nita83 09.06.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Tak na szybko:Sałatka: 1 kalafior sparzyć i drobno zeskrobać na kawałeczki, dodać kukurydzę, koperek, i majonez pomieszany z jogurtem Tak na chwilkę więcej, ale za to jakiś "zapychacz" do grila i można zrobić dzień wczesniejZiemniaczki: Ugotować tak na półmiękko 1 kg ziemniaków w łupinkach, jak są jeszcze ciepłe obrać, pokroic na plasterki i skropić oliwą, dodać pokrojone 2 lub 3 cebule, 4 jajka pokrojone w kostkę, 4*5 ogórkó korniszonów i zieloną pietruszką. To wszystko zalewa się 2 małymi jogurtami naturalnymi, jedną smietaną kwaśną, 4 łyżkami majonezu i 2 łyżeczkami musztardy, plus przyprawa kamis do sałatek. Następnego dnia jest jeszcze pyszniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 10.06.2013 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Polecam ten kalafior!!! często robimy, ale u nas się gonie parzy tylko tarkuje surowy pycha i nie śmierdzi jak kalafior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.06.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 O z tym kalafiorem fajne... Kurcze taką fajną do grilla chyba kiedy s z boczkiem robilam, muszę poszukać przepisu. Ziemniaki, boczek, ogórki korniszony - nie pamiętam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 10.06.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 pumpa a nie masz sąsiadów, którzy chcieliby się podzielić, tym co mają w ogrodach? mi tam do głowy by nie przyszło kupować mięty. to zielsko tak rośnie, że wystarczy jedna gałązka i za kilka lat będziesz cała w mięcie. ja korzystam właśnie z życzliwości rodziny, znajomych. proszę i dają. a wykopki uprawiałam w rowie, przy cmentarzu, na polu i pod blokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 10.06.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Polecam ten kalafior!!! często robimy, ale u nas się gonie parzy tylko tarkuje surowy pycha i nie śmierdzi jak kalafior znów jedzenie. a kalafior pachnie, a nie śmierdzi. uwielbiam kalafiora w każdej postaci. ale najbardziej gotowany z zasmażką. mniam. zaraz się zaślinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.06.2013 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Fajniutki ten hamak.. poleżałoby się na takim... pomyślę jak dzieci trochę podrosną, bo teraz to dobrze bym nie usiadła a już musiałabym z niego wstawać.. Fajna sprawa:) jak ja lubię takie wiadomości czytać!!! Sis :hug::hug: myślę, że u mnie też już za późno było bo to tak po 10maja pewnie już było, no ale trudno, będę miała późnym latem najwyżej No a różnica cenowa porażająca, zdziercy u nas straszni A tak w ogóle to jak Ty się chwalisz hamakiem (cena stelaża mnie powaliła, niestety, wolę jednak żeby mąż na kindla mi uzbierał) to ja też napiszę i się pochwalę - przyszedł mój stół i ławy do ogrodu i jestem bardzo zadowolona; głównie dlatego że są proste i bez żadnych udziwnień. Teraz tylko musimy je zaimpregnować, nie chcę malować na żaden kolor bo akacja ma piękne słoje więc planuję zostawić takie 'nieruszane' Pumpa, pochwal się meblami jak je zaimpregnujecie. :lol2: ziola ziolka zioleczka rety a ja niedawno z pracy wrocilam i ogladam teraz na tvn Ugotowani.... a gloda mam ze hoho komu sie obiadku troche ostalo i jest chetny do podzielenia sie ze mna? bo ja biedulka nie mam sily na nic... ehh chociaz jak pomysle o piersi z kurczaczka zapiekanej w woreczku papierowym na patelni, do tego tortelloni i salatka z sosem vinegre..az slinotoku dostaje i powera w raczkach dzieki za linka z hamakiem...moze tez sobie taki fundne acoooooo ale czy ty swoj kupowalas tez oddzielnie? tzn stelaz, hamak, sprezyny badz wieszak??? Kupiłam stelaż drewniany i do tego osobno ten materiał, bo to w zależności jak duży ten bujak ma być (1- czy 2-osobowy) A propos jedzenia - podrzućcie jakieś menu na imprezę grillową. W przyszły weekend przychodzi stałe towarzystwo i chciałabym z czymś nowym pokombinować, ale tak żeby szybkie toto było i dość tanie w wykonaniu. Już kilka inspiracji z FM spisałam, ale może macie coś fajnego sprawdzonego To ja sie przyłączam, bo mnei niedługo też czeka najazd gości. Tak na szybko: Sałatka: 1 kalafior sparzyć i drobno zeskrobać na kawałeczki, dodać kukurydzę, koperek, i majonez pomieszany z jogurtem Tak na chwilkę więcej, ale za to jakiś "zapychacz" do grila i można zrobić dzień wczesniej Ziemniaczki: Ugotować tak na półmiękko 1 kg ziemniaków w łupinkach, jak są jeszcze ciepłe obrać, pokroic na plasterki i skropić oliwą, dodać pokrojone 2 lub 3 cebule, 4 jajka pokrojone w kostkę, 4*5 ogórkó korniszonów i zieloną pietruszką. To wszystko zalewa się 2 małymi jogurtami naturalnymi, jedną smietaną kwaśną, 4 łyżkami majonezu i 2 łyżeczkami musztardy, plus przyprawa kamis do sałatek. Następnego dnia jest jeszcze pyszniejsza. Fajnie brzmi to z kalafiorem. Tą drugą sałatkę to znam. U nas na to mówią "Kartoffelsalad" Polecam ten kalafior!!! często robimy, ale u nas się gonie parzy tylko tarkuje surowy pycha i nie śmierdzi jak kalafior znów jedzenie. a kalafior pachnie, a nie śmierdzi. uwielbiam kalafiora w każdej postaci. ale najbardziej gotowany z zasmażką. mniam. zaraz się zaślinię. Kalafior zdecydowanie pachnie:yes: Uwielbiam polany bułką.... Mniam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.06.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Cześć Aga:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 10.06.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 oczywiscie ze 2 osobowy dzien dobry a ja lubie kalafior w piwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.06.2013 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Melisa, kalafior w piwie? Gotowany czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 10.06.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 gotowany kalafior, a pozniej jego rozyczki zatapiane w ciescie z maki, jajek, oleju i pol szkl piwa po czym smazone... dobra przystawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.06.2013 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 aaaaa, no kalafior w cieście! No to znam, znam i pyszny jest bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.06.2013 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 W piątek robiliśmy grillowane krewetki. Pyszne były i znów sie objadłam jak .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.06.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Agalind zerknij na pw a no i ostatecznie nie będziemy tych mebli impregnować tylko kupimy specjalny olej do mebli ogrodowych. Będziemy najprawdopodobniej stosować rozwiązanie 1 chociaż jeśli nie uda nam się tego oleju kupić to wtedy wersja nr 2. Nita83, dzięki za przepisy. U mnie do tej pory był sam kalafior z sosem majonezowym i dużą ilością czosnku ale teraz wypróbuję Twoją wersję. pumpa a nie masz sąsiadów, którzy chcieliby się podzielić, tym co mają w ogrodach? mi tam do głowy by nie przyszło kupować mięty. to zielsko tak rośnie, że wystarczy jedna gałązka i za kilka lat będziesz cała w mięcie. ja korzystam właśnie z życzliwości rodziny, znajomych. proszę i dają. a wykopki uprawiałam w rowie, przy cmentarzu, na polu i pod blokiem. u nas nikt ze znajomych nie miał w ogródku mięty (no i ja chciałam do doniczki a nie na działkę), baaa nawet nie udało mi się nikogo znaleźć kto miałby winorośl żebym mogła podebrać parę pędów do zakopania. O hosty poprosiłam pewną znajomą ale orzekła, że się boi że jak ruszy jeden to jej reszta padnie (czyt. nie dam bo jestem chciwa) więc stwierdziłam, że mam w duszy - "świnią nie jestem i prosić się nie będę". Macie jakieś doświadczenie z rozsadzanie berberysów? Bardzo bym chciała czerwony ale te większe drogie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 10.06.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 to rzeczywiście chciwa ta pewna znajoma. niech jej padną wszystkie za karę. właśnie byłam u koleżanki i już sobie u niej upatrzyłam jakieś kwiatki do podebrania. tylko teraz kwitną to muszę poczekać. powiedziała, że zabierze mnie do ogródka swojej mamy, to tam też może sobie coś wybiorę. a wracając od niej wypatrzyłam pod urzędem gminy takie ładne małe berberyski, jak Aga wsadziła. i już kombinuję, żeby się tam udać z łopatką. ciekawe tylko, czy kamer nie ma na urzędzie. one chyba pumpa od korzenia puszczają badylki, więc po prostu trzeba rozdzielić. takie większe na żywopłot chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.06.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Max, nie - nie żywopłot, chcę wsadzić punktowo na mojej rabatce z rododendronami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 10.06.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 ooo właśnie! miętę miałam kupić!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.06.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Max, nie - nie żywopłot, chcę wsadzić punktowo na mojej rabatce z rododendronami Przyjedź to Ci dam Tkie może byc? http://www.tomszak.pl/foto/Berberis%20thunbergii%20Helmund%20Pillar.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 11.06.2013 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 eee..nie to żebym nie lubiła kalafiora bo uwielbiam, ale gotowany ma specyficzny zapach, a surowy jest kompletnie inny, taki świeży i o takie porównanie mi tylko chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 11.06.2013 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Malka, DOKŁADNIE taki szkoda, że tak daleko mieszkasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.06.2013 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Ładny ten krzaczor:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts