agalind 11.04.2013 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 hej pesteczko, jeździmy tam na wakcje prawie co roku...droga nam zajmuje czasem kilka dni bo to w lewo skręcimy bo jakiś fajny zamek do obejrzenia a to w prawo bo coś nas zauroczy...tak to wygląda - nie przepadam za zorganizowanymi wyjazdami bo ja sie nie lubie do innych dostosowywać, szczególnie na wakacjach i my powolni jesteśmy i wszystko swoim wakacyjnym rytmem sie toczy... tak lubimy podrózować sobie...ale w końcu za każdym razem trafiamy do tego Paryża;) Ja tam nie narzekam jak do Paryża zabładzę Na zorganizowane wycieczki też się nie nadaję, bo nie lubię za tłumem chodzić i do tłumu się dostosowywać. Ja jestem zawsze pilotem "naszej wycieczki", to co sobie bedę konkurencje robić. Tym sposobem zwiedzamy to co chcemy, jak chcemy i kiedy chcemy. Na leżenie na plaży z drinkiem z parasolką tez się nie nadaję. Frajdę sprawia mi już samo szukanie miejsca gdzie moglibyśmy pojechać, czytanie przewodników. Gdybym pojechała z biura czułabym sie jak dziecko, któremu zabrano zabawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 11.04.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 no jak my się świetnie rozumiemy Aga.... no jak moja młodsza siostra jesteś:hug: a tak a propos to byłam u Ciebie w dzienniku w galerii rany jaki Ty masz piękny domek:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.04.2013 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 no jak my się świetnie rozumiemy Aga.... no jak moja młodsza siostra jesteś:hug: a tak a propos to byłam u Ciebie w dzienniku w galerii rany jaki Ty masz piękny domek:yes: To chyba nie u mnie byłaś Mam młodszą siostrę, moge mieć i starszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.04.2013 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 2 lata temu zorganizowałam 3-tygodniową wycieczkę autem (i promami). Było bosko:) Jeden z najlepszych urlopów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.04.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 To najlepszy sposób podróżowania. Też nie lubię wszelkich zorganizowanych. Najlepiej wspominam roczne (prawie) włóczenie się po Egipcie. Było wspaniale, masa przygód i widziałam to czego zwykły turysta nie zobaczy. Nawet kiedyś myślałam o napisaniu czegoś. Ale mi przeszło, a raczej pomysł obrzydł, bo teraz każda byle piśmienna gapa uważa za swój obowiązek książkę wydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.04.2013 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 To najlepszy sposób podróżowania. Też nie lubię wszelkich zorganizowanych. Najlepiej wspominam roczne (prawie) włóczenie się po Egipcie. Było wspaniale, masa przygód i widziałam to czego zwykły turysta nie zobaczy. Nawet kiedyś myślałam o napisaniu czegoś. Ale mi przeszło, a raczej pomysł obrzydł, bo teraz każda byle piśmienna gapa uważa za swój obowiązek książkę wydać. Pestko, po takich podróżach wydaje mi się, ze Ty masz o czym pisać i książka miałaby treść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 12.04.2013 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 agalind mozesz mi napisac co za kabine prysznicowa masz i brodzik? dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 12.04.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 amglad ale mi smaka narobiłaś tym paryżem, aż mi oczy rozbłysły, napisz proszę coś wiecej, gdzie to pole, jak z cenami, z dzieckami można tam jechać? (może byc na priv) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 12.04.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 o, rany, chwilkę mnie nie było, a tu podróżnicze tematy Jak ja uwielbiam organizować prywatne rodzinne/przyjacielskie wypady, zorganizowane i all inclusive są dla mnie praktycznie rónoznaczne z zamknięciem w złotej klatce. amglad, jeździcie do paryża 'dołem' czy 'górą'? bo po drodze Belgia i Luksemburg, a jeszcze Pikardia i Ardeny. Boszz, aaaa, już mi się włączył wędrowniczek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.04.2013 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Pestko, po takich podróżach wydaje mi się, ze Ty masz o czym pisać i książka miałaby treść Może i by miała, ale wiesz odrzuca mnie jak patrzę na te wszystkie „ksiązki” celebryckie. Są takie „odkrywcze” i takim językiem napisane, więc pewnie nie napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 13.04.2013 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 o, rany, chwilkę mnie nie było, a tu podróżnicze tematy Jak ja uwielbiam organizować prywatne rodzinne/przyjacielskie wypady, zorganizowane i all inclusive są dla mnie praktycznie rónoznaczne z zamknięciem w złotej klatce. amglad, jeździcie do paryża 'dołem' czy 'górą'? bo po drodze Belgia i Luksemburg, a jeszcze Pikardia i Ardeny. Boszz, aaaa, już mi się włączył wędrowniczek... górą -środkiem - jak nam siępodoba. jechalismy tak i tak i zawsze coś nowego i fajnego do zobaczenia:) takie szwendanie ma wiele uroku:) w tym roku nie damy rady nigdzie się wyrwać niestety:(:( ale w przyszłym - znowu francja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 13.04.2013 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 ja uciekam od takiej literatury, chyba jedynie cejrowski mogłby mnie zainteresować, bo lubię jego poczucie humoru chociaż nie podzielam poglądów niektórych, szczególnie politycznych...więc wystarczą mi jego popisy w tvale polecam Pałkiewicza, to literatura podróżnicza przez duże Lteraz byłby problem przebić się z taką książką - tak jak pestka mówi, każda gapa co za granicę da krok, popełnia książkę szumnie zwaną podróżniczą...zupełnie jak z kulinariami... wysyp programów i książek, o jakości nikt nie myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.04.2013 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Był kiedyś taki pisarz Arkady Fiedler, Poznaniak. Zaczytywałam się jego książkami Ryby śpiewaja w Ukajali, Kanada pachnąca żywicą i sporo innych. Podobno dokładnie zjeździł wszystkie miejsca, o których pisał. Pisał świetnie i do dziś mam kilka jego książek na półce. Serce jednak do niego straciłam, gdy mój były poznał, mocno starszego już wtedy, pana przy okazji nakręcania filmu dla TV. Okazało się jaki z niego podróżnik, bo np. w Kanadzie w ogóle nie był. Takie informacje wygrzebali o nim producenci filmu. Być może gdzie indziej był i naprawdę podróżował, a może był tylko jak typowy turysta. Uwielbiałam też Centkiewiczów – pisali opowieści polarnicze. Wychodziła kiedyś w PL seria „Naokoło świata”. Mam kilka książek np. świetna jest o wyprawie kon-tiki. Ale najbardziej lubię Człowieka Everestu, biografię Tenzinga,jednego z dwóch pierwszych zdobywców Mount Everest. Te współczesne książki o podróżach nie mają w sobie ani grama tych emocji jakie przekazywały tamte, stare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
comin 13.04.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Cześć, podobają mi się Twoje okna, możesz powiedzieć jaki to profil i kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.04.2013 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Kącik podróżniczy sie zrobił. Muszę wymyślić gdzie w tym roku ruszyć. agalind mozesz mi napisac co za kabine prysznicowa masz i brodzik? dziekuje Kabina Radaway Almatea. Brodzika nie pamiętam, ale w tym samym sklepie kupowaliśmy, żeby pasował. http://plytki-lazienki.pl/p/22/12434/radaway-almatea-pdj-kabina-polokragla-90x90-lewa-szklo-przejrzyste-30602-01-01n-kabiny-prysznicowe-prysznic.html Może i by miała, ale wiesz odrzuca mnie jak patrzę na te wszystkie „ksiązki” celebryckie. Są takie „odkrywcze” i takim językiem napisane, więc pewnie nie napiszę Wiem, wiem. Od czasu gdy kazda "gwiazdka" ksiażki piszę nie znoszę chodzić do ksiegarni. Cześć, podobają mi się Twoje okna, możesz powiedzieć jaki to profil i kolor? Okna są 3-szybowe, 6-komorowe STĄD . Kolor złoty dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 17.04.2013 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 ja w tym roku - zupełnie jak w poprzednim - nie ruszam się z mojego miejsca na ziemi nigdzie... buziaczki:hug::hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.04.2013 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 (edytowane) ja w tym roku - zupełnie jak w poprzednim - nie ruszam się z mojego miejsca na ziemi nigdzie... buziaczki:hug::hug: No właśnie ta opcja mnie kusi najbardziej Z drugiej strony mój szwędacz sie powoli budzi:) Edytowane 17 Kwietnia 2013 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 17.04.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 ja w tym roku - zupełnie jak w poprzednim - nie ruszam się z mojego miejsca na ziemi nigdzie... buziaczki:hug::hug: ja chyba do takiej opcji będę zmuszona. choć nie tracę nadziei. w zeszłym roku też mieliśmy nigdzie nie jechać, a zaliczyliśmy 5 dni pod namiotem nad morzem i jeszcze na koniec wakacji wybraliśmy się na wileńszczyznę. także może i w tym roku nie będzie źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 17.04.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Z drugiej strony mój szwędacz sie powoli budzi:) mój też, ale go skutecznie stępiam w tym sezonie.... brak biletów NBP się kłania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.04.2013 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Z drugiej strony mój szwędacz sie powoli budzi:) mój też, ale go skutecznie stępiam w tym sezonie.... brak biletów NBP się kłania... Coś w tym jest. Oby tylko pogoda dopisała to moge nigdzie nei wyjeżdzać Las, jeziora, morze niedaleko - jest co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts