agalind 11.06.2013 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Agalind zerknij na pw a no i ostatecznie nie będziemy tych mebli impregnować tylko kupimy specjalny olej do mebli ogrodowych. Będziemy najprawdopodobniej stosować rozwiązanie 1 chociaż jeśli nie uda nam się tego oleju kupić to wtedy wersja nr 2. u nas nikt ze znajomych nie miał w ogródku mięty (no i ja chciałam do doniczki a nie na działkę), baaa nawet nie udało mi się nikogo znaleźć kto miałby winorośl żebym mogła podebrać parę pędów do zakopania. O hosty poprosiłam pewną znajomą ale orzekła, że się boi że jak ruszy jeden to jej reszta padnie (czyt. nie dam bo jestem chciwa) więc stwierdziłam, że mam w duszy - "świnią nie jestem i prosić się nie będę". Macie jakieś doświadczenie z rozsadzanie berberysów? Bardzo bym chciała czerwony ale te większe drogie są. Widziałam fotkę. Meble wyglądają super, takie proste sa najlepsze. Nasze nie takie ładne, ale dostaliśmy je w prezencie to co będę narzekać, nie? Mam 2 berberysy Orange Rocket i 1 Atropurpurea Nana (miniaturka). Nie wiem jeszcze jak je rozsadzać, ale nasze ładnie się przyjęły i pędy nowe puściły. Te Orange Rocket nie były takie drogie, kupowałam je po 9zł i wcale ni były takie małe (ok, 30cm wys). Miniaturka była droższa. ooo właśnie! miętę miałam kupić!!! Kupuj, bo rośnie jak szalona. Wsadziłam małe sadzonki cytrynowej (do mojito:D) i pieprzowej (na herbatę) a już mam krzaki prawie do kolan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 11.06.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 kurde, Sis a u mnie mięta w zeszłym roku była do niczego i w tym ledwo przędzie...muszę ją do ziemi wsadzić, może pójdzie... za to bazylia jak szalona i inne zielska też sobie radzą... najbardziej cieszę się, że mój laur przeżył zimę i puszcza nowe listki:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 11.06.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Malka to lecę do Cię na sos i po miętę Tylko jak przekonam o tym szefową?? aga miętę najchetniej bym posadziła przy tarasie, ale chwilowo jest tymczasowy (tiaaaa ze też nadal w to wierzę ) docelowo będzie większy. Czy tej mięcie nie zaszkodzi jak ją będę przesadzała? Czy może w takich "doniczkach" jak teraz maki mam (w moim dzienniku) mogę ją wsadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 11.06.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Nita, ja też mam taras tymczasowy i też na razie nic nie sadzę wokół niego - choć jak mniemam jego tymczasowość potrwa parę lat.... u mnie mięta rośnie w doniczce, słabo rośnie- myślę, że w ziemi będzie sto razy lepiej rosła, więc ją przesadzę wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 11.06.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Malka to lecę do Cię na sos i po miętę Tylko jak przekonam o tym szefową?? aga miętę najchetniej bym posadziła przy tarasie, ale chwilowo jest tymczasowy (tiaaaa ze też nadal w to wierzę ) docelowo będzie większy. Czy tej mięcie nie zaszkodzi jak ją będę przesadzała? Czy może w takich "doniczkach" jak teraz maki mam (w moim dzienniku) mogę ją wsadzić? Nita, ale Ty masz uniwersalny taras, możesz go łączyć z palet, pardon, modułów i masz taki duży jak chcesz. A potem ciach możesz sobie go poskładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.06.2013 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Wsadziłam miete prosto do ziemi i naprawdę rośnie w oczach. Tak jak pietruszka. Reszta też całkiem nieźle. Tylko bazylię szlag mi trafił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.06.2013 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 To pod samym murkiem na środku i po prawej to własnie mieta (cytrynowa i pieprzowa). Teraz jest 2 razy taka. http://img69.imageshack.us/img69/4259/img0018dn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.06.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Ja miałam w zeszłym roku jakiś kwiatki w doniczkach na dworze ale mi koty zniszczyły i się zniechęciłam:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.06.2013 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Luka, nie zniechęcaj się. Przestaw doniczki, może sie uda. Edytowane 11 Czerwca 2013 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 11.06.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Nita, ale Ty masz uniwersalny taras, możesz go łączyć z palet, pardon, modułów i masz taki duży jak chcesz. A potem ciach możesz sobie go poskładać. ależ się ubawiłam, dziękuję dorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.06.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Luka, nie zniechęcaj się. Przestaw doniczki, może sie uda. Taa chyba do sąsiada:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.06.2013 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Jeszcze chwila i parapety będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.06.2013 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 To pod samym murkiem na środku i po prawej to własnie mieta (cytrynowa i pieprzowa). Teraz jest 2 razy taka. http://img69.imageshack.us/img69/4259/img0018dn.jpg heloł, jakiz ty masz artystyczny zielnik :D:D prawie jak rabata kwiatowa. super BTW mieta rosnie jak dzika, w zeszlym roku mialam i zalamka co wyczyniala, musialam wykarczowac a wlasnie widze, ze jakis korzonek zostal i wyrasta. wiec mieta tak ale zasadzona z ograniczeniem, najlepiej doniczka bez denka. to ziele ekspansywne mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.06.2013 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Na razie u mnie wiecej zielska niż roślin, to nie sobie rośnie;) Taki ze mnie ogrodnik, ze najpierw sadze, potem bede sie martwic;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.06.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 zawsze jest rozwiazanie, duuuuzoooo mohito:rotfl: polecam zerwanie listkow i wrzucenie do zamrazarki, idealne jakby przyszla ochota na drineczka z mieta zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.06.2013 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 zawsze jest rozwiazanie, duuuuzoooo mohito:rotfl: polecam zerwanie listkow i wrzucenie do zamrazarki, idealne jakby przyszla ochota na drineczka z mieta zimą Już sie mrożą Tyle przeczytałam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 11.06.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 (edytowane) ja się chciałam tylko zapytać, czy ty kiedyś słyszałaś o sprzątaniu skrzynki?? bo jakoś ciągle przekraczasz możliwości A z tymi meblami to przez przypadek wyszło i pewnie gdyby nie to, ze dostaliśmy taką dobrą cenę tow tym roku byśmy ich nie mieli a tak to cała moja "fucha" poszła na ogródek i znowu nici z wakacji u mnie mięta też w doniczkach i to na płocie wiszących żeby koty sąsiadów mi nie osikiwały krzaczków; rośnie kiepsko, w sumie nie wiele podrosła odkąd kupiliśmy Edytowane 11 Czerwca 2013 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.06.2013 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Wiesz, co swoje tez ciągle przekraczam Posprzatałam całe 2 wiadomości Starczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.06.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Myslałam że tylko ja mam problemy ze sprzataniem - nigdy nie wiem co mi sie jeszcze przyda i zostawiam wszytsko;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.06.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 przecie można archiwizacje zrobić na dysk całej poczty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts