dorkaS 17.04.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 maxi, ale u Was to wystarczy kilka przysłowiowych kroków i można się poczuć jak na wakacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 18.04.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 no tak. jezioro mamy blisko. doceniamy to bardzo i korzystamy na co dzień. ale chciałoby się też gdzieś ruszyć. a dzieciaki nie wyobrażają sobie wakacji bez morza. oni się już kłócą gdzie jechać, czy do Krynicy, czy Władysławowa. a jeszcze nie wiedzą, że może morza wcale nie będzie. no ale jak pisałam mam ciągle nadzieję, więc nic im nie mówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.04.2013 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Cześć Dziewczyny. Jeju, jaka wczoraj była piękna pogoda:) 26stopni!!!!!!! Dziś tylko połowa z tego, ale i tak pięknie. Weekend ma być chłodniejszy, ale co tam. Jutro ruszam do ogrodu, a raczej tego co ogrodem może kiedyś bedzie;) Kupiłam dzisiaj rododendron (do -30stC) w Biedronie za całe 19,99zł Mam do wsadzenia jeszcze 2 świerki, które na święta BN kupiłam. Wczoraj obcięłam wrzosy, muszę lawendę kupić i niech się dzieje. Zobaczymy ile z tego urośnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.04.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Cześć Aga:)U nas wczoraj tez było pięknie - dziś trochę chłodniej ale to już na pewno to o czym marzyłyśmy miesiącami - wiosna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.04.2013 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Cześć Aga:) U nas wczoraj tez było pięknie - dziś trochę chłodniej ale to już na pewno to o czym marzyłyśmy miesiącami - wiosna;) Oj tak:) Najlepiej niech ta wiosna już zostanie i nie odchodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 19.04.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Aga, ja też kupilam dwa rododendrony - ciekawe, czy nam się udadzą.. a wrzosy to się przycina? nie wiedziałam.... u nas też dziś zimniej, jutro i w nocy niedz - pon mają być przymrozki do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 22.04.2013 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 i jak Aga, posadziłaś swoje dondrony?łykend w ogródku???buziaki poniedziałkowe:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.04.2013 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Weekend minął pracowicie, o czym najlepiej świadczą odciski na dłoniach Mimo wiatru i chłodu było całkiem fajnie, choć wieczorem padliśmy jak kawki. Wygrabiłam całą suchą trawę (stąd te odciski), posadzone zostały świerki świąteczne i nawieziona ziemia tu i ówdzie. Rododendrona wsadzę pewnie dziś, bo już nie dałam rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.04.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Aga Ogrodniczka:) Ławeczka stoi już na swoim miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.04.2013 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Aga Ogrodniczka:) Ławeczka stoi już na swoim miejscu? Cześć Luczka:hug: Pewnie, że stoi:) Wczoraj zwlekliśmy się z niej o 22ej, tak było fajnie ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.04.2013 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Poradźcie czym mam obsadzić pokrywę od szamba, żeby jej nie oglądać? Myslałam o jakiejś trawie ozdobnej, np. Festuca glauca Cinerea - Kostrzewa sina Cinerea. Ma to sens? Na tym zdjęciu ją widać:http://img341.imageshack.us/img341/245/img0012ixk.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.04.2013 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Słabo to wygląda. Porobię dzisiaj fotki aktualne. Zrobię tez plan ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 23.04.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 zrób zrób, będziemy się inspirować trawy to fajna sprawa i pieknie szumią jak jest ich więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.04.2013 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 (edytowane) zrób zrób, będziemy się inspirować trawy to fajna sprawa i pieknie szumią jak jest ich więcej Sa piękne i strasznie mi się podobają, tylko niektóre sa ogromne, np. miskanty. A ja bym chciala przeslonić troche ta pokrywę. Dlatego wybrałam ta kostrzewę. Myslalam tez ewentualnie o jakis iglakach plożacych, ale trawy fajniejsze EDIT: Nitka, z inspirowaniem może być porblem, bo aktualne zdjecia nie różnią się dużo od tego. No tylko trawę jakąś widać. Edytowane 23 Kwietnia 2013 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.04.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 O rany, rany nadrobiłam Szwendacze pospolite ja juz dawno wyrosłam z wyjazdów zorganizowanych. Acz nie ukrywam,ze spontan już mi nie raz bokiem wyszedł (nocka w samochodzie z trzylatkiem, nie była najgorszą traumą), ale jest spontan, jest impreza Właśnie siedzę przy kompie i planuję majówkę, mamy 5 dni wolnego (cud, pani cud), więc zal by było siedzieć w domu. A że mój ślubny dokonał,kilka dni temu porażającego odkrycia wybraliśmy kierunek nam dobrze znany - południe , południowy zachód. Mam nadzieję,że uda się coś zorganizować w tak krótkim czasie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 23.04.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Aga, a którędy odszambiacie to szambo? przez tę klaplkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.04.2013 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 O rany, rany nadrobiłam Szwendacze pospolite ja juz dawno wyrosłam z wyjazdów zorganizowanych. Acz nie ukrywam,ze spontan już mi nie raz bokiem wyszedł (nocka w samochodzie z trzylatkiem, nie była najgorszą traumą), ale jest spontan, jest impreza Właśnie siedzę przy kompie i planuję majówkę, mamy 5 dni wolnego (cud, pani cud), więc zal by było siedzieć w domu. A że mój ślubny dokonał,kilka dni temu porażającego odkrycia wybraliśmy kierunek nam dobrze znany - południe , południowy zachód. Mam nadzieję,że uda się coś zorganizować w tak krótkim czasie:) Tylko pozazdrościć. Jak ja dawno w tych okolicach nie byłam. Aga, a którędy odszambiacie to szambo? przez tę klaplkę ? Tak, tyle, ze nie trzeba całej jej odsuwać żeby sie do środka dostac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 23.04.2013 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 to trzeba wziąć pod uwagę, że przy otwieraniu coś delikatnego może ci się połamać. może jednak coś mocniejszego od traw, jakieś krzewinki, np irga płożąca jest fajna z czerwonymi jagódkami. a z drugiej strony, jak bardzo podobają Ci się te trawy, to sadź. najwyżej będziesz nadzorować każde wypompowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.04.2013 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 to trzeba wziąć pod uwagę, że przy otwieraniu coś delikatnego może ci się połamać. może jednak coś mocniejszego od traw, jakieś krzewinki, np irga płożąca jest fajna z czerwonymi jagódkami. a z drugiej strony, jak bardzo podobają Ci się te trawy, to sadź. najwyżej będziesz nadzorować każde wypompowanie. A ja właśnie u Ciebie w komentach siedziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.04.2013 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Miałam zrobić zdjecia, ale oczywiście nie zrobiłam:bash: Plan za to na szybko skleciłam.http://img195.imageshack.us/img195/7075/ogrodskan.jpg Zaznaczyłam nieszczęsną pokrywę od szamba, którą chcę zasłonić. Kilka szczegółów: Działka w kształcie prostokąta ok 23x44m. Podłoże suche, piaszczyste, lekkie przewarstwienia gliny na głębokości ok. 1m. Taras drewniany będzie zrobiony na gruncie (na usypanej ziemi), więc będzie spad zrobiony w kierunku południowym. Moja propozycja: -świerk serbski dookoła działki -od frontu, na tle sciany jakiś krzew +niskie rośliny pod nim (np. funkie) -w rabacie lawenda -oslonięcie pokrywy od szamba trawami lub iglakiem płożacym -w dolnym prawym rogu działki wartwowo krzewy i rosliny (trójkąt) Zalezy mi na różnorodności i na tym, zeby np. jesienią i zimą tez były jakiś kolory. Zasadniczo chcę zacząć od frontu domu, bo z tyłu jeszcze dużo bedzie się działo - budowa tarasu, rozwalenie jednej szopy i budowa drugiej, nawiezienie ziemi itp. Mile widziane podpowiedzi co można na tej mojej działce zrobić, zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts