REWELACJA. kamping prawie w centrum miasta a cicho, nad rzeką i w parku. kible super, prysznice też - pełen komfort. jest w paryżu takie fajne centrum techniki i nauki z łodzią podwodną i innymi cudami, zaliczamy je każdego roku obserwując jak młody nasz się zmienia i każdrgo roku co innego go interesuje:) no i obowiązkowo wszystkie 'obowiązkowe' atrakcje turystyczne:) - knajpki kafejki i dobre tanie wino:D i super pogoda No widzisz, myslałam, ze po grzebaniu w śmieciach dasz się namówić Uwielbiam ten Park Naukowo-Technologiczny. Kapitalne miejsce nie tylko dla dzieci:) Aga, ja do prasowania się nie garnę - ale do pytań jak najbardziej, jeśli pozwolisz: Cudny dom - uwielbiam zaglądać i zerkać na zdjęcia Twojej elewacji!!! Jasne podłogi piękne - świetnie kontrastują z oknami. Masz kostkę szlachetną płukaną? tj. taką z "posypką", takimi malutkimi drobinkami? I jak się sprawdza, zwłaszcza ta jasna? Tak, mam kostkę z posypką. Jak na razie nie narzekam. Nie kruszy sie ani nic z nią nie dzieje. Plamę już nawet jakieś auto zrobiło na tej ciemnej, zasypalismy piaskiem, wyschło i praktycznie juz nie widac. Bałam sie dac wiekszosc w jasnej kostce ze wzgledu na plamy wlasnie. a to mnie zaskoczyłaś. myślałam, że jakaś chorwacja, czy cóś. no ale na paryż to nas pewnie nawet z namiotem nie stać. ale jakby co to zgłoszę się po namiary. Aga z tym prasowaniem to też się niestety nie wyrywam. skończyłam ciuch młodego i zrobiłam małą przerwę. ale zaraz wracam do roboty. Oj, dziewczyny, a tak na Was liczyłam Co do cen to nie byłabym pewna, ze tak drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 11.04.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Jeździcie samochodem do Paryża? hej pesteczko, jeździmy tam na wakcje prawie co roku...droga nam zajmuje czasem kilka dni bo to w lewo skręcimy bo jakiś fajny zamek do obejrzenia a to w prawo bo coś nas zauroczy...tak to wygląda - nie przepadam za zorganizowanymi wyjazdami bo ja sie nie lubie do innych dostosowywać, szczególnie na wakacjach i my powolni jesteśmy i wszystko swoim wakacyjnym rytmem sie toczy... tak lubimy podrózować sobie...ale w końcu za każdym razem trafiamy do tego Paryża;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts