Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

Agalind zerknij na pw ;) a no i ostatecznie nie będziemy tych mebli impregnować tylko kupimy specjalny olej do mebli ogrodowych. Będziemy najprawdopodobniej stosować rozwiązanie 1 chociaż jeśli nie uda nam się tego oleju kupić to wtedy wersja nr 2.

u nas nikt ze znajomych nie miał w ogródku mięty (no i ja chciałam do doniczki a nie na działkę), baaa nawet nie udało mi się nikogo znaleźć kto miałby winorośl żebym mogła podebrać parę pędów do zakopania. O hosty poprosiłam pewną znajomą ale orzekła, że się boi że jak ruszy jeden to jej reszta padnie (czyt. nie dam bo jestem chciwa) więc stwierdziłam, że mam w duszy - "świnią nie jestem i prosić się nie będę".

Macie jakieś doświadczenie z rozsadzanie berberysów? Bardzo bym chciała czerwony ale te większe drogie są.

Widziałam fotkę. Meble wyglądają super, takie proste sa najlepsze. Nasze nie takie ładne, ale dostaliśmy je w prezencie to co będę narzekać, nie? ;)

Mam 2 berberysy Orange Rocket i 1 Atropurpurea Nana (miniaturka). Nie wiem jeszcze jak je rozsadzać, ale nasze ładnie się przyjęły i pędy nowe puściły. Te Orange Rocket nie były takie drogie, kupowałam je po 9zł i wcale ni były takie małe (ok, 30cm wys). Miniaturka była droższa.

ooo właśnie! miętę miałam kupić!!!

Kupuj, bo rośnie jak szalona. Wsadziłam małe sadzonki cytrynowej (do mojito:D) i pieprzowej (na herbatę) a już mam krzaki prawie do kolan.

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malka to lecę do Cię na sos i po miętę :D Tylko jak przekonam o tym szefową?? :)

aga miętę najchetniej bym posadziła przy tarasie, ale chwilowo jest tymczasowy (tiaaaa ze też nadal w to wierzę :D) docelowo będzie większy. Czy tej mięcie nie zaszkodzi jak ją będę przesadzała? Czy może w takich "doniczkach" jak teraz maki mam (w moim dzienniku) mogę ją wsadzić?

Malka to lecę do Cię na sos i po miętę :D Tylko jak przekonam o tym szefową?? :)

aga miętę najchetniej bym posadziła przy tarasie, ale chwilowo jest tymczasowy (tiaaaa ze też nadal w to wierzę :D) docelowo będzie większy. Czy tej mięcie nie zaszkodzi jak ją będę przesadzała? Czy może w takich "doniczkach" jak teraz maki mam (w moim dzienniku) mogę ją wsadzić?

Nita, ale Ty masz uniwersalny taras, możesz go łączyć z palet, pardon, modułów i masz taki duży jak chcesz. A potem ciach możesz sobie go poskładać.

To pod samym murkiem na środku i po prawej to własnie mieta (cytrynowa i pieprzowa). Teraz jest 2 razy taka.

http://img69.imageshack.us/img69/4259/img0018dn.jpg

heloł, jakiz ty masz artystyczny zielnik :D:D:D prawie jak rabata kwiatowa. super

BTW mieta rosnie jak dzika, w zeszlym roku mialam i zalamka co wyczyniala, musialam wykarczowac a wlasnie widze, ze jakis korzonek zostal i wyrasta. wiec mieta tak ale zasadzona z ograniczeniem, najlepiej doniczka bez denka. to ziele ekspansywne mocno :D

ja się chciałam tylko zapytać, czy ty kiedyś słyszałaś o sprzątaniu skrzynki?? bo jakoś ciągle przekraczasz możliwości :p

A z tymi meblami to przez przypadek wyszło i pewnie gdyby nie to, ze dostaliśmy taką dobrą cenę tow tym roku byśmy ich nie mieli a tak to cała moja "fucha" poszła na ogródek i znowu nici z wakacji :(

u mnie mięta też w doniczkach i to na płocie wiszących żeby koty sąsiadów mi nie osikiwały krzaczków; rośnie kiepsko, w sumie nie wiele podrosła odkąd kupiliśmy

Edytowane przez pumpaluna