Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Odkrywam dopiero;) Jak to ja, najpierw zaopatrzyłam się w wiedzę teoretyczną, a teraz wdrażam w praktykę;)

Przedogródek tak troche po omacku zrobiłam i w przyszłym roku będę przesadzać, przekopywać, poszerzac ale na razie bedzie jak jest. Co roku coś nowego i moze wreszcie bedzie tak jakbym chciała.

a jakbyś chciała?

pięknie jest u Ciebie

Inaczej :rotfl:

A tak serio, to właściwie jak zaczełam kopanie to sama za bardzo nie wiedziałam czego chcę. Teraz wiem już więcej (tak mi się wydaje;)), więc w przyszłym roku szykuje się przemeblowanie. W tym rogu dosyć wieje i rodo sie tam trochę meczy jak nim tak trzęsie cały czas, wiec przeniosę go pod ściane domu. A reszta zostanie, tylko towarzystwa przybedzie.

Ja tu tak gadam i gadam a zobaczymy, czy wyjdzie tak jakbym chciała. Na razie najbardziej mi sie podoba ta ostatnio zrobiona rabatka.

Sister, a gdzie foty ja się grzecznie pytam??????

słuchaj, a może latem - najlepiej jakoś po końcu roku szkolnego, coby młodziez miała więcej luzu i ja też;) może sister Ty z mężem (chłopakiem, partnerem czy jak to się teraz poprawnie nazywa) nas odwiedzice np z rowerkami? byłoby fajnie:wiggle: nie ma to jak po długim pedałowaniu stópki umęczone w lodowatym Bałtyku zamoczyć a dzioba w także lodowatym piwku...

czyż ja z moim pomysłem nie jestem genialna????? :yes::yes::yes:

Odkrywam dopiero;) Jak to ja, najpierw zaopatrzyłam się w wiedzę teoretyczną, a teraz wdrażam w praktykę;)

Przedogródek tak troche po omacku zrobiłam i w przyszłym roku będę przesadzać, przekopywać, poszerzac ale na razie bedzie jak jest. Co roku coś nowego i moze wreszcie bedzie tak jakbym chciała.

a ja teraz na wariata działam, znaczy jak kupiłam rodo to sprawdziłam w jaką ziemię wsadzać a potem już tutaj dziewczyny dopełniły dzieła radząc konkretne krzaczory które warto zakupić. Strasznie chciałam mieć kamyki ale ze względu na cenę ich nie będzie. Kupiliśmy korę i niestety zrobiłam błąd bo poszłam po rozum do głowy dopiero jak ją do domu przytargaliśmy, lepsza byłaby brązowa tradycyjna mało się w oczy rzucająca a my nieeee... czerwoną kupiliśmy :bash::bash::bash::bash::bash:

Sister, a gdzie foty ja się grzecznie pytam??????

Foty bedą jak wrócę do domu i jeszcze jasno będzie żebym mogła je zrobić.

słuchaj, a może latem - najlepiej jakoś po końcu roku szkolnego, coby młodziez miała więcej luzu i ja też;) może sister Ty z mężem (chłopakiem, partnerem czy jak to się teraz poprawnie nazywa) nas odwiedzice np z rowerkami? byłoby fajnie:wiggle: nie ma to jak po długim pedałowaniu stópki umęczone w lodowatym Bałtyku zamoczyć a dzioba w także lodowatym piwku...

czyż ja z moim pomysłem nie jestem genialna????? :yes::yes::yes:

Oczywiście, że jesteś genialna (mimo, ze blondynka;)). Myślę, że jest to do zrobienia. Sama nie wiem co bardziej mnie nęci: "stópki umęczone w lodowatym Bałtyku zamoczyć" czy "dzioba w także lodowatym piwku".

Oczywiście, ze najbardziej spotkanie z Tobą:D

a ja teraz na wariata działam, znaczy jak kupiłam rodo to sprawdziłam w jaką ziemię wsadzać a potem już tutaj dziewczyny dopełniły dzieła radząc konkretne krzaczory które warto zakupić. Strasznie chciałam mieć kamyki ale ze względu na cenę ich nie będzie. Kupiliśmy korę i niestety zrobiłam błąd bo poszłam po rozum do głowy dopiero jak ją do domu przytargaliśmy, lepsza byłaby brązowa tradycyjna mało się w oczy rzucająca a my nieeee... czerwoną kupiliśmy :bash::bash::bash::bash::bash:

My dostaliśmy zrąbki za darmochę, to nie wybrzydzałam, chociaż trochę za pstrokate to dla mnie. Kamyczki zdecydowanie ładniejsze, ale to może kiedyś....

U mnie biały kamień (o jakimś damskim imieniu 0 nie pamiętam jakim :oops:) to 320 zł za tonę, a tona starcza na pokrycie około 17 m2

moja opaska ma ponad 40 metrów :bash:

Taki też był mój początkowy zamysł, żeby kamyczki na opaske dać, ale u nas dzialka nie jest całkiem prosta. Opaska miejscami skosem idzie i juz widziałam jak one sie przesypują, więc podarowałam sobie. Za to rabatkę sobie taką zrobię jak zarobię na te otoczaki.

witam się i też grzecznie proszę o fotki nowej rabatki. :)

zazdroszczę, że tak na czysto, pięknie możesz już aranżować swój ogródek.

cały Twój dom jest dla mnie ideałem. a teraz będzie jeszcze na dodatek w pięknym otoczeniu.

u nas pod blokiem rośnie sporo pigwy. chciałam trochę skubnąć, ale obciach przed sąsiadami tak ze szpadlem wyskoczyć. próbowałam łyżką wczoraj coś wydłubać, ale to cholerstwo ma takie długie korzenie. udało mi się tylko jakieś dwa badylki wyciągnąć. może coś z nich będzie. a jak nie, to jednak nocą, w kominiarce i ze szpadlem przyjdę.

witam się i też grzecznie proszę o fotki nowej rabatki. :)

zazdroszczę, że tak na czysto, pięknie możesz już aranżować swój ogródek.

cały Twój dom jest dla mnie ideałem. a teraz będzie jeszcze na dodatek w pięknym otoczeniu.

Dziękuję Maniaczko. Miło to słyszeć. W domu jeszcze trochę prac nas czeka, ale czekamy na wygraną w totka;)

u nas pod blokiem rośnie sporo pigwy. chciałam trochę skubnąć, ale obciach przed sąsiadami tak ze szpadlem wyskoczyć. próbowałam łyżką wczoraj coś wydłubać, ale to cholerstwo ma takie długie korzenie. udało mi się tylko jakieś dwa badylki wyciągnąć. może coś z nich będzie. a jak nie, to jednak nocą, w kominiarce i ze szpadlem przyjdę.

Trzeba mnie było widzieć w majowy weekend ze szpadlem przy szosie jak wykopuję łubiny:rotfl: Kradzione tuczy, bo pięknie zakwitły, wiec może i Twoje pigwy puszczą korzonki :cool:

Jesteście świetne. Jak odbierałam ostatnio M z pracy, to widziałam piekne łubiny mało nie krzyknęłam STÓJ. Oczami wyobraźni widziałam Agę jak wykopuje te łubiny i do ogródka wsadza. :) Musze się jeszcze nad nimi zastanowić.

nie zastanawiaj się tylko kop.

ja mam z rowu fiołki, przebiśniegi i małe łubinki.

my kilka dni temu ponad 2metrowa brzozę 'pożyczyliśmy' z pola....na wieczne nieoddanie:) chyba sie przyjęła, bo listki wyglądają ok. :wiggle: cała ekspedycja była świetnie zaplanowana logistycznie - bryła korzeniowa z ziemia to chyba z kilkadziesiąt kilo ważyła... ale daliśmy radę http://emotikona.pl/emotikony/pic/ciezary.gif

kosówki wszystkie zasadzone - szczerze mam już dość sadzenia na ten sezon, jak pomyślę o robocie w ogrodzie, to mnie obrzydzenie chwyta...:sick: przegięliśmy i muszę odpocząć... wczoraj przesadziliśmy jeszcze borówki am i na ten sezon koniec...a nie.. muszę jeszcze tulipy wykopać... kurde a marzył mi się...http://emotikona.pl/emotikony/pic/61wakacje.gif

a w ramach odpoczynku skoczyliśmy w niedzielę nach berlin na koncert zaczynający trasę Neila Younga i crazy horses po europie http://emotikona.pl/emotikony/pic/62koncert.gif

było super, tylko pogoda nie dopisała...

Sister, to ja muszę sprawdzić plany dyżurowe mojego męża na czerwiec i bedziem się zgadywać i umawiać... fajnie byłoby się spotkać i http://emotikona.pl/emotikony/pic/2piwko.gif http://emotikona.pl/emotikony/pic/2rower.gif http://emotikona.pl/emotikony/pic/45chill.gif http://emotikona.pl/emotikony/pic/zabawa.gif

p.s. nie jestem grubym starym sprośnym facetem zza ekranu;) nie masz się czego bać...