agalind 07.06.2013 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 a jednak wyglada super...az sobie pomyslalam sama o takim i teraz bujam w oblokach myslac : moze tez sobie cos podobnego kupie..... kiedys Bujanie jest fajne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.06.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Ok. o foli pomyślałam, ale o stretchu nie. Lustro ma 180x80 i do naszej osobówki na pewno nie wejdzie. Dzięki. Wierzę na słowo, ze bujanie jest fajne, bo przy moim błędniku to nawet popatrzeć sobie nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.06.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Po popołudniu zaczyna się wielkie sprzątanie (ja jadę ponadzorować) Pakowanie dopiero od połowy przyszłego tygodnia. Muszę zacząć gromadzić jakieś pudła, bo skrzynie już mam. W zasadzie niewiele zabieramy, bo mieszkanko sprzedane niemal z pełnym wyposażeniem, wiec pożyczamy dostawczaka od kumpla i kilku jego pracowników - firmy przeprowadzkowej nie będzie, dlatego logistyka jest ważna;) Masz jakiś patent na przewiezienie wielkiego lustra? (prezent, który chcę zabrać) I jest to o czym kazdy z nas marzy od momentu zakupu działki i projektu:) Pójdzie sprawnie, nie ma opcji!! Aga Może uda nam się spotkać w wakacje to wtedy nie bedzie juz tylko wirtualny;) Trzymam && za wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.06.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Mam trochę stresik, jak przed pierwszą randką i czekam z niecierpliwością i boję się, czy będzie ok. W każdym razie to już nieodwołalne i nadchodzi wielkimi krokami:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.06.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Dziewczyny dzisiaj Sopot TOPtrendy festiwal kto oglada? bo ja tak:yes: co roku planuje ze na niego pojade, ale zawsze jest tak, ze lecimy do Polski w lipcu ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 08.06.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Aguś, przytulam w trudnych chwilach.:hug: mogę zrozumieć przez co przechodzisz, bo u nas takie jazdy od Wielkanocy z babcią mamy. no ale moja mama ma jeszcze dwie siostry i razem jakoś to ogarniają. i tak nie jest lekko, a co dopiero, jak Ty sama musisz sobie radzić. trzymaj się dzielnie. i dla relaksu pobujaj się jednak czasami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 09.06.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Powiem ci , że uwielbiam ta rabatkę. Gęba mi sie cieszy gdy patrze na te rośliny. Niedaleko mamy stół w ogrodzie i tak pusto tam było. Brakowało mi czegoś ładnego i tak sobie to wymyśliłam. To jest cześć od wschodu i tak dziwnie, że własciwie mało tam pada, wiec wybralam rosliny, ktore polecają do skalnych ogrodów. Wiem, ze troche gesto posadziłam, ale na razie sa dosyć małe a jak sie rozrosną to będę dalej przesadzać. Jeju, jakbym miała jeszcze kasę to poszalałabym gdzieś jeszcze;) no się rozszalałaś z tymi roślinkami; bardzo ładnie koleżanko; od razu inaczej się w ogródku siedzi, co? u nas ciągle maleńkie te roślinki i jeszcze nie są kolorowe ale grunt że są. Pierwszy raz rozsądnie wybierałam rośliny pod względem tego co one lubią, a nie ja;) Wylistowałam sobie co się nada i wyposażona w długa listę roślin zadarniających, rosnących w kępach, niskich krzewów i drzew iglastych i niskich krzewów liściastych pojechałam do ogrodnika. Ponad godzinę chodziłam od roślinki do roślinki i próbowałam wybrać. Ile miałam rozterek po drodze:eek:, bo ta ładna i ta też...... Dobrze, ze sama byłam, bo by mnie maż zatłukł na miejscu jakaś donicą. Zajechałam do domu z wypchanym bagażnikiem, w sumie wydałam tyle ile planowałam, więc spoko. Tak mogę sie bawić w ogrodnika;) ja ostatnio w ramach oszczędzania kupiłam je na allegro, ceny się zdecydowanie różnią - online kupiłam 5 krzaczków wierzby japońskiej i wierzbę na pniu 100cm i z kurierem zapłaciłam 70zł a u mnie w mieście za 90zł miałabym tylko tą na pniu i 1krzaczek. Niezła różnica, co? ja takie malutkie wykopałam i wsadziłam je pod świerkami. ale chyba im tam źle, bo nie rosną za bardzo. a gdzie wy te krzaczorki wykopujecie? u mnie pól w okolicy nie ma, z rabat ulicznych jakoś odwagi bym nie miała, no a może po prostu nie mam na to pomysłu??? Ale jesienia nadrobię jak wyrównamy teren... przecież jesienią też sie coś sadzi/sieje nie?? jak najbardziej się sadzi, niektóre rośliny to właśnie tylko wczesną wiosną i jesienią; no i może się na jakieś targi ogrodnicze załapiesz? ja planuję się w październiku na takowe wybrać i kupić ze 2 klony i pewnie coś jeszcze Zapomniałam napisać, ze MAM HAMAK:):) Gdyby nie pogoda to pewnie zamiast pisać lezałabym patrząc w niebo;) ale fajny hamak, chyba jestem jakąś ignorantką bo nawet nie wiedziałam, że takie hamaki w ogóle istnieją. Baaa nawet miałam pytać jak planujesz go zaczepić skoro drzewka młode Oj, uwierz, że wolałabym z Wami tu siedzieć, klikać, pić i plotkować, ale znów mam jazdę bez trzymanki i wczoraj nawet w pracy nie byłam. W poniedziałek pewnie też mnie nie będzie. Wiem, że nie jest łatwo ale trzymam mocno kciuki, żebyś dała radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.06.2013 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Dzięki dziewczyny:hug: Teraz siedzę sobie w ogrodzie przy kawce, słońce świeci, ptaki buszują w brzozach. Cudnie jest i od razu mi lepiej:) no się rozszalałaś z tymi roślinkami; bardzo ładnie koleżanko; od razu inaczej się w ogródku siedzi, co? u nas ciągle maleńkie te roślinki i jeszcze nie są kolorowe ale grunt że są. Luka, te moje to tez małe i młodziutkie. NA razie wygląda na to, ze wszytskie się przyjęły, bo niektóre zaczęły kwitnąc nawet:D ja ostatnio w ramach oszczędzania kupiłam je na allegro, ceny się zdecydowanie różnią - online kupiłam 5 krzaczków wierzby japońskiej i wierzbę na pniu 100cm i z kurierem zapłaciłam 70zł a u mnie w mieście za 90zł miałabym tylko tą na pniu i 1krzaczek. Niezła różnica, co? Ja sie troche bałam kupowac w necie, bo nie widze tego co mi sprzedają i na razie bralam wszystko od lokalnego ogrodnika. Choc oczywiscie co do cen masz rację. W necie mozna taniej dostać. a gdzie wy te krzaczorki wykopujecie? u mnie pól w okolicy nie ma, z rabat ulicznych jakoś odwagi bym nie miała, no a może po prostu nie mam na to pomysłu??? U mne przy szosie rosły i stamtad je wykopałam. Nei musze chyba dodawac, ze w biały dzień a nie po nocy;) jak najbardziej się sadzi, niektóre rośliny to właśnie tylko wczesną wiosną i jesienią; no i może się na jakieś targi ogrodnicze załapiesz? ja planuję się w październiku na takowe wybrać i kupić ze 2 klony i pewnie coś jeszcze J atez planuje jesienia sadzenie. Musze sie zastanowic co na żywopłot wybrac. ale fajny hamak, chyba jestem jakąś ignorantką bo nawet nie wiedziałam, że takie hamaki w ogóle istnieją. Baaa nawet miałam pytać jak planujesz go zaczepić skoro drzewka młode Już sama nie wiem gdzie go widziałam, ale w necie kiedys mi wyskoczyl w jakiejs reklamie chyba i wiedzialam, ze musze go miec. Ten zakup to taki mały kaprys, ale co tam. Wczoraj po obiedzie na nim zaleglosmy i 1,5 godzinna drzemkę zaliczyliśmy;) Wiem, że nie jest łatwo ale trzymam mocno kciuki, żebyś dała radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.06.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Taki hamak to też moje marzenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.06.2013 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 A jak się fajnie lezy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.06.2013 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Robię własnie obiad i tak sobie myślę, że to genialne mieć własne zioła. Pietruszka do młodych ziemniaków, lunczyk do zupy i mięta do mojito na wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 09.06.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 (edytowane) ale ten hamak to 2osobowy? jeśli to nie tajemnica to podałabyś mi link gdzie kupowałaś? może mężowi bym pomysł podrzuciła na prezent imieninowy jeśli cena nie jest zaporowa (chociaż chyba ciągle bardziej bym chciała czytnik kindla) moje ziółka były wysiewane z nasionek więc jeszcze im daleko do stanu używalności ale się już nie mogę doczekać. Na szczęście mięte kupiłam w ogrodniczym i mogę wykorzystywać nie tylko do drinków ale do poprawiania smaku wody. A swoją drogą po ile u was są sadzonki?? u nas zdziercy po 9zł sobie liczą Edytowane 9 Czerwca 2013 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.06.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Kurde musiałabym tez nad obiadem pomyśleć... Najbardziej przydatna mięta jak widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 09.06.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 a my dzisiaj na obiad idziemy, no i szalenie mnie to cieszy bo po całym tygodniu poza domem to jakaś taka niezorganizowana jestem a i w lodówce światło (także nim dojedziemy na obiad to musimy zajechać do sklepu żeby zapasy uzupełnić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.06.2013 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 2-osobowy:yes: Gdybym kupiła 1-ososbowy to raczej mała szansa, ze bym z niego skorzystała;) Hamak ma 160x200, wiec jak pełnowymiarowe łóżko:DKupiłam TU. Na sianie z ziaren już było trochę późno i kupiłam sadzonki. Ceny 3-5zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 09.06.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Fajniutki ten hamak.. poleżałoby się na takim... pomyślę jak dzieci trochę podrosną, bo teraz to dobrze bym nie usiadła a już musiałabym z niego wstawać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 09.06.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Robię własnie obiad i tak sobie myślę, że to genialne mieć własne zioła. Pietruszka do młodych ziemniaków, lunczyk do zupy i mięta do mojito na wieczór jak ja lubię takie wiadomości czytać!!! Sis :hug::hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 09.06.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Na sianie z ziaren już było trochę późno i kupiłam sadzonki. Ceny 3-5zł . myślę, że u mnie też już za późno było bo to tak po 10maja pewnie już było, no ale trudno, będę miała późnym latem najwyżej No a różnica cenowa porażająca, zdziercy u nas straszni A tak w ogóle to jak Ty się chwalisz hamakiem (cena stelaża mnie powaliła, niestety, wolę jednak żeby mąż na kindla mi uzbierał) to ja też napiszę i się pochwalę - przyszedł mój stół i ławy do ogrodu i jestem bardzo zadowolona; głównie dlatego że są proste i bez żadnych udziwnień. Teraz tylko musimy je zaimpregnować, nie chcę malować na żaden kolor bo akacja ma piękne słoje więc planuję zostawić takie 'nieruszane' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 09.06.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Robię własnie obiad i tak sobie myślę, że to genialne mieć własne zioła. Pietruszka do młodych ziemniaków, lunczyk do zupy i mięta do mojito na wieczór :lol2: ziola ziolka zioleczka rety a ja niedawno z pracy wrocilam i ogladam teraz na tvn Ugotowani.... a gloda mam ze hoho komu sie obiadku troche ostalo i jest chetny do podzielenia sie ze mna? bo ja biedulka nie mam sily na nic... ehh chociaz jak pomysle o piersi z kurczaczka zapiekanej w woreczku papierowym na patelni, do tego tortelloni i salatka z sosem vinegre..az slinotoku dostaje i powera w raczkach dzieki za linka z hamakiem...moze tez sobie taki fundne acoooooo ale czy ty swoj kupowalas tez oddzielnie? tzn stelaz, hamak, sprezyny badz wieszak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 09.06.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 A propos jedzenia - podrzućcie jakieś menu na imprezę grillową. W przyszły weekend przychodzi stałe towarzystwo i chciałabym z czymś nowym pokombinować, ale tak żeby szybkie toto było i dość tanie w wykonaniu. Już kilka inspiracji z FM spisałam, ale może macie coś fajnego sprawdzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts