msdracula 29.05.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Jejjuuuu jaki piękny ogród się tworzy ! Lawenda cudna! uwielbiam, ale mam na razie, niestety posianą tylko w doniczce ale już wiem kogo się będę radizć w sprawie jej uprawy pięknie to wszystko wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 29.05.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Agu przytulam w związku z chorobą w rodzinie oby się wszystko poukładało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.05.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 obok rodo bym zrobiła kącik azaliowy - azalie pieknie kwitną, choć krótko, ale w takim momencie roku, że strasznie chce się kolorów. i lubią torf. i pierisy też - mają ozdobne listki które wyglądają jak kwiaty, a niektóre kwitną. i do tego kalmie - to wszystko fajnie na kupie wygląda i wszystko kwasną glebe lubi, już biorę kartkę i spisuje dobre rady, mam 3 rodo posadzone w ostatnim tygodniu ale chciałabym coś jeszcze; ja nie wiem jak wy kupujecie te wszystkie kwaity w biedronkach, ja nigdy nie widzialam no chyba ze za pozno przychodze i juz rozkupione :/ za rozaneczniki niestety po 55zl placilismy i w moemencie gdy w tydzien wydalismy 300zl a nie widac zeby cos sie zmienilo to mnie az szlak trafia na ceny i ogolnie gdzies tam wsciekla jestem na cala syt. finansowa ze nie moge sobie pozwolic na roslinki ktore bym chciala miec wlasnie ze wzgledow finansowych Złudzenie optyczne, albo kiepski fotograf;) Mamy ciut ponad 1000m2 działki. No i brak płotu powoduje, ze wszyscy nowoodwiedzający nas myślą, że nasza część jest 3 razy większa. Dzięki Nitka, na razie raczkujemy w temacie, więc właściwie oprócz koszenia trawy i chwastów dużo nie robimy . babo, nie grzesz, raz ze u mnie nawet 500m nie ma a cieszę się że mam TYYYYYYLE przestrzeni (w porównaniu z blokiem i okolicznymi szeregówkami) a dwa to jeśli wy raczkujecie to my nawet nie pełzamy bo moje przydomostwo do pokazania się nawet nie nadaje :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.05.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 A powiedzcie mi, czy dereń jadalny to nie będzie głupio wyglądał gdzieś w okolicy rodo? piszę w okolicy bo nie mamy zbyt dużego pola do popisu. No i jeszcze bym pigwę bardzo chciała mieć bo uwielbiam nalewkę z derenia i z pigwy a kupienie i derenia i pigwy graniczy z cudem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.05.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Pumpa,u Konieczka kupisz srylion odmian pigw Uwielbiam sok z pigwy...mniammmm Derenie też ma w tym jadalny i ceny na nasze wypłukane portfele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.05.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 (edytowane) a kto to jest ten Konieczek?jakiś link albo namiar na niego byś mi zostawiła??? właśnie upatrzyłam sobie cuda na allegro i chyba zaraz trochę mężowskich poborów zdefrauduje poczytałam o tym pierisie (czy jak to się odmienia) no i wychodzi, że on strasznie wolno rośnie, jak kupię taki 18-20cm a on po 10latach ma mieć 60cm to kurcze nie dla mnie, nie jestem aż taka cierpliwa Edytowane 29 Maja 2013 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.05.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Tu masz derenie http://www.drzewa.com.pl/search.php?n=10&search_query=dere%C5%84&x=-1084&y=-230&orderby=name&orderway=asc&p=4 i pigwy http://www.drzewa.com.pl/search.php?orderby=name&orderway=desc&n=10&search_query=pigwa&x=-1084&y=-230 sprzedawców z allegro sprawdzaj bardzo dokładnie, bo czasami potrafią takie goowna sprzedawać, że jak otwierasz paczkę, to płakać się chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.05.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 (edytowane) dzięki wielkie, zaraz zerknęna allegro zwyczajowo wszystko kupuję u osób które mają powyżej 99,5% pozytywnych transakcji edit:a któryś konkretny dereń i pigwę polecasz szczególnie?? Edytowane 29 Maja 2013 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 29.05.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Ooooo Malka dzięki... ta szkółka to blisko mnie polookam co mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.05.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Proszę Pumpa, widzę,że obecnie dostępnego derenia jadalnego mają tylko cornus mas, a ja się kompletnie nie znam na odmianach. A pigwę też tylko gruszkową. Pochwaliłam dzień przed zachodem słońca. Oni uprawiają w gruncie, więc już trochę późno na sadzenie, ale pewnie jesienne zapisy będą w sierpniu- wrześniu, wtedy musisz polować. Albo teraz coś z upraw doniczkowych poszukać, choć ja nie spotkałam się z pigwą w doniczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.05.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 spoko, spoko tylko żebym do jesieni nie zapomniała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.05.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 tu mają -też polecany sklep http://www.iglaki24.pl/k1122,drzewka-owocowe-krzewy-owocowe-cydonia-pigwa.html ale cena też inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.05.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Malka zobacz, znalazlam pigwowca w doniczce KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.05.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 ale to pigwowiec nie pigwa , niby podobne, a jednak nie to wyżej dałam Ci link do doniczkowanych i balotowanych pigw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.05.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Pumpa no ja kolezanki nie poznaje:-oSie ogrodnicxka robisz a mowilas ze Ci nie rosnie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.05.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 a to pigwa i pigwowiec to co innego? Luka ja tylko tu teoretyzuję, nawet się nie próbuję wdrażać, ja wybiorę i kupię a mąż niech sadzi, przycina i dogląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.06.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Aga, wszystkiego nie doczytam, ale słyszałam o chorobie w rodzinie , więc mocno trzymam kciuki:hug: Pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.06.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Aga zaszalałam i nakupowałam przeróżnego "zielska" na allegro. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję i za tydzień będę ja mogła pochwalić się przedogródkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.06.2013 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Jejjuuuu jaki piękny ogród się tworzy ! Lawenda cudna! uwielbiam, ale mam na razie, niestety posianą tylko w doniczce ale już wiem kogo się będę radizć w sprawie jej uprawy pięknie to wszystko wygląda A dziękować, dziewkować Roboty jeszcze dużo, ale powoli się zmienia. JAk sobie pomyślę, jaką pustynię miałam w zeszłym roku to gęba mi się śmieje na każdy posadzony kfiotek i krzaczek;) Agu przytulam w związku z chorobą w rodzinie oby się wszystko poukładało Dziękuję już biorę kartkę i spisuje dobre rady, mam 3 rodo posadzone w ostatnim tygodniu ale chciałabym coś jeszcze; ja nie wiem jak wy kupujecie te wszystkie kwaity w biedronkach, ja nigdy nie widzialam no chyba ze za pozno przychodze i juz rozkupione :/ za rozaneczniki niestety po 55zl placilismy i w moemencie gdy w tydzien wydalismy 300zl a nie widac zeby cos sie zmienilo to mnie az szlak trafia na ceny i ogolnie gdzies tam wsciekla jestem na cala syt. finansowa ze nie moge sobie pozwolic na roslinki ktore bym chciala miec wlasnie ze wzgledow finansowych Ja swój kupiłam w biedronce przypadkiem całkiem. Właśnie przekwitł, ale był naprawdę piękny. Pewnie, ze chciałabym więcej, ale kasa nie pozwala, podobnie jak u Ciebie:( babo, nie grzesz, raz ze u mnie nawet 500m nie ma a cieszę się że mam TYYYYYYLE przestrzeni (w porównaniu z blokiem i okolicznymi szeregówkami) a dwa to jeśli wy raczkujecie to my nawet nie pełzamy bo moje przydomostwo do pokazania się nawet nie nadaje :bash: Powoli i Wy zaczniecie raczkować. Tylko czasu trochę trzeba. Trawnik za domem mamy w wersji economy, czyli koszone chwasty Tylko z przrzodu sialiśmy trawę, bo tam klepisko było. a to pigwa i pigwowiec to co innego? Luka ja tylko tu teoretyzuję, nawet się nie próbuję wdrażać, ja wybiorę i kupię a mąż niech sadzi, przycina i dogląda Kupiłam w środe pigwowca, ale pigwa też mi się marzy, zeby naleweczkę robić Aga, wszystkiego nie doczytam, ale słyszałam o chorobie w rodzinie , więc mocno trzymam kciuki:hug: Pozdrawiam serdecznie:) Miło Cię widzieć Dziekuję za kciuki, przydadzą się Co nowego u bławatkowej rodziny? Aga zaszalałam i nakupowałam przeróżnego "zielska" na allegro. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję i za tydzień będę ja mogła pochwalić się przedogródkiem No ja w środę też zaszalałam i troche kasy przepuściłam na zielsko różniste. Mąż skopał mi kolejną rabatę i w piatek wszystko posadziłam. Efekt jest suuuuuupeeeeeerrrrrrr!!! Bardzo skromnie to wyszło, nie? Z tego wszystkiego zapomniałam foty zrobić, ale się poprawię. Obiecuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 03.06.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 koniecznie się popraw, czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts