Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pierwszy raz rozsądnie wybierałam rośliny pod względem tego co one lubią, a nie ja;)

Wylistowałam sobie co się nada i wyposażona w długa listę roślin zadarniających, rosnących w kępach, niskich krzewów i drzew iglastych i niskich krzewów liściastych pojechałam do ogrodnika. Ponad godzinę chodziłam od roślinki do roślinki i próbowałam wybrać. Ile miałam rozterek po drodze:eek:, bo ta ładna i ta też......:confused:

Dobrze, ze sama byłam, bo by mnie maż zatłukł na miejscu jakaś donicą. Zajechałam do domu z wypchanym bagażnikiem, w sumie wydałam tyle ile planowałam, więc spoko. Tak mogę sie bawić w ogrodnika;)

Edytowane przez agalind

ślicznie prezentuje się rabatka. podziwiam za przemyślane wybory. serio, serio. :yes:

ja tak nie potrafię. jak tylko coś mi się spodoba, to chciałabym mieć i nie zastanawiam się, czy będzie dobrze rosło, pasowało do reszty itd.

a łubiny pięknie wybujały. ja takie malutkie wykopałam i wsadziłam je pod świerkami. ale chyba im tam źle, bo nie rosną za bardzo.

poszukam im innego miejsca. gliny u mnie dostatek, skoro piszesz, że ją lubią.

no i zaraz kopiuję tą Twoją rabatkę, jako inspirację na przyszłość.:)

ślicznie prezentuje się rabatka. podziwiam za przemyślane wybory. serio, serio. :yes:

ja tak nie potrafię. jak tylko coś mi się spodoba, to chciałabym mieć i nie zastanawiam się, czy będzie dobrze rosło, pasowało do reszty itd.

a łubiny pięknie wybujały. ja takie malutkie wykopałam i wsadziłam je pod świerkami. ale chyba im tam źle, bo nie rosną za bardzo.

poszukam im innego miejsca. gliny u mnie dostatek, skoro piszesz, że ją lubią.

no i zaraz kopiuję tą Twoją rabatkę, jako inspirację na przyszłość.:)

Pierwszy raz kierowałam się tym co lubią rośliny i chyba dobrze zrobiłam, bo żadna jeszcze nie padła;)

Łubiny lubią słońce, pewnie pod świerkami cien mają i wolniej rosną, ale spokojnie kwiatów się doczekasz. Wzdłuż naszej szosy te pod drzewami jeszcze kwiatów nie mają, ale pąki są.

Metoda ta sama;) tabelki sobie porobiłam z pokrojem roślin, upodobaniami glebowymi itp. mam nadzieję, że efekt też będzie u mnie spoko.

A kaczeńce piękne, ale za płotem, bo mi do koncepcji ogrodu nie pasują;)

Nie, no wiadomo;):rotfl:

w kompleksy wpadnę, tak poważnie podchodzicie do ogrodu, podziwiam

idę po raz 16 pooglądać Twoją rabatkę Aga

Oglądaj do woli, ja teraz na żywo mam okazję i coraz bardziej mi się podoba:D

No widzisz Nita jak zamilkłam w tym watku - wstyd mi za moją ignorancję.

Ale jesienia nadrobię jak wyrównamy teren... przecież jesienią też sie coś sadzi/sieje nie??

Jesien idealna na wsadzanie cebul (tulipany, krokusy) i drzewek wszelkiej maści. Bedziesz miała co robić :yes:

no a jak, jesienią wpadacie do mnie na coś pysznego, każda łopatkę w dłoń i wsadzamy te 40 kosówek :D

To ja sie zgłaszam do wsadzania. U mnie maż jest od kopania:lol2: