Ardea 05.06.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Kolory tak jak u mnie, tylko bez żółtego, bo akurat jedyne kwiaty jakich nie lubię to żółte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.06.2013 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Kaczeńscy mogłabym mieć całe pole:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 05.06.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Sister, heloł ja jestem pod ogromnym wrażeniem!!!!:jawdrop: jesteś super ogrodniczką!!! Kobieto, super wyszło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.06.2013 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Nie przesadzaj:lol2: Do super jeszcze daleko:yes: Jak już się przebiłam przez katalog z roślinami to poszło całkiem gładko:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.06.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Aga co Ty gadasz - wyglada wszystko na pieknie dopracowane!!Rabatka cud miód i orzeszki... Serio, jestem pod taaaaakim wrażeniem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.06.2013 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Mi się też podoba, bo są moje kolory i roślinki rózniste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.06.2013 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 (edytowane) Pierwszy raz rozsądnie wybierałam rośliny pod względem tego co one lubią, a nie ja;) Wylistowałam sobie co się nada i wyposażona w długa listę roślin zadarniających, rosnących w kępach, niskich krzewów i drzew iglastych i niskich krzewów liściastych pojechałam do ogrodnika. Ponad godzinę chodziłam od roślinki do roślinki i próbowałam wybrać. Ile miałam rozterek po drodze:eek:, bo ta ładna i ta też...... Dobrze, ze sama byłam, bo by mnie maż zatłukł na miejscu jakaś donicą. Zajechałam do domu z wypchanym bagażnikiem, w sumie wydałam tyle ile planowałam, więc spoko. Tak mogę sie bawić w ogrodnika;) Edytowane 5 Czerwca 2013 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 05.06.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 ślicznie prezentuje się rabatka. podziwiam za przemyślane wybory. serio, serio. ja tak nie potrafię. jak tylko coś mi się spodoba, to chciałabym mieć i nie zastanawiam się, czy będzie dobrze rosło, pasowało do reszty itd. a łubiny pięknie wybujały. ja takie malutkie wykopałam i wsadziłam je pod świerkami. ale chyba im tam źle, bo nie rosną za bardzo. poszukam im innego miejsca. gliny u mnie dostatek, skoro piszesz, że ją lubią. no i zaraz kopiuję tą Twoją rabatkę, jako inspirację na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.06.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Metoda ta sama;) tabelki sobie porobiłam z pokrojem roślin, upodobaniami glebowymi itp. mam nadzieję, że efekt też będzie u mnie spoko. A kaczeńce piękne, ale za płotem, bo mi do koncepcji ogrodu nie pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 05.06.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Sister, nic nie dostałam, żadnej poczty:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.06.2013 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Sister, nic nie dostałam, żadnej poczty:( Poszlo jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 05.06.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 w kompleksy wpadnę, tak poważnie podchodzicie do ogrodu, podziwiamidę po raz 16 pooglądać Twoją rabatkę Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.06.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 No widzisz Nita jak zamilkłam w tym watku - wstyd mi za moją ignorancję.Ale jesienia nadrobię jak wyrównamy teren... przecież jesienią też sie coś sadzi/sieje nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 05.06.2013 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 no a jak, jesienią wpadacie do mnie na coś pysznego, każda łopatkę w dłoń i wsadzamy te 40 kosówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.06.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 05.06.2013 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 nad morze jesienią zapraszasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.06.2013 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 ślicznie prezentuje się rabatka. podziwiam za przemyślane wybory. serio, serio. ja tak nie potrafię. jak tylko coś mi się spodoba, to chciałabym mieć i nie zastanawiam się, czy będzie dobrze rosło, pasowało do reszty itd. a łubiny pięknie wybujały. ja takie malutkie wykopałam i wsadziłam je pod świerkami. ale chyba im tam źle, bo nie rosną za bardzo. poszukam im innego miejsca. gliny u mnie dostatek, skoro piszesz, że ją lubią. no i zaraz kopiuję tą Twoją rabatkę, jako inspirację na przyszłość. Pierwszy raz kierowałam się tym co lubią rośliny i chyba dobrze zrobiłam, bo żadna jeszcze nie padła;) Łubiny lubią słońce, pewnie pod świerkami cien mają i wolniej rosną, ale spokojnie kwiatów się doczekasz. Wzdłuż naszej szosy te pod drzewami jeszcze kwiatów nie mają, ale pąki są. Metoda ta sama;) tabelki sobie porobiłam z pokrojem roślin, upodobaniami glebowymi itp. mam nadzieję, że efekt też będzie u mnie spoko. A kaczeńce piękne, ale za płotem, bo mi do koncepcji ogrodu nie pasują Nie, no wiadomo;) w kompleksy wpadnę, tak poważnie podchodzicie do ogrodu, podziwiam idę po raz 16 pooglądać Twoją rabatkę Aga Oglądaj do woli, ja teraz na żywo mam okazję i coraz bardziej mi się podoba:D No widzisz Nita jak zamilkłam w tym watku - wstyd mi za moją ignorancję. Ale jesienia nadrobię jak wyrównamy teren... przecież jesienią też sie coś sadzi/sieje nie?? Jesien idealna na wsadzanie cebul (tulipany, krokusy) i drzewek wszelkiej maści. Bedziesz miała co robić no a jak, jesienią wpadacie do mnie na coś pysznego, każda łopatkę w dłoń i wsadzamy te 40 kosówek To ja sie zgłaszam do wsadzania. U mnie maż jest od kopania:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.06.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Tylko jeszcze nie wiem czy moja koncepcja zgadza się z warunkami panującymi na działce;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.06.2013 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Warunki można zmienić preparatami. Rhododendrony lubia kwasno to torf dajesz itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.06.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 To już wiem.Na razie miejscowo nawozimy ziemi, akurat pod roślinki, które sadzimy. Bardziej chodziło mi o strony świata, nasłonecznienie, wiatry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts