agalind 04.06.2013 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Jesteście świetne. Jak odbierałam ostatnio M z pracy, to widziałam piekne łubiny mało nie krzyknęłam STÓJ. Oczami wyobraźni widziałam Agę jak wykopuje te łubiny i do ogródka wsadza. Musze się jeszcze nad nimi zastanowić. No i pewnie dokładnie tak wygladałam:D Kop, z duża bryłą. One w glinie rosną i lubią mieć mokro, więc najlepiej duzo tej gliny im zostawić to potem nie trzeba latac co rusz i podlewac. Ja wykopałam 3 krzaki, w tym jeden (ten pierwszy wykopywany) wizelismy ze zbyt mała bryłą gliny i on najsłabiej zakwitłw i najszybciej więdnie bez wody. Jak grubo trzeba sypać te kamyczki? tak dekoracyjnie, między roślinkami? O opasce nie myślałam, ale reszta działki w dużym stopniu będzie pokryta kamyczkami i zastanawiam się ile mi tego potrzeba... W sumie to nie wiem, ale to i zalezy do wielkosci kamieni (im mniejsze tym mozna ciensza warstwe. Mając 2-3cm kamyki zrobiłabym ok. 6cm wartswe, zeby chwasty nie przełaziły tak łatwo. Czy dobrze to nie wiem. my kilka dni temu ponad 2metrowa brzozę 'pożyczyliśmy' z pola....na wieczne nieoddanie:) chyba sie przyjęła, bo listki wyglądają ok. cała ekspedycja była świetnie zaplanowana logistycznie - bryła korzeniowa z ziemia to chyba z kilkadziesiąt kilo ważyła... ale daliśmy radę http://emotikona.pl/emotikony/pic/ciezary.gif kosówki wszystkie zasadzone - szczerze mam już dość sadzenia na ten sezon, jak pomyślę o robocie w ogrodzie, to mnie obrzydzenie chwyta... przegięliśmy i muszę odpocząć... wczoraj przesadziliśmy jeszcze borówki am i na ten sezon koniec...a nie.. muszę jeszcze tulipy wykopać... kurde a marzył mi się...http://emotikona.pl/emotikony/pic/61wakacje.gif My sporo drzewek pozyczyliśmy z okolicznych działek i wszystkie oprócz jednego się przyjęły:yes: a w ramach odpoczynku skoczyliśmy w niedzielę nach berlin na koncert zaczynający trasę Neila Younga i crazy horses po europie http://emotikona.pl/emotikony/pic/62koncert.gif było super, tylko pogoda nie dopisała... Przeczytałam Paul Young i pomyślałam sobie, ze po jaka cholere az do Berlina jechaliscie jak on w Dolinie Charlotty ma być Sister, to ja muszę sprawdzić plany dyżurowe mojego męża na czerwiec i bedziem się zgadywać i umawiać... fajnie byłoby się spotkać i http://emotikona.pl/emotikony/pic/2piwko.gif http://emotikona.pl/emotikony/pic/2rower.gif http://emotikona.pl/emotikony/pic/45chill.gif http://emotikona.pl/emotikony/pic/zabawa.gif p.s. nie jestem grubym starym sprośnym facetem zza ekranu;) nie masz się czego bać... Coś tam uradzimy i jakiś termin wynajdziemy. W oknie sie kiedys odbijałaś i nie widziałam grubego sprośnego faceta, więc na razie się nie martwię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 04.06.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 paul young trochę wyje, ale też może być... w szarloccie w tym roku santanę odwiedzimy, mamy bilety na szczęscie, bo od kilku mieś podobno już nie ma... na rowerach jedziemy do szarloty, więc i spożyć będzie mozna co nieco:) http://emotikona.pl/emotikony/pic/2piwko.gif a w moje urodziny w ustce jest pokaz sztucznych ogni - Panie Burmistrzu, naprawdę, nie musiał Pan... i koncert Sidneya polaka - którego cała nasza rodzina uwielbia, szczególnie ragga rap i butelki, nie mówiąc o chomiczówce i winie z dziewczyną http://emotikona.pl/emotikony/pic/0elvis.gif i raz dwa trzy, które tyż lubimy bardzo - ja szczególnie lubię ich płyte koncertową (ze studia z 3ki) raz dwa trzy młynarski... świetne aranżacje, świetne także tego lata będzie koncertowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.06.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Aga, jak zrobić taki opis w stopce jak Ty masz na czerwono? Chcę sprzedać nową wannę, która nie pasowała do naszej łazienki, a gdzie najlepiej dać ogłoszenie, jak nie na forum budowlanym;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2013 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Na Santanę sie nie załapałam niestety:(. A na RazDwaTrzy z checia bym sie wybrała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2013 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Aga, jak zrobić taki opis w stopce jak Ty masz na czerwono? Chcę sprzedać nową wannę, która nie pasowała do naszej łazienki, a gdzie najlepiej dać ogłoszenie, jak nie na forum budowlanym;) Muszę sobie przypomniec. Zaraz Ci napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2013 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Juz wiem, wchodzisz w Ustawienia, po prawej szukasz Edytuj sygnaturę i tam będziesz miała Pociąg do Bławatka. Możesz dopisać kolejne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 04.06.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Na Santanę sie nie załapałam niestety:(. A na RazDwaTrzy z checia bym sie wybrała. to wpadaj... przeciez to niedaleko.... u mnie mam już komplet gości - znajomi wbijają na urodzinowo-koncertową imprezę, ale jakbyś chciała zostać na noc w ustce, to pomogę miejsce znależć. ale mam nadzieje, że do nas na łykend przyjedziecie jeszce przed lipcem. pogadaj z mężem, ja z moim i kombinujmy coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2013 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Coś wymyślimy:yes: Jak tylko innne sprawy mi pozwolą to na pewno sie spotkamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.06.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Dzięki, chyba mi się udało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2013 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Dzięki, chyba mi się udało:) Małą edycję musisz zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.06.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Jak grubo trzeba sypać te kamyczki? tak dekoracyjnie, między roślinkami? O opasce nie myślałam, ale reszta działki w dużym stopniu będzie pokryta kamyczkami i zastanawiam się ile mi tego potrzeba... wpierw geowłóknina, na nią kamyczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 04.06.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 No i pewnie dokładnie tak wygladałam:D Kop, z duża bryłą. One w glinie rosną i lubią mieć mokro, więc najlepiej duzo tej gliny im zostawić to potem nie trzeba latac co rusz i podlewac. Ja wykopałam 3 krzaki, w tym jeden (ten pierwszy wykopywany) wizelismy ze zbyt mała bryłą gliny i on najsłabiej zakwitłw i najszybciej więdnie bez wody. mówisz, że glinę lubią hmmm u mnie w sam raz, tylko gdzie ja je posadzę, planu nie mam. Z czym one dobrze się komponują? Nie macie czasem wrażenia, że rośliny dobrze się komponują ze wszystkim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2013 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 mówisz, że glinę lubią hmmm u mnie w sam raz, tylko gdzie ja je posadzę, planu nie mam. Z czym one dobrze się komponują? Nie macie czasem wrażenia, że rośliny dobrze się komponują ze wszystkim? Jak dam radę to forkę dziś im zrobie. U mnie właściwie same są i dobrze się komponują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.06.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 witam się i też grzecznie proszę o fotki nowej rabatki. zazdroszczę, że tak na czysto, pięknie możesz już aranżować swój ogródek. cały Twój dom jest dla mnie ideałem. a teraz będzie jeszcze na dodatek w pięknym otoczeniu. u nas pod blokiem rośnie sporo pigwy. chciałam trochę skubnąć, ale obciach przed sąsiadami tak ze szpadlem wyskoczyć. próbowałam łyżką wczoraj coś wydłubać, ale to cholerstwo ma takie długie korzenie. udało mi się tylko jakieś dwa badylki wyciągnąć. może coś z nich będzie. a jak nie, to jednak nocą, w kominiarce i ze szpadlem przyjdę. Mój ojciec z osiedlowej rabatki, w taki oto sposób "odszczepiał" mi miskanta olbrzymiego. Wyobraźcie sobie chłopa ubranego na czarno, z saperką i siekierą i prawie 3 metrowymi chaszczami A przecież mógł ściąć liście i wykopać samą bryłę korzeniową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 04.06.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 muszę się po polach przelecieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 04.06.2013 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Mój ojciec z osiedlowej rabatki, w taki oto sposób "odszczepiał" mi miskanta olbrzymiego. Wyobraźcie sobie chłopa ubranego na czarno, z saperką i siekierą i prawie 3 metrowymi chaszczami A przecież mógł ściąć liście i wykopać samą bryłę korzeniową my kilka dni temu podprowadzilismy ponad 2 metrowa brzózkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.06.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 my kilka dni temu podprowadzilismy ponad 2 metrowa brzózkę... ale nie z centrum miasta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 04.06.2013 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 hihi, nie, z pola.... z centrum miasta mam ochotę podprowadzić kilkuletnie głogi, piekne są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2013 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Podziwiam, ze z miasta udało się Wam coś pozyczyć. W naszym bloku tacy detektywni mieszkają, że żadna kominiarka nie pomoże;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.06.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Mój ojciec jest hardkorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts