Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

obok rodo bym zrobiła kącik azaliowy - azalie pieknie kwitną, choć krótko, ale w takim momencie roku, że strasznie chce się kolorów. i lubią torf. i pierisy też - mają ozdobne listki które wyglądają jak kwiaty, a niektóre kwitną. i do tego kalmie - to wszystko fajnie na kupie wygląda i wszystko kwasną glebe lubi,

już biorę kartkę i spisuje dobre rady, mam 3 rodo posadzone w ostatnim tygodniu ale chciałabym coś jeszcze; ja nie wiem jak wy kupujecie te wszystkie kwaity w biedronkach, ja nigdy nie widzialam no chyba ze za pozno przychodze i juz rozkupione :/ za rozaneczniki niestety po 55zl placilismy i w moemencie gdy w tydzien wydalismy 300zl a nie widac zeby cos sie zmienilo to mnie az szlak trafia na ceny i ogolnie gdzies tam wsciekla jestem na cala syt. finansowa ze nie moge sobie pozwolic na roslinki ktore bym chciala miec wlasnie ze wzgledow finansowych :(

Złudzenie optyczne, albo kiepski fotograf;) Mamy ciut ponad 1000m2 działki. No i brak płotu powoduje, ze wszyscy nowoodwiedzający nas myślą, że nasza część jest 3 razy większa.

Dzięki Nitka, na razie raczkujemy w temacie, więc właściwie oprócz koszenia trawy i chwastów dużo nie robimy ;).

babo, nie grzesz, raz ze u mnie nawet 500m nie ma a cieszę się że mam TYYYYYYLE przestrzeni (w porównaniu z blokiem i okolicznymi szeregówkami)

a dwa to jeśli wy raczkujecie to my nawet nie pełzamy bo moje przydomostwo do pokazania się nawet nie nadaje :bash::bash::bash:

a kto to jest ten Konieczek?

jakiś link albo namiar na niego byś mi zostawiła??? właśnie upatrzyłam sobie cuda na allegro i chyba zaraz trochę mężowskich poborów zdefrauduje

poczytałam o tym pierisie (czy jak to się odmienia) no i wychodzi, że on strasznie wolno rośnie, jak kupię taki 18-20cm a on po 10latach ma mieć 60cm to kurcze nie dla mnie, nie jestem aż taka cierpliwa

Edytowane przez pumpaluna

Tu masz derenie

http://www.drzewa.com.pl/search.php?n=10&search_query=dere%C5%84&x=-1084&y=-230&orderby=name&orderway=asc&p=4

i pigwy

http://www.drzewa.com.pl/search.php?orderby=name&orderway=desc&n=10&search_query=pigwa&x=-1084&y=-230

sprzedawców z allegro sprawdzaj bardzo dokładnie, bo czasami potrafią takie goowna sprzedawać, że jak otwierasz paczkę, to płakać się chce :(

Proszę :)

Pumpa, widzę,że obecnie dostępnego derenia jadalnego mają tylko cornus mas, a ja się kompletnie nie znam na odmianach.

A pigwę też tylko gruszkową.

Pochwaliłam dzień przed zachodem słońca.

Oni uprawiają w gruncie, więc już trochę późno na sadzenie, ale pewnie jesienne zapisy będą w sierpniu- wrześniu, wtedy musisz polować.

Albo teraz coś z upraw doniczkowych poszukać, choć ja nie spotkałam się z pigwą w doniczce

Jejjuuuu jaki piękny ogród się tworzy ! Lawenda cudna! uwielbiam, ale mam na razie, niestety posianą tylko w doniczce :) ale już wiem kogo się będę radizć w sprawie jej uprawy :D pięknie to wszystko wygląda :yes:

A dziękować, dziewkować:) Roboty jeszcze dużo, ale powoli się zmienia. JAk sobie pomyślę, jaką pustynię miałam w zeszłym roku to gęba mi się śmieje na każdy posadzony kfiotek i krzaczek;)

Agu przytulam w związku z chorobą w rodzinie :hug: oby się wszystko poukładało :hug:

Dziękuję:hug:

już biorę kartkę i spisuje dobre rady, mam 3 rodo posadzone w ostatnim tygodniu ale chciałabym coś jeszcze; ja nie wiem jak wy kupujecie te wszystkie kwaity w biedronkach, ja nigdy nie widzialam no chyba ze za pozno przychodze i juz rozkupione :/ za rozaneczniki niestety po 55zl placilismy i w moemencie gdy w tydzien wydalismy 300zl a nie widac zeby cos sie zmienilo to mnie az szlak trafia na ceny i ogolnie gdzies tam wsciekla jestem na cala syt. finansowa ze nie moge sobie pozwolic na roslinki ktore bym chciala miec wlasnie ze wzgledow finansowych :(

Ja swój kupiłam w biedronce przypadkiem całkiem. Właśnie przekwitł, ale był naprawdę piękny.

Pewnie, ze chciałabym więcej, ale kasa nie pozwala, podobnie jak u Ciebie:(

babo, nie grzesz, raz ze u mnie nawet 500m nie ma a cieszę się że mam TYYYYYYLE przestrzeni (w porównaniu z blokiem i okolicznymi szeregówkami)

a dwa to jeśli wy raczkujecie to my nawet nie pełzamy bo moje przydomostwo do pokazania się nawet nie nadaje :bash::bash::bash:

Powoli i Wy zaczniecie raczkować. Tylko czasu trochę trzeba. Trawnik za domem mamy w wersji economy, czyli koszone chwasty :lol2: Tylko z przrzodu sialiśmy trawę, bo tam klepisko było.

a to pigwa i pigwowiec to co innego? :oops:

Luka ja tylko tu teoretyzuję, nawet się nie próbuję wdrażać, ja wybiorę i kupię a mąż niech sadzi, przycina i dogląda

Kupiłam w środe pigwowca, ale pigwa też mi się marzy, zeby naleweczkę robić :cool:

Aga, wszystkiego nie doczytam, ale słyszałam o chorobie w rodzinie , więc mocno trzymam kciuki:hug:

Pozdrawiam serdecznie:)

Miło Cię widzieć:hug: Dziekuję za kciuki, przydadzą się:yes: Co nowego u bławatkowej rodziny? :)

Aga zaszalałam i nakupowałam przeróżnego "zielska" na allegro. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję i za tydzień będę ja mogła pochwalić się przedogródkiem

No ja w środę też zaszalałam i troche kasy przepuściłam na zielsko różniste. Mąż skopał mi kolejną rabatę i w piatek wszystko posadziłam. Efekt jest suuuuuupeeeeeerrrrrrr!!! Bardzo skromnie to wyszło, nie? ;) Z tego wszystkiego zapomniałam foty zrobić, ale się poprawię. Obiecuję:)