agalind 09.05.2013 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Ogarnę się trochę i powrzucam fotki badyli. Wstyd się przyznać, ale wczoraj pierwszy raz od roku byłam nad morzem Było cudownie i jeszcze nie-turystycznie, czyli tak jak lubię. No i kupiłam sobie obrazki na górny hol. Jak zawisną na ścianie to pokażę. PS. Zaraz pewnie mnie zabiją Ci, którzy do morza mają daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 09.05.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 mniam mniam, wszędzie dziś o jedzeniu, chyba spróbuję tą roladę bazylia jest jednoroczna Aga u nas burzy nie było a nad morzem tez jeszcze nie była, mam nadzieję, że na dzień dziecka nam się uda. Miłego dzionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 09.05.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 a u mnie wreszcie pada i grzmi:) co za ulga!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.05.2013 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 a u mnie wreszcie pada i grzmi:) co za ulga!!! Fajnie, nie? U nas duchota, więc jest szansa, że też popada. Idą te chmury do mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 09.05.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 chyba idą, wbiłam gdańsk w mapę, nie wiem dokładnie gdzie mieszkasz, na gd przewidują dziś lekkie opady, większe będą jutro...wiatr ustał, kapie tak dziwnie, momentami sporo, a teraz na przykład cisza i ani kropelki tylko ciemno i grzmi gdzieś w okolicach...a nad morzem jasno i tylko kilka białych chmurek jak patrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.05.2013 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Kierunek dobry:) Widziałam też prognozę i niby ma padać. Dobrze, przynajmniej nie bedzie trzeba podlewac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 09.05.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 ale może do mnie to tak po 17 niech dojdzie, bo wcześniej szambo będą montować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 09.05.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 a u mnie wreszcie pada i grzmi:) co za ulga!!! zebym ja sie mogla tak cieszyc z takiej pogody to by bylo fajnie... amglad.... deszcze i burze to wyczarowac potrafisz... ale zeby wiosne przywolac to jakos tobie to nie wychodzilo... zmienilas taktyke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.05.2013 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 ale może do mnie to tak po 17 niech dojdzie, bo wcześniej szambo będą montować Załatwione, deszcz poczeka;) zebym ja sie mogla tak cieszyc z takiej pogody to by bylo fajnie... amglad.... deszcze i burze to wyczarowac potrafisz... ale zeby wiosne przywolac to jakos tobie to nie wychodzilo... zmienilas taktyke? Teraz zaklęcia po norwesku mówi :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 09.05.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 dzięki za kolejny fajny przepis. zapisałam i przy najbliższej okazji wypróbuję. normalnie to forum, to skarbnica przepisów kulinarnych. niedługo będę masterchefem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.05.2013 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 dzięki za kolejny fajny przepis. zapisałam i przy najbliższej okazji wypróbuję. normalnie to forum, to skarbnica przepisów kulinarnych. niedługo będę masterchefem. Następna edycja programu nalezy do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 09.05.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Szpinak odparowujesz na patelni, wrzucasz do miski, podsmazasz pieczarki, potem cebulke i do tej samej miski. Jak ostygnie wbijasz jajo (troche sobie zostaw na koniec), dodajesz starty ser zolty (ja dodaje jeszcze troche parmezanu), posiekaną natke pietruszki, sol, pieprz (duzo pieprzu). Ciasto francuskie rozwijasz, wykładasz na nie całą zawartość miski i zwijasz w rulon, smarujesz z wierzchu reszta jajka i do piekarnika. Jak sie zrobi złote wyciągasz i mniam mniam. Palce lizać Trzeba tylko dokładnie odparowac szpinak i z pieczarek całą wodę, żeby ciasto nie nasiąkło. Jak pieczarki puszcza wode, to smaze jej chwile w tym, potem zlewam i podsmazam juz prawie na suchej patelni. Zapisuję przepis, bo mi jezyk uciekł nie powiem gdzie, az slina leci Musze go wyprobowac W koncu troche deszczu spadlo, cieszylam sie wczoraj na ten deszcz bo od 3 tygodni kompletna susza u nas byla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.05.2013 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Zapisuję przepis, bo mi jezyk uciekł nie powiem gdzie, az slina leci Musze go wyprobowac W koncu troche deszczu spadlo, cieszylam sie wczoraj na ten deszcz bo od 3 tygodni kompletna susza u nas byla Zrób, bo pychota jest, że szok:) U nas na razie duchota, więc w nocy pewnie będzie powtórka z burzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.05.2013 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Laski, zachorowałam na hamak do ogrodu. O taki, oczywiście dwuosobowy;): http://grzegorzmalag.files.wordpress.com/2011/05/hamak-ogrodowy-deluxe.jpg?w=630 Ma któraś pojęcie, czy to aby nie jest chybotliwe za bardzo? Oczywiscie wybiorę taki o odpowiedniej wytrzymałości, żeby nasza dwójka ziemi nie zaliczyła;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 09.05.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Chybotliwy, czy nie, mi sie podoba i chcialabym taki nawet jakby się dygał i chybotał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.05.2013 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 (edytowane) Chybotliwy, czy nie, mi sie podoba i chcialabym taki nawet jakby się dygał i chybotał No to dokładnie tak jak ja:) EDIT; Przydałaby mi się tylko Pumpaluna, bo ona zawsze jakieś okazje potrafi wyhaczyć Pumpa, where are you? Edytowane 9 Maja 2013 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 09.05.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 sister, piękny.... ja też bym chciała taki, nawet jak każde bujnięcie oznaczałoby nieuchronną podróż w dół...daleko nie ma....piękny.... ale wolałabym solo bujanie...bo ja np bym chciała w lewo bujnąć mocniej, a ten obok mnie na tym hamaku w prawo i co???? a na takim pojedynczym to sama sobie kapitanem, kucharzem i ...majtkiem (albo stringiem) jesteś bomba, tylko pewnie droga ta bomba:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.05.2013 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 sister, piękny.... ja też bym chciała taki, nawet jak każde bujnięcie oznaczałoby nieuchronną podróż w dół...daleko nie ma....piękny.... ale wolałabym solo bujanie...bo ja np bym chciała w lewo bujnąć mocniej, a ten obok mnie na tym hamaku w prawo i co???? a na takim pojedynczym to sama sobie kapitanem, kucharzem i ...majtkiem (albo stringiem) jesteś bomba, tylko pewnie droga ta bomba:( No ja chciałam podwójny, bo coś przez skórę czuję, że pojedynczy byłby tak okupowany, że bym się nie bujnęła ani jako kapitan, majtek ani string Parę stówek kosztuje, ale znalazłam sprzymierzeńca w osobie męża:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.05.2013 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 W Gdyni leje, że strach wyjść z pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 09.05.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 No ja chciałam podwójny, bo coś przez skórę czuję, że pojedynczy byłby tak okupowany, że bym się nie bujnęła ani jako kapitan, majtek ani string Parę stówek kosztuje, ale znalazłam sprzymierzeńca w osobie męża:) jestes w ciazy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts